פענוח אולטרסאונד צוואר ובלוטות - דואגת מאוד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/08/2024 | 14:38 | מאת: שירה

שלום ד״ר נכבד, בת 37 ביצעתי אולטרסאונד צוואר לראשונה בהמלצת זיהומולוגית לאחר בירור שלבקת חוגרת. התוצאות נראות מאיימות ויש זמן עד לפגישה עם האנדו. אודה מכל הלב להסבר על משמעותן ומה הלאה; להלן ממצאי סריקת )U.S( : בלוטת מגן +צוואר אונה ימנית : בגודל 3 * 1.2* 1.6 ס"מ. *הודגמו מוקדים היפואקוגנים עד לקוטר כ-0.3 ס"מ- 4-TR. אונה שמאלית : בגודל 3.6 * 1.2 * 1.3 ס"מ. בגודל תקין. *במרכז האונה- הודגם נגע היפואקוגני, עם מרקם בלתי-אחיד, כולל הסתיידויות זעירות בקוטר כ-0.6 ס"מ- 4-TR. איסטמוס- בעובי תקין, בחלקו הימני- הודגם מוקד היפואקוגני עם תוכן בלתי-אחיד בקוטר כ-0.5 ס"מ- 4-TR.בלוטות רוק – תת לסתיות בגודל ומרקם תקינים דו"צ. הפרוטיס דו"צ- בגודל ומרקם תקינים, עם קשריות לימפה תקינות בתוך הפרוטיס משמאל. קשריות לימפה - לא הודגמו קשריות מוגדלות פתולוגיות בצוואר. *בסריקה הנוכחית- אין עדות סונוגרפית להגדלת בלוטת הפרא-טירואיד דו"צ. לסיכום: -גויטר רב מוקדי - 4-TR, עם נגע שולט בהיבט הימני של איסטמוס בלוטת התריס. - לשקול מעקב או המשך בירור ע"י FNA.,

שלום רב, הגושים המתוארים קטנים כולם מ 1 סמ ולכן אין לחץ. ממליץ לבצע US איכותי של הצואר ובהמשך אנדוקרינולוג (ניתן לבצע את שניהם במהירות במרפאתינו בארם 03-7645464). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)