קשרית בלןטת התריס - tr3/tr4

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/08/2024 | 12:53 | מאת: דבורה

שלום וברכה, במהלך בדיקת אולטרסאונד בצוואר במכון מאר התברר באופן מקרי כי יש קשרית בבלוטת התריס בצד ימין - רשם כך: הודגמה קשרית איזואקוגנית עם הסתיידןת בהיקף היפו וסקולרית בגודל 1.0 ס"מ - יכולה להתאים ל - tirads - 4 המליצו לבצע ניקור ביצעתי לאחמ"כ אולטרסאונד אצל רדיולוג פרטי - והתוצאה: קשרית רקמתית איזואקואית, אובלית הומוגנית עם טבעת מסןיידת גס היקפית בגודל 0.9*0.5 ס"מ - tr-3 הייתי אצל אנדו קרינולוגית והיא אמרה שהיא יותר נוטה להאמין לרדיולוג הפרטי (הוא ביצע את הבדיקה עלי) והיא ממליצה לבוא לביקורת עוד 6-8 חודשים , היא נתנה גם הפנייה לבדיקת שומנים בדם - האם יש קשר? בכל מקרה בינתיים אני בלחץ, האם לא כדאי לבצע עכשין ניקור? כמה סיכויים שזה חלילה ממאיר? האם זה מסוכן? האם לא כדאי להוציא את זה מוקדם? אשמח אם תוכל לענות על שאלותי. תודה רבה

09/08/2024 | 12:56 | מאת: דבורה

בהמשך לשאלה הקודמת - שכחתי לציין שבימים האחרונים כואב לי בבליעה אני כאילו מרגישה כאב בצוואר שאני בולעת - וזה בצד שמאל ןהקשרית החשודה מימין, האם יש קשר? תודה רבה

שלום רב, קשה לומר מי צודק כמובן. בכל מקרה קשרית שקטנה מ 1 סמ ניתן להסתפק במעקב ואם גדלה לנקר אותה אבל ברור שזה תלוי באיכות הבודק. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)