קשרי לימפה מוגדלים בצוואר אצל ילד בן 2.9

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/09/2024 | 11:39 | מאת: קשרי לימפה מוגדלים בצוואר

לבן יש יש בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר כבר לפחות 8 חודשים. כשזה התחיל , הוא היה חולה כמו כל הילדים והבלוטות גדלו, חיכיתי שיעברו, עברו כמה חודשים מאז, בתקופה הזו הוא לא היה חולה או משהו, רק יום אחד של חום וזהו, והבלוטות לא קטנו , לדעתי אפילו גדלו עוד. עשיתי אולטראסאונד והנה מה שנכתב: ״משני צידי הצוואר ניצפו מספר קשרי לימפה, הגדולים ביותר תת- לסתיים: מימין 28*13 מ״מ ומשמאל 10*30 מ״מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית מעט מוגברת ייתכן קשרי לימפה תגובתיים. מומלץ מעקב קליני דימותי.״ האם יש מקום לדאגה? רופאת המשפחה אמרה שנמשיך מעקב שוב באולטרסאונד וכרגע אין משהו חריג

שלום רב, בלוטות לימפה מוגדלות שכיחות מאוד בילדים ורובם המכריע שפירות. אם אינכם רגועים ניתן להגיע לבדיקת רופא אאג מומחה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)