פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1383 הודעות
1330 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

14/04/2025 | 17:04 | מאת: ליאת

שלום ד"ר אמי בת 81 מזה כ-10 שנים יש לה ציסטה מורכבת בכליה השמאלית, ב-2016 עשתה תלת פאזי כליות ונמצא שזו ציסטה בוסניאק 2 עם 2 מחיצות עדינות, מאז במעקב אחרי המנגיומה בכבד עושה כל שנה אולטראסאונד US בטן ולפעמים מופיע ציסטה מורכבת לפעמים רק שיש ציסטה וגודל, השנה הופיע ציסטה קוריטיקלית 5.6 ס"מ עם מחיצות מרובות ונדרש המשך ברור, יש לציין שלפני שנתיים וחצי בערך עשתה MRI כבד שם צוינה הציסטה הזו בכליה כחסרת משמעות נמדדה שם 5.2 ס"מ,האם פתאום לאחר 10 שנים וכל הבדיקות ביניים היא יכולה להיות ממאירה?מלבד הממצא הזה אין ברקע דברים נוספים קצת הרבה חוששת...תודה

בזמן האחרון אני מרגיש קצת כאב לא רציני באשך ימין וכשאני ממש אני שם לב שאשך ימין יותר גדול מאשך שמאל האם זה אמור להדאיג והאם זה קשור לפוריות יכולה להיות בעיה כלשהיא אשמח לדעת תודה

שלום יוני. בלי בדיקת האשך בבדיקה גופנית ובאולטרסאונד אי אפשר באמת לדעת. תפנה לבדיקת אורולוג.

06/04/2025 | 17:53 | מאת: ציפור

בבדיקת ציטולוגיה כחלק מהמעקב לאחר החלמה מסרטן שלפוחית השתן דרגה 2 , (הוצא הגידול והתקיים פרוטוקול טיפול שימור שלפוחית שכולל כימו והקרנות לפני כשנה וחצי) היתה האבחנה: נמאו קבוצות מעטות של תאי אפיתל מעבר בסידור פפילארי עם אטיפיה גרעינית לא קשה. ATYPIA ,CELLULAR, NOS. ,ידוע לי שהאטיפיה אופיינית לאחר הקרנות אבל אשמח לברר מה משמעות הסידור הפפילארי והnos .תודה רבה.

שלום. הסידור בפפילות הוא לא חד-משמעי אבל הוא מעלה חשד לקיום גידול בשלפוחית, מפני שבחלק מהמקרים הגידולים האלה גדלים בצורה פפילארית. אני ממליץ על ציסטוסקופיה.

09/04/2025 | 20:16 | מאת: ציפור

נראה לי שהובנתי לא נכון. הציטוסקופיה נעשתה במקביל לציטולוגיה והציטוסקופיה תקינה.אין ממצא פתולוגי בשלפוחית בבדיקת הציטוסקופיה. כמו כן אשמח לדעת מה פירוש nos. תודה רבה.

Vitamin K Precursor Destroys Cancer Cells In New Scientific Discovery זה מאמר מתייחס לנגזרות ויטמין, כמו k3 בכתבה מדגישים את השפעתו על המתת תאי סרטן הערמונית זה אכן דבר מדעי מוכח? https://beauty.thebustednews.com/p/vitamin-k-precursor-destroys-cancer-cells-in-new-scientific-discovery-7265#goog_rewarded

19/03/2025 | 21:09 | מאת: גבר בן 47

אני בן 47 בריא ובכושר משרת כקצין קרבי נבדקתי בצבא כל הבדיקות תקינות. Psa 0.75. עיקבי ב mri ניצפה קרע בצינורית הזרע הרופא אמר לי לגמור כמה שיותר עד שיעבור וזה לא עובר האם יש דרך לרפא את זה? אציין שהשתן פצצה אין תכיפות אין קימה בלילה הסקס מעולה יש זיקפה יש חשק ויש גמירה למרחקים תודה רבה על היחס

19/03/2025 | 21:14 | מאת: תוספת של נתון לשאלה שלי

יש לי דלקת כרונית בערמונית מגיל 18 אבל אני חי איתה סבבה לגמרי

שלום. אני לא מכיר את האבחנה של קרע בצינורית הזרע. אם כל הבדיקות תקינות, אין משמעות לדם בזרע.

12/03/2025 | 08:17 | מאת: איעזר שרון

עברתי ביופסיה לפני כחודשיים וחצי בפרוסטטה ועדיין יש סימני דם בזמן פליטת הזרע .זאת אומרת שמשהו לא תקין או שזה עניין של זמן ????

ראה תשובותיי הקודמות.

12/03/2025 | 08:14 | מאת: אליעזר שרון

עברתי ביופסיה בפרוסטטה לפני כשלושה חודשים ועדיין יש סימני דם בזמן פליטת זרע ...מה לא תקין

ראה תשובתי הקודמת. זה תקין גם לאחר 3 חודשים. בכל שפיכה יוצאת כמות קטנה יחסית של נוזל זרע. לכן, לוקח הרבה זמן לזרע להתנקות מהדם הישן שהיה בזמן הביופסיה. אין לזה שום משמעות.

12/03/2025 | 07:44 | מאת: אליעזר

לאחר ביופסיה בפרוסטטה יש לי סימני דם בזרע וזה כבר 2חודשים מה לא בסדר.אין לי כאב או צריבה רק בזמן הוצאת זרע

שלום אליעזר. זו תופעה תקינה לאחר ביופסיית ערמונית, גם כשזה נמשך יותר מחודשיים.

01/03/2025 | 23:13 | מאת: דניאל

מחלה ממאירה השלפוחית השתן ביופסיה אמרה דרגה 1-2 שאלה: האם דרגת המחלה יכולה פתאום להשתנות לדרגה מסוכנת יותר? אם כן, מה הסיכוי שזה יקרה? לפי ניסיונך תוך כמה זמן זה עלול להשתנות?

