קשרית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/12/2010 | 08:44 | מאת: נילי

שלום אני בת 30 בתחילת הריון ראשון. בבדיקה אקראית התגלתה קשרית בבלוטת התריס בגודל חצי סנטימטר. אני יודעת שרב הקשריות הן לא ממאירות אבל קראתי שאם קיימת קשרית אחת ולא כמה ,זה דוקא יכול להצביע על סרטן. האם זה נכון ובכלל איך מטפלים בענין? תודה

שלום רב, קשריות בבלוטת המגן הינן שכיחות ביותר ורובן שפיר. יש לקשריות אלו נטיה לגדול בהריון ולכן לעתים מתגלות בזצן ההריון. לגבי הטיפול- קשרית בגודל 5ממ ניתן לא להמשיך לבדוק ולעקוב אחריה בעזרת US כשהאופציה הינה ניקור של הגוש תחת US והמשלך לפי התשובה. מומלץ לבצע הבדיקה במקום איכותי שמסוגלים להגיע לגוש קטן כזה. בכל מקרה את יכולה להירגע לחלוטין ולהמשיך להינות מהריונך. מוזמנת לשיחה במרפאתינו באסותא (03-7645464) בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

05/03/2011 | 19:48 | מאת: מזל נסים

כמה זמן לוקח לבצקת לעבור זה מציק ונדמה שיש לי גוש בצורת מדרגה בדיוק בתפר תודה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)