לימפאדנופתיה צווארי משמאל

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

23/08/2024 | 06:34 | מאת: גל

היי דוקטור, ממצאים של אבי בצוואר שמאל אמצעי ותחתון הודגמו קשריות לימפה מעוגלות ללא מרכז שומני עם קורטקס בלתי אחיד. בתחנה שלוש קישרית לימפה דומיננטית 28x 13 באזור על ברחי הודגמו קישריות לימפה מרובות במראה פתולוגי שלא ניצפו בבדיקה קודמת הבולטות 10x 13 מילימטר ו-18x 10 מילימטר. בצוואר מימין ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות , בלוטת תריס לא מוגדלת בעלת מרקם הומוגני ללא ממצא פוקלי ללא היפרמיה לפי דופלר. ללא עדות לבלוטות פרא תירואיד מוגדלות . סיכום לימפדנופתיה צווארי משמאל. מלחיץ ! מה יכול להיות הממצאים? האם אפשר להוציא את האזור הנגוע במידה וזה אכן נגוע..? תודה

שלום רב, הבלוטות אכן מטרידות. יש לבצע ניקור של הבלוטות תחת הכוונת US בהקדם ולהגיע לבדיקה פיזיקלית אצל מנתח ראש צוואר במהירות. ניתן לבצע את הכל ביעילות במרפאתינו בארם ע"י צוות מומחים מובילים. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)