שלום דניאל. במסגרת מעקב רואים לפעמים הופעת סרטן חדש שהוא אגרסיבי יותר. זה לא שכיח, אבל זה לא פחות שכיח מאזר הסיכון לפתח סרטן אגרסיבי אצל מי שאין לו עבר.

28/02/2025 | 16:38 | מאת: עוז

שלום, לאחרונה שמתי לב שהאשך השמאלי שלי נמצא במיקום מעט אחורי יותר ונמוך יותר ביחס לאשך הימני. זה משהו שאמור להדאיג?

שלום. אם זה משהו רגיל אצלך, וזה לא מלווה בהתחלה פתאומית של כאבים, אז זה כנראה טבעי ולא צריך להדאיג.

27/02/2025 | 15:09 | מאת: אודליה

גבר בן 70 לפני שנה בוצע ניתוח להסרת גידולים ממאירים בשלפוחית השתן. ביופסיה הראתה שזה סוג בדרגה 1-2 שלא מתפשט עשה 6 שטיפות bgc (עם החיידקי שחפת) 6 טיפולים. אחרי 4 חודשים בציטוסקופיה ראו גידולים שחזרו. עשה שוב ניתוח יצא שזה אותו סוג רמה 1-2 עשה 6 שטיפות חדשות שבוצעו בשיטת סינרגו עם חומר מיטמיצין שוב עשה ציטוסקופיה ושוב חזרו הגידולים מה עושים במקרה כזה??? למה אף חומר לא משפיע? אם תוכל בבקשה לפרט את כל האופציות שיש

שלום. אם אני מבין נכון, מדובר בגידול לא אגרסיבי, low grade? אם זה המצב, אכן יש סיכון להישנות, אבל פחות להתקדמות של המחלה. אפשר לחזור על שטיפות עם כימותרפיה, אפשר להחליף לשטיפת כימותרפיה אחרת. אפשר גם פשוט לעקוב, לוותר על טיפול מיידי בגידולים קטנים, ולטפל רק כשהם גדלים לגודל מסויים (בהנחה שאכן מדובר רק ב-low grade).

25/02/2025 | 14:23 | מאת: ענת

סובלת שני רבות מאוד מדלקת בשלפוחית. כרגע אין לי דלקת אבל הרב זמן יש לי דקירות שמרגיש בשלפוחית עשיתי ציסטוקופיה וגם ציטולוגיה וגם אולרה סאונד הכל יצא תקין. אני חולה אונקולוגיה בסרטן השחלה עדין מטופלת מה יכולה להיות הסיבה לדקירות תחושת שורף לא רק במתן שתן בדקתי גניקולוגית הכל תקין לאיזה רופא אפנה שירן לי מענה

שלום. אולי יש משהו מחוץ לשלפוחית שגורם לתחושה הזאת? אני מניח שבמסגרת מעקב את עושה CT, אז אני מניח שאפשר לראות.

התחלתי פעם ראשונה היום מולטי ויטמין של חברה מצויינת וכעבור כמה שעות מהנטילה הראשונה היה לי פיפי צהוב זרחני כזה זוהר.. יש במולטי ויטמין : ויטמין A (בצורת רטיניל פלמיטט)1,500 מק"ג 167% ויטמין C (כחומצה אסקורבית 60 מ"ג 67% ויטמין D (בצורת כולקלציפרול D3) 20 מק"ג (800 יחב"ל) ‎100% ויטמין E‏ (בצורה של D-אלפא טוקופריל אצטט) 10 מ"ג 67% תיאמין (ויטמין B-1) (בצורת תיאמין מונוניטרט) 5 מ"ג ‎417% ריבופלבין (ויטמין B-2) 5 מ"ג ‎385% ויטמין B-6‏ (בצורת פירידוקסין הידרוכלוריד) 5 מ"ג ‎294% (200 מק"ג חומצה פולית) 83‎%‎ ויטמין B-12 (בצורת ציאנוקובלמין) 8 מק"ג ‎333% ביוטין (בצורת d-ביוטין) 5,000 מק"ג 16,667‎%‎‏ ברזל (בצורה של ברזל גלוקונט) 3 מ"ג ‎17% נטילה ראשונה הפיפי נעשה זוהר צהוב זרחני ו רשום על הקופסא "כמוסות רכות עם שחרור מהיר" יכול להיות קשר צירף מקרים? אשמח מאוד לדעתך יש לי חרדות ברקע מאי ספיקה כליות כבד אני סובלת מהתמודדות נפש כבר 4 שנים שקשורה למחלות 🙏😞 בדיקות דם אחרונות מלאות היו לפני חודשיים וחצי ולפני 3 חודשים עשיתי אולטרסאונד כבד כליות לבלב כל מערכת עיכול עליונה יצא תקין. אני בת 43 בריאה בדרך כלל פיסית

שלום ליאת. לא ידוע לי על קשר בין הדברים.

18/02/2025 | 17:37 | מאת: אירית

ערב טוב, בת 42 בעבר שני ניתוחים קיסריים לפני יותר מעשור. ברקע סובלת מדיכאון, חרדות ודחק נפשי, מטופלת כבר 15 שנים. כמו כן מקבלת טיפול ללחץ דם גבוה, לוסרדקס פלוס. לאחרונה מתח נפשי חזק וממושך, כחצי שנה. לפני מספר חודשים התחלתי לסבול מתכיפות במתן שתן, פעם השעה בממוצע במהלך היום , ו2-3 קימות במהלך הלילה. ללא צריבה, או כאב בעת מתן שתן. מאז החרדות האיפוכונדריות רק החמירו. בדיקת דם לפני שבוע ספירה+כימיה כולל בלוטת התריס תקינות. אולטראסאונג גיניקולוגי תקין. הבנתי מקריאה מרובה באתרי האינטרנט שלמצבי חרדה ודחק יש השפעה על שלפוחית השתן ותדירות מתן שתן. האם זה נכון? האם אולטראסאונד גניקולוגי תקין שולל אפשרות של גידולים? אשמח לתשובתך. תודה

שלום. בהחלט מצב נפשי יכול להתבטא גם בשינויים בהרגלי ההשתנה. US גניקולוגי לא מכוון לדרכי השתן. למרות שהתכיפות לכשעצמה היא לא התוויה לבירור לגידולים בדרכי השתן, כדאי לבצע US דרכי שתן כולל בדיקת שארית שתן לאחר התרוקנות ולנסות להתאים טיפול תרופתי שיקל על הסימפטומים.

