פענוח מיפוי בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/08/2024 | 16:52 | מאת: yan

סיבת הפניה: בירור יתר תריסיות. בוצע מיפוי בלוטת מגן עם 99 . TC ממצאים: מודגמת בלוטת מגן מוגדלת דיפוזית בשתי האונות, אונה שמאלית 4*1.5 ס"מ , אונה ימינית *1.5 4.5 ס"מ. קליטת חומר הומוגנית אך מוגברת דיפוזית בשתי האונות . סיכום: לנוכח יתר תריסיות , הממצאים מתאימים למחלת 'Graves תודה

שלום רב, ללא ממצא חשוד. יש לחזור לאנדוקרינולוג וולשקול הצורך בניתוח במידה ואינכם מאוזנים. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)