גידול מסוג קרצינומה פפילרית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/08/2024 | 17:48 | מאת: לי

שלום רב, התגלה אצלי גידול מסוג קרצינומה פפילרית היושב באונה הימנית. גודלו כ1.2 ס״מ . נאמר לי שהגידול אחורי ויושב על מיתרי הקול בנוסף קשרית כ5 ממ בבלוטת לימפה לא נראית חשודה זוהי תשובת הביופסיה :קולואיד בחלקו סמיך, קבוצות רבות חלקן פפילאריות של תאים אפיתליאלים אטיפיים עם אובדן קוטביות, בעלי גרעינים בהירים עם grooves , מעטים המכילים גוף הסגר, היסטיוציטים רב גרעינים. Bethesda class v בנוסף חולה בהאשימוטו אך תפקודי הבלוטה תקינים.מועמדת לניתוח כריתת האונה הימנית. סובלת לאחרונה מכאבים חזקים בגב/כאבים פנימיים בעת נשימה עמוקה מיפוי עצמות יצא תקין. שאלה ראשית, מהי המלצתך?האם גם ממליץ על כריתת אונה ימנית בלבד? האם יש סיכוי שסרטן זה מפושט לריאות או כל מקום אחר? האם מצב זה לא מצריך הדמיה נוספת/pet? תודה רבה רבה

שלום רב, ההמלצה לכריתת אונה מבוססת על שלושה פרמטרים: היעדר קשרי לימפה נגועים, היעדר גושים חשודים באונה הנגדית והיעדר פריצת קופסית ע"י הגידול. המאמר שלנו שפורסם בעיתונות האמריקאית הוכחנו כי US טרום ניתוחי איכותי משנה את ההחלטה שלנו לגבי הניתוח בכ 35% מהחולים ולכן ממליץ בחום לקבוע תור ל US כזה במרפאתינו בארם (03-7645464) כדי לשלול את שלושת הנ"ל ולהמשיך לכריתת אונה בלבד. במקרה של כריתת אונה- הניתוח יכול להיעשות בזריזות וללא אשפוז. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)