08/02/2025 | 15:59 | מאת: בר

שלום ד"ר מאובחן על פי ביופסיה בדלקת כרונית בערמונית לצד סימני BPH מה הכוונה בדלקת כרונית - האם זה אומר שאין סיכוי שהיא תחלוף? כמו כן קיבלתי דוקסילין - כמה זמן לאחר סיום נטילת האנטיביוטיקה מומלץ לגשת לבדיקת Psa - האם מומלץ לעשות מייד או להמתין ואם כן כמה זמן ( חודש ? שלושה שבועות? יותר? תודה

שלום. המשמעות של דלקת כרונית בביופסיה היא שהפתולוג ראה תאי דלקת בתוך רקמת הערמונית. ברוב המקרים, אין לזה משמעות קלינית, זה לא גורם לסמפטומים, וזה לא דורש טיפול. המטרה של בדיקת PSA היא להעריך את הסיכון לסרטן ערמונית, לא לראות תגובה לטיפול נגד דלקת. אם שללו סרטן ע"י ביופסיה, כדאי להמשיך מעקב PSA כל שנה-שנתיים.

02/02/2025 | 06:30 | מאת: ניר משה

דר שלום, במהלך בדיקת petct עלתה קליטה היפרמטבולי באונה ימנית בערמונית ללא שינוי בגודלה. מה המשמעות? תודה

תלוי איזה PET CT נעשה. אם זה FDG - יכול להיות גם דלקת, אפילו חסרת משמעות. אם זה PSMA, זה יותר ספציפי לסרטן ערמונית. צריך לגשת להיבדק אצל אורולוג בכל מקרה.

29/01/2025 | 13:45 | מאת: som1

עברתי ביופסיית פיוז'ן לפני כשבועיים. כעיקרון דברו איתי על דימום בשתן למספר ימים אלא שעדיין בזמן מתן צואה יש חידוש של הדימום (שמפסיק עד הפעם הבאה). שתי שאלות: 1. דיברו איתי על עד חודשיים להיעלמות הסימפטום הזה. האם זה סביר? מהם זמני ההחלמה מכל הדימומים למיניהם שבאים אחרי הבדיקה? 2. למה זה קורה? מה צריך לקרות כדי שהדימומים בזרע או בשתן ייפסקו? האם ניתן לזרז את זה? במה זה תלוי?

שלום: 1. דם בשפיכה - מפני שנוזל הזרע מגיע מהערמונית. בגלל שכל פעם יוצאת כמות קטנה, לוקח הרבה זמן עד שהזרע חוזר לצבע הרגיל. יכול לקחת מעל חודשיים. זה לא מסוכן. 2. דם בשתן - יכול להיות כמה ימים. לפעמים הדקירה עוברת בשופכה או בשלפוחית. לפעמים דימום מהערמונית יכול להיות מופרש לשופכה ואז זה יוצא עם תחילת ההשתנה. לפעמים קצת דם התחילת ההשתנה יכול להימשך מספר שבועות. 3. דימום רקטלי - אם הביופסיות היו בגישה טרנסרקטלית. בדרך כלל יומיים.

26/01/2025 | 19:07 | מאת: מיכאל לוי776

שלום אני בן 36 עברתי בעבר ניתוח לובקטומי וכימו , אני זוכר שבזמן הכימו הטסטובטרון היה נמוך מאד, האם הוא חוזר למצב תקין כמה חודשים אחרי?

08/01/2025 | 08:53 | מאת: בנצי

גבר בגיל 68 בריא ופעיל. בעקבות כאב מתמשך באשך שמאל, בוצע דימות ממצא של וריקולצה דרגה 2 קוטר ורידי ממוצע 0.38 ס"מ עם היפוך זרימה. למי לפנות לאבחון ולטיפול ? אם יידרש ניתוח באשך ? ניתוח מיקרוכירורגי או צינתור ?

גם עם השאלה צריך לפנות למומחה לפוריות הגבר. לפי התשובה הזאת, אני מקווה שאתה יכול להבין בגילך כמה (לא) חשוב באמת לפנות אליו עם הבעיה הזאת.

01/01/2025 | 14:10 | מאת: אברהם

היה לי mri עם ממצא גבולי. אין אפשרות לעשות שוב דימות חוזר, אין אישור של הקופה. כנראה המחיר ממציאים הסברים מניפולטיביים. ללא ספק חייבים דימות חדש עברו 26 חודשים כבר. עליה ברמת psa. שאלתי היא אני כנראה אעשה דימות בחוץ לארץ ברבע מחיר. האם זה חכם להביא דימות ישן, להשוואה, או שדווקא לא להראות דימות ישן שהמומחה יאבחן כאילו זה דימות חדש. ההגיון אומר השוואתי. אבל במקרה שממצא בדימות ראשון גבולי אולי כדאי לא להציג אותו, מומחה יהיה גם ללא כוונה להשען על האבחון הקודם. אודה על עצתך.

תמיד כדאי להשוות לבדיקה קודמת, אם יש. יש חשיבות לראות אם ממצא היה בעבר, אם הוא גדל או שהשתנו פרמטרים אחרים, או אפילו אם לא רואים אותו יותר.

