ממצא חריג בבדיקת U.S

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/08/2024 | 00:13 | מאת: יהלי

שלום, אני סובלת ממחלת השימוטו כבר 24 שנה ונוטלת כל יום 100 מק"ג סינתרואיד. לאחרונה אני חשה בשכיבה עם ראש מוגבה ופנים מוטות לצד שמאל לחץ המדמה חנק בחלק התחתון של הגרון. בבדיקת U.S שביצעתי לפני כיומיים נכתב בשונה מבדיקות קודמות כך: פאראתיירואיד: שמאלה לקנה הנשימה הודגמה קשרית היפואקוגנית בגודל 0.5 ס"מ ( שייכת לפאראתיירואיד?). מבקשת להוסיף שבבדיקה זו צויין כי יש הדגמה תקינה של הרקמות הרכות ולא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בשני הצדדים. האם ממצא זה דורש המשך בירור? ואם כן מה היית ממליץ? האם אפשר רק להמשיך ולעקוב בשלב זה אחר ממצא זה? אודה לך על תשובתך

שלום רב, יש לבצע בדיקת דם לסידן ולהורמון PTH. בנוסף ממליץ US איכותי יותר (יכול להתבצע במרפאתינו בארם או בבתי חולים ציבוריים כגון איכילוב או תה"ש). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)