נפיחות בצוואר ובלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/08/2024 | 22:57 | מאת: מיה

היי, כבר 3 חודשים אני סובלת מנפיחות בגרון הזעות לילה וירידה במשקל, עשיתי us צוואר פעמים. אלו התוצאות של הפעם השניה: בבסיס הסנטר- הודגמה בלוטת לימפה תגובתית בגודל 0.4 ס מ. בלוטת מגן: איסטמוס - ברוחב 0.32 ס מ , מרקמו הומוגני. אונה ימנית - בגודל 1.41 ס מ, אינה מוגדלת , מרקמה הומוגני, ללא עדות לקשריות, זרימה תקינה. אונה שמאלית - בגודל 1.61 ס מ, אינה מוגדלת , מרקמה הומוגני, ללא עדות לקשריות, זרימה תקינה. בלוטות רוק-תת-לסתיות: בגודל ומבנה תקינים. בלוטה תת לסתית מימין – הודגמו מס בלוטות לימפה תגובתיות בגודל עד 2.1 ס מ. בלוטה תת לסתית משמאל – הודגמו מס בלוטות לימפה תגובתיות בגודל עד 2.3 ס מ. בלוטת הפרוטיס: בגודל ומבנה תקינים. בלוטת הפרוטיס מימין - ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות. בלוטת הפרוטיס משמאל- ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות. לאורך הצוואר הקדמי מימין - הודגמו מס בלוטות לימפה תגובתיות בגודל עד 1.4 ס מ.  לאורך הצוואר הקדמי משמאל - הודגמו מס בלוטות לימפה תגובתיות בגודל עד 2.6 ס מ. לאורך הצוואר אחורי מימין – הודגמה בלוטת לימפה תגובתית בגודל 0.7 ס מ בבדיקות דם- הכל תקין חוץ משקיעת דם מוגברת, אשמח לדעת אם יש סיבה לדאוג.

שלום רב, הנתונים ששלחת נראים תקינים. יש להיוועץ ברופא המשפחה בהקשר לתלונות ולש"ד המוחשת. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)