31/12/2024 | 16:50 | מאת: בר

שלום ד"ר האם נפח הערמונית בודאות גדל משנה לשנה או האם יכול גם להתייצב על נפח מסווים גם מספר שנים? בכמה בממוצע נפח הערומונית גדלה משנה לשנה ?

ערמונית יכולה לגדול אבל לאט. בדר"כ מדברים על גדילה בנפח של 1-2 סמ"ק לשנה. לרוב "שינויים בגודל" הם תוצאה של מדידה במישורים שונים בין בדיקה לבדיקה.

29/12/2024 | 18:25 | מאת: דוד

התגלה אצלי גידול בערמונית וטרם הוחלט איזה טיפול אם בכלל. בגלל כאב גב שלא קשור אוטופד ממליץ על לקיחת ויטמין D 2000 ביום. האם יש מניעה או מסוכן לקחת ויטמין זה. תודה

ככלל אין מניעה, אלא אם יש לך סידן גבוה בדם.

29/12/2024 | 09:42 | מאת: צ'יקו

שלום רב אני בן 76 ומבצע בדיקות us כליות במשך כ10 שנים כל שנה בגלל ל"ד גבוה שמטופל היטב בתרופות וערמונית שפירה מוגדלת ,,, במשך כל השנים הכליות במצב תקין עם ציסטות מרובות,,, בכלייה השמאלית ישנה ציסטה שגודלה כ-6 ס"מ עד 6.85 ס"מ עד שנת 2023,,, בבדיקה האחרונה לפני כשבועיים הציסטה גדלה ל-12 ס"מ והכלייה בגודל ומבנה תקינים פרנכימה בעובי תקין ללא אבנים ללא עדות להידרונפרוזיס.,,, שאלתי היא האם זה סביר שאחרי הרבה שנים שהציסטה באותו גודל פחות או יותר יכולה להכפיל את גודלה בשנה וחצי ??או אולי טעות של הטכנאי ?ואך להתייחס לעיניין הזה? הרבה תודה

שאלה טובה. אנחנו יודעים שציסטות יכולות לשנות גודל לפי כמות הנוזל שבתוכן, אבל זה באמת שינוי גדול. בכל מקרה הגודל בציסטות פחות משנה. מה שמשנה זה התוכן שלהם בהדמיה. האם יש רקמה? הסתיידויות או מחיצות?

אני בן 64, לפני 6 שנים עברתי הסרת ערמונית עקב סרטן בשיטה רדיקאלית רובוטית כולל לימפה וpsa היה 0. תוצאת בדיקה ב3.23 היה 0.97. לא נאמר לי להיות במעקב ולא מקבל תרופות. ב8.24 עשיתי שוב בדיקה וpsa עלה ל2.55. מה זה אומר ? סרטן חזר ?או שיכולה להיות סיבה אחרת ?

שלום. עליה כזאת צריכה להחשיד לחזרת סרטן, אבל לא מסתמכים רק על בדיקה אחת, כך שצריך לחזור על הבדיקה ולפנות לאורולוג או אונקולוג.

דוקטור כל פעם מופיעה הודעה מסוג זה, בדרך כלל התשובה היא שהסרטן חזר, או גרורות, היו רק שלא התגלו בעת הכריתה. האם התופעה הזאת לא מוכיחה שסרטן זו מחלת כלל גופנית ורק איבר המטרה זה הערמונית בעצם בכל מצב הסרטן האגרסיבי אם קיים יתפשט בגוף, גם אם עושים כריתה. כי זה מחלה של הגוף לא דל האיבר, או שהסרטן הוא רק של איבר והכרית יוצאת את ההתפשטות. לי נראה שהתשובה הראשונה נכונה. רק שמצד שני יש מקרים ההתפשטות? שכריתה עוזרת, אולי רק זמנית? את ההתפשטות.

23/12/2024 | 08:17 | מאת: יוסי מנתניה

היום אני בן 72, לפני כ 9 שנים עברתי הסרת עמונית בשיטת פתיחת בטן.החל מ 2021 ערכים PSA החלו לעלות מ 0.02 וכיום הם 0.11 שאלתי: מה משמעות לעליה קבועה של הערכים והאם יש לעשות בדיקות נוספות מעבר ל PSA

אם הסיבה שהערמונית נכרתה היתה סרטן, יש צורך לעקוב אחרי ה-PSA ולשקול בדיקות הדמיה.

21/12/2024 | 14:34 | מאת: שמואל

בבדיקה שעשו לי בגלל ירידת טסטוסטרון, היה מדד 6.2 סף תחתון בסקלה, עלה ל13 שהסף העליון 32. בדקוshbg,הוא ממש בגבול הסף התחתון. זה אומר שרמת הטופס.-החופשי גבוהה מאוד. ניתן להסיק מזה, שהיחס בינהם הוא אחוז גבוהratioולמעשה החשש מסרטן בחישוב הזה היא נמוכה מאוד? הshgb נשאר כל הזמן סף התחתון. אציין בן 59, ואין לי בעיות תפקוד מיני יש לי זיקפת בוקר רגילה. לא הבינו למה היתה ירידת טוסטסטרון. ה shgb זה מדד שמשתנה במהירות או שזה מנגנון שנוטה ליציבות.

שלום. רמת הטסטוסטרון לכשעתמה לא מעידה על חשש מסרטן ערמונית. לצורך הערכה של הסיכון לסרטן ערמונית צריך לעשות בדיקה ל-PSA.

17/12/2024 | 21:42 | מאת: אבנר דותן

האם זה ריאלי שאם אני ימשיך לרדת במשקל בלי תרופות ודברים אחרים שמטפלים בפרוסטטה ולחץ בפיפי בשינה אני יחזור למצב של אדם שלא תלוי באסלה הרבה ?

שלום. לפעמים הפרעות השתנה קשורות לערמונית. במקרים כאלה, ירידה במשקל לא תמיד עוזרת לגמרי.

