תימומה CT של בית החזה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/08/2024 | 08:12 | מאת: נטלי

להלןממצאי בדיקת CT של בית החזה הבדיקה בוצעה עם חומר ניגוד, הוזרקו 90 CC של חומר ניגוד. סיבתהפניה: מעקב עקב טימומה. נערכההשוואה לבדיקה קודמת מ - 19/04/2024 - ללא שינוי ניכר. ממצאים: אוורורהריאות תקין פרט לעיבוי מינימלי של דופנות הסימפונות הפריפריים ומספר גרנולומות מסוידות זעירות באונות העליונות. בפסגתהריאה הימנית נצפו שתי קשריות GGO מזעריות הגדולה בינהן תת פלאורלית בגודל עד 0.6 ס"מ, ללא שינוי בהשוואה. קשריתGGO תת פלאורלית זעירה ידועה בבסיס הריאה משמאל בגודל עד 0.4 ס"מ, גם ללא שינוי בהשוואה. לאהודגמותסנינים אלוואולריים או גושים סולידים בשתי הריאות. איןעדות למחלה אינטרסטיציאלית, אמפיזמטית או ברונכיאקטטית. ללאעדות לנוזל או עיבוי פלאורלי. לאהודגמו ממצאים פתולוגיים במיטת הניתוח. הקשרית לימפה במיצר קדמי עליון בין SVC ועורק ברכיוצפלי מעט גדל בהשוואה לבדיקה קודמת מ0.7- ס"מ ל1.3- ס"מ, גם הפעםמודגמות קשריות לימפה קטנות במיצר האמצעי וקשרית אחת בחלוןAP, ללאשינוי בהשוואה, כנראה קשריות תגובתיות. ללאעדות להגדלת קישריות לימפה פריברונכיאליות או בבתי השחי. כליהדםהגדולים במדיאסטינום תקינים. הלבתקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. מעברחזה בטן: ללא סטיות חריגות פרט לאבן זעירה בכיס המרה, ללא שינוי בהשוואה. מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים. הפעםהודגםשבר ישן עם קאלוס בולט בצלע 6 משמאל בקו האסקפולרי, בבדיקה קודמת בדיעבד היה סדק באותה צלע עם עיבויפלאורלי קל. התרשמות : הממצאים המתוארים בבית החזה ללא שינוי בהשוואה מלבד גדילה קלה של קשרית לימפה במיצר עליון, להמשך מעקבשגרתי.

שלום רב, הנושא אינו בתחום התמחותינו. יש לפנות למנתח חזה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)