בדיקת US עדכנית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/09/2024 | 13:36 | מאת: Noya

בבסיס הסנטר הודגמו מספר בלוטות לימפה עד גודל 0.4 סמ תגובתיות, בלוטת המגן: איסטמוס ברוחב 0.26 סמ מרקמו הומוגני, אונה ימנית בגודל 1.74 סמ אינה מוגדלת, מרקמה אינו אחיד, בתוכה הודגמה קשרית מעורבת בגודל 0.43 סמ. אונה שמאלית בגודל 1.38 סמ אינה מוגדלת מרקמה אינו אחיד, ללא עדות לקשריות, זרימת הדם באונה תקינה. בלוטות רוק תת לסתיות: בלוטות הרוק התת לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטה תת לסתית מימין הודגמו מספר בלוטות לימפה עד גודל 1.6 סמ תגובתיות בלוטה תת לסתית משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה עד גודל 2.4 סמ תגובתיות בלוטת הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. לאורך הצוואר הקדמי מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 סמ תגובתית. לאורך הצוואר האחורי מימין הודגמו מספר בלוטות לימפה עד גודל 0.7 סמ תגובתית. לאורך הצוואר הקדמי משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה עד גודל 1.8 סמ תגובתיות. לאורך הצוואר הקדמי משמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל 0.8 סמ תגובתית. לסיכום: כמתואר, קשרים כמתואר היכולים להתאים ל Tirads 3 מומלץ המשך מעקב יש חשש כבד או אפשר לצאת מזה? אציין שני דברים, עשיתי הזרקות בוטוקס וחומצה היאלורונית לראשונה בחיי לפני חודש, ודבר נוסף לפני חודשיים וחצי היה לי קורונה עם סימפטום בודד של כאב גרון חד במשך יומיים. ספירת דם עשיתי לפני עשרה ימים יצא תקין ! התוצאות האלה מה יכולות להיות? זה מפחיד קצת..

01/10/2024 | 13:35 | מאת: Noya

יש לי חרדה מלימפומה ואני כל היום 24/7 ממששת את הצוואר שלי לבדוק אם יש בלוטות לימפה 😔 הלימפומה בראש.. יש דרך לוודא שאין לימפומה? אין איזו בדיקת דם לוודא? לא רוצים לתת לי הפניה לאונקולוג ולא לביופסיה יש לי 4 חורים בשן ששניים מהם הגיעו לשורש ויש עששת ויש לי כל היום חום 37.3 במד חום לכן אני רואה 37.3 או 37.4 ואני חושבת לימפומה .. כמה החום בדרך כלל בלימפומה? 37.5?

שלום רב, אין לי דרך ליעץ ולא נראה שיש משהו פתולוגי. ממליץ לפנות לרופא משפחה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)