17/12/2024 | 21:32 | מאת: כפיר

אני טיפה מוטרד בגלל כאבים באשכים רק שאני יושב או מקפל את הרגליים ותנוחת עובר באחד מהם יש וריקצולה וגם בטוסיק אני מרגיש אותו דבר כמו האשךההוא שגולש לכאב במפשעות עד שאני לא יכול לשבת יותר זה מדאיג?

שלום. זה לא נשמע מדאיג אבל צריך להיבדק ע"י אורולוג.

11/12/2024 | 21:44 | מאת: עודד

בס" ד ערב טוב לפני שבועיים עברתי ביופסיה פיוזן. מאז כשאני מתאמץ בשירותים(קיבה קשה) יוצאות לי טיפות דם ואז השתן נהיה רגיל האם זה תקין?

שלום. זה תקין. זו כנראה הפרשה דמית מהערמונית שנלחצת אל השופכה ויוצאת בתחילת ההשתנה.

10/12/2024 | 14:59 | מאת: יוני

יש לי גרד חזק בשק האשכים עד כדי שאני לפעמים לא יכול להירדם הרבה זמן בגלל הגרד החזק וזה לא כל יום אלא יכול להיות 3 ימים כן ושבוע לא... מה זה? זה מדאיג?

שלום. אתה צריך להיבדק ע"י רופא עור

08/12/2024 | 20:31 | מאת: גבריאל ג

יש לי ציסטות בכליה בהן אחת בגודל 12 ס״מ האם הטיסה יכולה לגרום בעייה ?

שלום. לא ידוע לי על קשר בין טיסות לסיבוכים של ציסטות כלייתיות.

06/12/2024 | 17:59 | מאת: אלון

שלום ד"ר, אני בן 49 וסובל תקופה ארוכה בקושי בריקון מלא של שלפוחית השתן ולכן הולך הרבה לשירותים ובנוסף יש לי לפעמים גם זרימה איטית במיוחד שמתעורר בלילה, ומרגיש לפעמים משהו מציק בפי הטבעת. עקב כך אורולוג שלח אותי לבדיקת MRI ערמונית שזאת תוצאתה: תהליך ציסטי אחורי בקו האמצע במידגלנד-בסיס אחורי לאורך קו השופכה, אורך כ-8 ממ. בעל מראה שפיר, אך .301-15 . PROSTATIC UTRICLE CYST-ל במיקום מהרגיל נמוך נגעים: תהליך לא מוגדר היטב בגודל כ- 6ממ באיזור פריפרי (PZ (אחורי מדיאלי במידגלנד שמאל בתוך חלק גדול יותר , בעל אות נמוך ב-T2) חתך 16 מתוך סדרה 401 ,( אות מעט נמוך במפת ADC ,ללא עדות לרסטריקציה משמעותית בדיפוזיה , והאדרה לא מוקדית ללא עדות לפריצת קופסית. . 2 - PI-RADS מסכם באיזור המעבר (TZ (ללא ממצא מוקדי המתאים לגידול משמעותי קלינית. ללא עדות לפריצת קופסית. ללא מעורבות ברורה של הצרור הנוירווסקולרי בגידול. שלפוחיות הזרע - במראה תקין. ללא עדות למעורבות בגידול. ללא עדות ללימפאדנופתיה באיזורים שנסרקו. ללא עדות להרחבת אורטרים. שלפוחית השתן – שארית קטנה. דופן טרבקולרי ללא ממצא חשוד לפיזור גרמי באיזור שנסרק. הידרוצלה משמאל מודגם בחלקו סיכום שינויים דיפוזים באיזורים הפריפרים האחוריים , שככל הנראה אינם מתאימים לגידול משמעותי קלינית. יתכן דלקתיים. ללא ממצא מוקדי המתאים לגידול משמעותי קלינית. ממצא קטן ציסטי אחורי בקו האמצע במידגלנד שמתאים לממצא שפיר, אך נמוך מהרגיל במיקום ל- .PROSTATIC UTRICLE CYST אשמח לפיענוח הבדיקה והמלצות להמשך בירור/טיפול לגבי בעיית השתן. והאם כדאי לפנות גם לאונקולוג לברור של הנגע הלא מוגדר של 6 ממ באזור הפריפרי שמצאו ולגבי הציסטה בקו האמצע של המידגלנד. בכדי לשלול סרטן. תודה רבה

הנגעים שתיארת, לפי הפענוח, לא מתאימים לסרטן. בגלל הפרעות ההשתנה שלך כדאי שתעשה בדיקות שתן כללית ותרבית, אולטרסאונד דרכי שתן כולל בדיקת שארית שתן לאחר התרוקנות, אורופלואומטריה (בדיקה למדידת זרם השתן) ועם התשובות תפנה לאורולוג להתאמת טיפול תרופתי שייעזור לך בהפחתת חומרת הסימפטומים.

05/12/2024 | 16:45 | מאת: יובל נחמיאס

בן 27 לאחרונה אני חווה כאבים ולחץ באיזור הבטן התחתונה והאשכים, לפני בערך שנה היה לי גם לכמה ימים כאבים כאלה והם עברו. לפני כשנה עשיתי אולטרה סאונד באשכים התוצאות היו: בשמאל ווריקצלה בדרגה קלהעם הרחבת ורידים עד 0.24 ללא אי ספיקת מסתמי הורידים. איך כדאי להמשיך מכאן? איזה בדיקות כדאי לעשות? בדיקות דם אחרונות שעשיתי היו תקינות

כדאי שתיבדק ע"י אורולוג שמטפל בווריקוצלה (פוריות הגבר). זה לא משהו דחוף, אבל בלי בדיקה אי אפשר לייחס את הכאבים רק לווריקוצלה.

