תוצאות אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/08/2024 | 00:45 | מאת: יעל רביץ

שלום, אני בת 39, הופיעה בלוטה לא כואבת בצוואר שלי ואלו תוצאות האולטרסאונד שביצעתי, אשמח לקבל את חוות דעתך בנוגע אליה, תודה - בלוטת התריס בממדים תקינים, בעלת אי-סדירות פרנכימטית נודולרית קלה במראה שיכול להתאים להשימוטו. אונה ימנית - מספר קשריות איזואקואיות סולידיות קטנטנות לא ספציפיות, עד 1 ס"מ. אונה שמאלית - מוחלפת ברובה ע"י קשרית דומיננטית גדולה, בממדים של 31*21*20 מ"מ. הקשרית מעורבת, בחלקה סולידית ובחלקה ציסטית, בחלק הסולידי נראות הסתיידויות עדינות. 5-TR. הקשרית ממוקמת באספקט העליון של האונה ונראה שחודרת בחלקה את הקפסולה - אין קפסולה שלמה סביבה. אין לימפאדנופתיה צווארית ולא הודגמו בלוטות חשודות. רושם: קשרית דומיננטית גדולה באונה השמאלית במראה לא ספציפי, עם רושם של מעורבות אקסטרה תירואידלית. באונה הימנית אין ממצא מוקדי של מעל 1 ס"מ שיכול להתאים לביופסיה אבל האונה לא סדירה ונראות בה קשריות קטנות לא ספציפיות גם הן.

שלום רב, אין ספק שההמלצה הינה לבצע ניקור עם מחט עדינה לביופסיה של הגוש הגדול יותר משמאל, וקרוב לודאי גם של הימני. אפילו במידה ויש גידול- הבשורות הטובות הן שההבראה ממנו הינה בכמעט 100% מהחולים, ובעיקר מהחולות באמצעות ניתוח פשוט ביותר שסיבוכיו נדירים וקלים יחסית. ממליץ לבצע את הניקור במקום איכותי כדי למנוע "פספוס". ניתן לבצעו במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"H הרופאים המובילים בתחום הניקור תחת הכוונת US (03-7645464). בהמשך ממליץ להגיע ליעוץ עם התשובות גם אם הן חזרו תקינות. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)