פיענוח סונר צווארי משבוע זה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/08/2024 | 19:23 | מאת: AVIG

היי, אבקש עת עזרתכם בהסבר לסונר שעשיתי השבוע איטמוס - ברוחב 0.35 ס"מ , מרקמו אחיד אונה ימנית - בגודל 1.87 ס"מ אינה מוגדלת , מרקמה אינו אחיד , קשרית מעורבת בגודל 0.34 ס"מ עם מיקרו הסתיידות בתוכה (ברצוני לציין שכבר ב-2019 בסונר צוואר הובחנה קשרית היפואקוגנית בגודל 0.6 ס"מ באונה ימנית) בסיכום הבדיקה משבוע זה נכתב : קשרים כמתואר היכולים להתאים ל-TIRADS 4 אנא התייחסותכם תודה אבי

שלום רב, קשרית בגודל 3ממ אינה מחייבת בירור גם אם חשודה. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג לבדיקה ומעקב (ניתן אצל ד"ר מירב סרברו במרפאתינו בארם 03-7645464). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)