04/12/2024 | 19:27 | מאת: דוד

כליה שמאלית - בגודל וצורה תקינים. וריד רנלי רטרואאורטלי – וריאנט אנטומי. מעט הסננה פרינפרית.ללא אבנים או הידרונפרוזיס. ציסטה קורטיקלית קטנה בקוטב עליון. בנוסף ממצא אקזופיטי באספקט אמצעי-תחתון בקוטר כ- 1.2ס"מ, צפיפותו כ- 30, HU לא ניתן לאפיון וודאי בבדיקה זו. לא נצפה ב CTU שבוצע 2022

שלום דוד. כיוון שהוא "לא ניתן לאפיון", אז לא ניתן לדעת. הבדיקה המתאימה היא CT פרוטוקול כליה. אם זה כבר נעשה בפרוטוקול הזה, לאור הגודל, אפשר לעקוב עם בדיקה חוזרת אחרי חצי שנה ולראות אם יש שינוי.

30/11/2024 | 11:17 | מאת: אודל8

חמישי בן 70. נמצא גידול בכיס השתן סרטני דרגה 1-2 .עבר ניתוח לפני כחצי שנה ועבר שטיפות bgc של השחפת במשך חודשיים. 4 חודשים אחרי הניתוח הראשון עבר ציטוסקופיה ושוב נמצאו גידולים בכיס השתן שלא התשפטו דרגה 1-2 low grade. (אותה תוצאה כמו בניתוח הראשון) עכשיו המליצו לעבור לשטיפות מיטומיצין כי ה bgc לא השפיע עליו בכלל . יש לי 2 שאלות: 1) אם הגידול בהגדרתו לא מתפשט ולא חודר שריר למה בכלל צריך להסיר אותו? מה מפריע שישב שם גידול בכיס השתן אם הוא לא מתפשט?? 2) קראתי שה bgc יעיל יותר...אם הוא לא השפיע מה הסיכוי שהחומר החדש ישפיע? אם זה ברמת סיכון נמוכה איך זה חזר כל כך מהר?

שלום. הסיבה שמסירים גידול שהוא לא אגרסיבי בשלפוחית היא שהוא יכול לגדול ואז לגרום לכך שהניתוח להסרתו יהיה גדול יותר ומסובך יותר. אם הגידול חזר לאחר שטיפול BCG, הסיכוי ש-BCG שוב יעזור הוא נמוך יחסית. לכן מנסים MMC שהוכח כיעיל במטופלים עם low grade.

18/11/2024 | 15:30 | מאת: עופר

האם אתה מבצע השתלות לקוצב סקראלי?

לא.

14/11/2024 | 12:25 | מאת: ברנרד

במידה ועושים בדיקת סמןpsa כאשר אדם חווה עצירות בגלל שינויי תרופות שמקבל זה יכול להשפיע על מדד הpsa בתוצאה גבוה יותר. הייתי ב1.4 ואז עברתי שינויים בגלל תרופות והיה לי עצירות כמה חודשים, עשו לי בדיקה psa התוצאה 2.3 זה דבר שמשפיע?

שלום. עצירות (צואה) היא לא גורם מוכר לעליית PSA.

11/11/2024 | 17:06 | מאת: מתעניין

שלום, באיזה גיל היית מציע לבצע בדיקת PSA ראשונה, לאדם ללא תסמינים, אבל עם היסטוריה משפחתית(דוד מצד אמא חלה בזה לקראת גיל 70)?

רוב הקווים המנחים מציעים להתחיל מגיל 50. עם הסטוריה משפחתית (מדרגה ראשונה) ממליצים לעשות בדיקת PSA ראשונה בגיל 40-45.

17/11/2024 | 20:42 | מאת: מתעניין

תודה. ודוד נחשב לדרגה ראשונה? או שזה רק אח ואבא?

09/11/2024 | 18:01 | מאת: מירית

האם במידה וחלילה מתגלה בהדמיה גידול בדרכי שתן עליונות בעקבות דם בשתן שהתגלה בבדיקת מיקרוסקופיה בשתן בדיקת תפקודי כליות יכולה להיות תקינה לחלוטין כמו קריאטינין ואריאה

כן, הכליות יכולות להמשיך לתפקד פיזיולוגית גם אם יש גידול בדרכי שתן עליונות שהוא לא גדול מאוד.

09/11/2024 | 16:18 | מאת: עמנואל

אבי סרטן ערמונית בדרגה הכי נמוכה, לא טופל רק מעקב עד גיל 85. עשו לי, 4קאיי תוצאה 2% psa 3 אני בן 62 לא קיימות בעיות בהשתנה בדיקת אצבע תקינה חלקה. בבדיקת mri שביצעתי באירופה יש לי pirad דרגה 3 רופא בקופה אמר לי שאין מה לעשות ללכת הביתה מעקב psa זהו לא שלחו לmri נוסף הרבה זמן. אמר שיהיו קשיים במתן שתן או עליה psa תבוא. אני בדרך לבית קברות? כי הבנתי שכנראה יש לי סרטן , אבל אין מה לעשות איתו.

בנתונים שאתה מתאר, בחישוב הכי מחמיר, הסיכוי שבאמת יש לך סרטן משמעותי קלינית (כזה שצריך לטפל בו) לא עולה על 10-15%, רוב הסיכויים שהרבה פחות. זה סביר לחזור על PSA תוך חצי שנה ועל MRI כעבור שנה ולראות אם יש שינוי.

