אולטראסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/08/2024 | 06:56 | מאת: חני

בוקר טוב אני בת 44 סובלת מתת פעילות שנים רבות מטופלת ביותירקס בדרך כלל מאוזנת ב 2 הבדיקות האחרונות יצא החמרה בתת פעילות תוצאה ראשונה 9.8 תוצאה שניה 10.9 בצעתי אולטראסאונד להלן התוצאה בלוטת התריס בגודל תקין, מרקם בלוטת התריס לוקה באי סדירות דיפוזית קשה , הדיות התירואיד מעט מופחתת. ווסקולריות התירואיד מעט מוגברת. בחלק תחתון של אונה הימנית מודגמות שתי קשריות היפואקוגניות בגודל 15/12/5 ממו- 7/7/6ממ ללא הסתידויות בתוכן TI-RADS4. באונה השמאלית מודגמות שלש קשריות קשר סולידי אקוגני הטרוגני בגודל 17/15/11 ממ עם חללים נוזלים וקשרית אקוגני נוסף בגודל 4/5 ממ , מתאים ל- TI-RADS 3. בנוסף קשרית היפואקוגנית בגודל 8/5/6 ממ TI-RADS4. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בקדמת הצוואר מה עכשיו יש מה לדאוג?

שלום רב, הקשרים גדולים מספיק כדי לבצע ביופסיה עם מחט עדינה ולקחת דגימה לבדיקה. ניתן לביצוע במהירות ואיכותיות במרפאתינו בארם (03-7645464). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)