תשובה צטטלוגית מה אומר?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/08/2024 | 18:26 | מאת: מיכ

- Atypia of undetermined significance. (Bethesda category III). Paucicellular smears with rare follicular cells exhibiting nuclear atypia - Repeat FNA should be considered if clinically indicated.

שלום רב, אטיפיה מצביעה על תאי תירואיד לא תקינים ובאחוז מסויים (כ 20%) זה יכול להיות גידול סרטני. יש לזכור שסרטן הבלוטה מאוד לא אגדרסיבי ולא מאוד מדאיג אבל בכל מקרה מומלץ ניקור חוזר של הממצא לביוםסיה נוספת עם אופציה לבדיקה גנטית (אפירמה או טירוסק) או לחלופין לכרות הת האונה עם הגידול לפתולוגיה בניתוח קטן ובטוח. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/09/2024 | 21:19 | מאת: מיע

תודה רבה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)