03/11/2024 | 15:32 | מאת: ענת

היי דוקטור סליחה שאני שולחת הודעה אני פשוט בחרדה איומה אני בת 40 מעשנת כבר 25 שנה לפני חצי שנה השתן של הבוקר היה כהה מידי כאדם חרדתי הלכתי לעשות בדיקת שתן הבדיקה יצאה תקינה מלבד 10 כדוריות דם אדומות בשתן חצי שנה אחרי עשיתי שוב בדיקת שתן חוזרת ושוב 10 כדוריות דם אדומות מלבד זה הכל תקין תרבית תקינה עשית us כליות ודרכי שתן יצא תקין וגם בדיקות דם תקינות לחלוטין הסתכלתי על ההיסטוריה של הבדיקות שתן שלי משנת 2009 ועד 2024 בוצעו לי בשנים אלו 20 בדיקות שתן לאורך השנים 12 בדיקות מתוכן היו עם כדוריות דם אדומות בשתן תמיד זה נע בין 25 ל10 כדוריות דם אדומות בשתן ב8 בדיקות שלא היו בהן כדוריות דם אדומות היה משהו מעניין כי 6 מתוכן היו שהייתי בהריון שמתי לב שבכל בדיקות השתן ב3 הריונות השתן יצא ללא כדוריות דם אדומות זאת אומרת בכל הבדיקות שתן שעשיתי בהריון לא היה דם אבל לפני ההריון ואחרי ההריון תמיד היו כדוריות דם אדומות בשתן מלבד 2 בדיקות ללא דם שבאחת מהן בכלל הייתה דלקת בשתן וללא דם אף רופא מעולם לא דיבר איתי על זה או שלח אותי לבדיקות או אורולוג אני פניתי לרופא משפחה בגלל שלאחרונה הפיפי כהה יותר ולפעמים עכור מציינת שאני גם לא שותה הרבה באופן כללי כששאלתי למה זה ככה הרופאה נתנה הפניה לאורולוג האורולוג אמר לי שהוא צריך להתייחס לזה כאילו זה גידול עד שהוא לא מוכיח אחרת ושלח לבדיקות לתאים סרטניים וסיטי ואני בחרדה איומה מה הסיכוי שזה באמת סרטן אני לא יודעת אם מחרדה או שלא אבל מאז שהייתי אצל האורולוג יש לי גם דחיפות בשתן ושריפה באיבר מין דחיפות והרגשה כמו שיש בדלקת ואין דלקת אין לי מושג אם זה קשור לחרדה או החמרה במצב הבדיקות רק במרץ שנה הבאה אין תורים ואני ממש חוששת מה הסיכוי שזה סרטן אני אמא לילדים ואני פוחדת

שלום. אם אני לא טועה את מתארת ערכים של בדיקת שתן כללית. אם אני צודק, הערכים שאת מתארת הם מאוד גבוליים והם לא בהכרח מעידים על דם בשתן. צריך לעשות בדיקת שתן במיקרוסקופיה ואז באמת ניתן לזהות אם מדובר בתאי דם אדומים ("דם") או בחלבון שהבדיקה הכללית מתבלבלת איתו ומפרשת אותו כ"דם".

27/10/2024 | 18:31 | מאת: שמואל

אמנם בכל הרשת מציינים שרמת ה psa אינה אמינה ולא ספציפית לסרטן ערמונית, אבל האם זה קשר חד כיווני? כלומר שעליה ברמה מעידה על בעיה כל שהיא בערמונית, או שירידה ברמת psa מבטאת גם ריפוי או נסיגה, בעיה דלקת או סרטן שאלה שניה האם מזה ניתן להבין שאם מורידים את הרמה של ה psa משפיעים על הבעיה בערמונית? במקרים בהם יש אפשרות להוריד psa אם בכלל?או שהוא יורד לבד, אז עצם ההורדה שלו תגרום לנסיגת הבעיה אם קיימת, או שזה לא נכון. תודה

עליה ב-PSA יכולה להיגרם מסרטן, אבל גם מדלקת (כזאת שאין צורך לטפל בה), הגדלת ערמונית, שפיכה, רכיבה על אופניים או רכיבה בכלל. מכל הסיבות הנ"ל, הסיבה היחידה שצריך לטפל בה היא סרטן. לכן, זה הדבר היחיד שמשנה: האם העליה ב-PSA מעידה על סרטן או לא. ירידה ב-PSA לא יכולה לשלול חד משמעית סרטן, אבל אם ה-PSA יורד לערך מאוד נמוך, קרוב לוודאי שאין סרטן. הורדה מלאכותית של ה-PSA לא תורמת כלום.

22/10/2024 | 20:26 | מאת: רוית

כיום בת 55 לא מעשנת. לפני כשנתיים היה לי דם פתאומי בשתן ללא כל תחושה של כאב או צריבה. בבדיקות 500 חלבון 500 -WBC 250-RBC בתרבית חיידק קלבסילה מעל 100.000 מיד אחרי עשיתי בדיקות שתן לציטולוגיה 3 ימים ברצף+ציסטוסקופיה+US אגן בטן עליונה ותחתונה. הכל היה תקין סירבתי לסיטי בגלל הקרינה המרובה ועשיתי סיכון מול תועלת מאחר והדם היה סמוך לחיידק. מאז אני עושה בדיקות שתן כללית ותרבית לעיתים קרובות והתוצאות משתנות כל הזמן, לפני שנה היה 500 לויקוציטים בבדירה אחת ומאז אין כלום אך כדוריות דם אדומות תמיד יש 10. לפני חודשיים היה 50 אחרי שבוע לא היו בכלל והיום הבבדיקה יצא 30 כדוריות דם אדומות חלבום 10 , מעט תאי אפיתל ומוקוס שאשמח להסבר, אציין שכבר שנה וחודשיים יש כאבי גב עזים כולל מותניים , לעיתים גם בבטן עליונה ותחתונה , וישבן בצד אחד ולעיתים נימול ברגל עברתי המון רופאים ובדיקות שלא מצאו למה האם יש קשר לדם בשתן לדעתך כי לא עשיתי סיטי אבל מיועדת בקרוב ל-MRU האם היא בדיקה מספיק טובה לשלילת גידולים חס וחלילה חס ושלום?

