בדיקת us צוואר חוזרת

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/08/2024 | 22:26 | מאת: קובי

היי ד״ר בדיקת us מה 15/08/23 בעקבות בלוטות לימפה נפוחות בצוואר האונה הימנית: לא מוגדלת, מרקם אחיד האונה השמאלית: לא מוגדלת מרקם אחיד בלוטות הרוק התת לסתיות הפרוטיס עם הדגמה תקינה לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגבלות דו צדדי הדגמה תקינה של הרקמות הרכות לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות אין עדות ללחץ על הקנה בעורף משני צדדים הודגמו מספר קשריות לימפה בצורה רגילה ובגודל עד כ 0.9 ס״מ ללא הגברת זרימת דם בתוכם בהשוואה לבדיקה קודמת אין שינוי בסיכום: tirdas-1 Us בלוטות צוואר מתאריך 27/08/24 א.ס. US צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר; א.ס. US בלוטת המגן - תירואיד; ממצאים: בלוטת המגן: איסטמוס – לא מורחב, מרקמו אחיד. אונה ימנית: בגודל : 12*13 באורך 44 מ"מ. לא מוגדלת, מרקמה אחיד. אונה שמאלית: בגודל- 17*1;4 באורך 48 מ"מ. לא מוגדלת, מרקמה אחיד. לא הודגם ממצא מקדי . רקמות רכות צוואר: מצד ימין – הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. הודגמו מספר בלוטות לימפה תת לסתי הגדולה במימדים:16*8 מ"מ. מעט מוגדלית מצד שמאל - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. הודגמו מספר בלוטות לימפה הגדולה תת לסתי במימדים:20*7 מ"מ.מעט מוגדלים לתאום קליני ומעקב מעבדתי . פראתירואיד - לא הודגמו בלוטות פראתירואיד מוגדלות דו צדדי. בלוטות רוק - מצד ימין : פרוטיס – הדגמה תקינה. תת לסתית – הדגמה תקינה האם תקין? האם יש שינוי בין הבדיקות שנעשה בהפרש של יותר משנה? והאם השינוי משמעותי ודורש טיפול מיוחד?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ להגיע לבדיקת רופא אאג בקופ"ח והמשך מעקב סונוגרפי במידה ותקין. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)