שלום. קודם כל צריך לעשות בדיקת מיקרוסקופיה של השתן ולראות אם באמת מדובר בכדוריות דם אדומות. הבדיקה לדם בשתן היא מאוד רגישה ולפעמים היא מזהה תוצרי פירוק של חלבונים שהיו בתאי דם כתאי הדם עצמם. MRU פחות מדוייק מ-CT ךהערכת גידולים בשופכנים ובכליות, מפני שקשה מאוד לשכב ללא תזוזה במהלך הבדיקה (שהיא משמעותית ארוכה יותר מ-CT). התזוזות גורמות לטשטוש התמונות שמקבלות ולכן גם לקושי בפענוח שלהן.

25/10/2024 | 14:30 | מאת: רוית

תודה תשובתך המהירה.בדיקה מיקרוסקופית זה דרך קופת חולים? ניתן לבקש מרופא משפחה? האם הכאבים שכתבתי יכולים לנבוע חלילה מהדם בשתן?

25/10/2024 | 14:42 | מאת: רוית

אציין שכל הבדיקות שתן שעשיתי זה דרך קופת חולים (לא סטיק) נקראת Urinalysis זה לא נעשה תחת מיקרוסקופ ?

25/10/2024 | 16:05 | מאת: רוית

נראה לי שעשו לי בדיקה מיקרוסקופית בבדיקה האחרונה להלן התוצאות אשמח להסבר HPF/1 LEUCOCYTES-SED HPF/4 ERYTHROCYTES-SED FEW EPITHELIAL-SED FEW MUCUS-SED FEW ROUMD EPITHEL-CELLS RBC-30 PROTEIN-10 האם יש לי סיבה לדאגה?

אלה תוצאות של מיקרוסקופיה. יש לך ערך גבולי של תאי דם אדומים. רוב הסיכויים שהכל בסדר, אבל כדאי לעשות את הבירור כדי לשלול גידול בדרכי השתן.

30/09/2024 | 08:20 | מאת: ניר

מה אומרת האולטרא הזאת שעשיתי : הסיבה לביצוע הבדיקה: בירור. אשך ימין: בגודל תקין, מרקמו אחיד עם זרימת דם תקינה בתוכו. באזור ראש האפידידימיס נצפתה ציסטה בגודל 4 מ"מ. ללא עדות להידרוצלה. ללא סימני ווריקוצלה. אשך שמאל: בגודל תקין, מרקמו אחיד עם זרימת דם תקינה בתוכו. . CYSTIC DYSPLASIA OF RETE TESTIS הודגמה באזור ראש האפידידימיס נצפו מספר ציסטות בגודל עד 5 מ"מ. ללא עדות להידרוצלה. הודגמו סימני ווריקוצלה במידה משמעותית עם היפוך כיוון זרימה ורידית במבחן וולסלבה, כאשר ורידים ספרמטיים מתרחבים עד 4.5 מ"מ.

ציסטה באפידידימיס - חלל קטן עם נוזל בתוכו. ממצא מקרי ללא משמעות. הרחבה ציסטית של ה-rete testis הרחבה של צינורות דקים שדרכם תאי הזרע יוצאים מן האשך - ללא משמעות קלינית. וריקוצלה - הרחבה של הוורידים שמנקזים את אשך שמאל. את זה צריך לפרש בהקשר של הסמפטומים שלך והסיבה שבגללה עשית את הבדיקה מלכתחילה.

שלום דוקטור אציין קודם כל שבבדיקות דם מדד תפקודי הכליות בנורמל גם Egfr וגם קראטנין בבדיקות שבידי משנת 2009 ועד היום יש לי כבר במשך 23 שנה מדד של אריתרוציטים גבוה מהנורמלי מתוך 34 בדיקות במהלך ה-23 שנים 30 בדיקות המדד גבוה מהנורמל ורק בשלוש בדיקות בנורמל ולגבי הלויקוציטים מתוך 34 בדיקות 17 היו במדד של מעל הנורמל ו16 כן בנורמל אני מודאגת מדוע המדד של האריטרוציטים כמעט תמיד מעל הנורמל וגם המדד האחר מה זה יכול להיות כשזה כרוני במשך 23 שנים? תודה

שלום. צריך לבצע בדיקת מיקרוסקופיה כדי לוודא שמדובר באמת בתאי דם אדומים ולא בהמוגלובין או תוצר פירוק שלו.

17/09/2024 | 12:52 | מאת: מרקול

לום רב, בן 51. במעקב עקב ערמונית מוגדלת כ 8 שנים. תחת טיפול בדואדרט שנתיים. לפני שנה MRI ערמונית תקין. PSA אחרון 4.98. בעקבות זה הומלץ על ISO PSA. התשובה תוצאה 7.5. לפני 7 חודשים MRI עם PIRADS3 - בוצע ביופסיה פיוזן - תקינה. כיום בדיקת PSA 9.98. גודל ירמונית ב MRI 103 סמ"ק. מה יכולה להיות סיבה להכפלת PSA תוך 7 חודשים? האם שוב נדרשת ביופסיה? MRI?

שלום. זו אכן עליית PSA משמעותית. אם הפסקת את הדואודרט או שהביופסיה נעשתה לא מזמן, אלה יכולות להיות סיבות לעליה. אם לא, אני ממליץ לא לשפוט את המצב לפי עליה בבדיקה אחת של PSA ולחזור על ה-PSA בעוד 3 חודשים.

15/09/2024 | 13:50 | מאת: אלי

שלום , האם לפני ניתוח REZUM יש צורך לבצע ציטוסקופיה או מספיקה אבחנה של ערמונית מוגדלת שפירה ? איזה בדיקות צריך לעשות לפני ? האם יש כבר מספיק היסטוריה לגבי יעילות ושל ניתוח זה תודה תודה

שלום. יש תוצאות טובות ויציבות לאחר 5 שנים. לפני הפעולה צריך בדיקת שתן כללית ותרבית. ובדיקת דם ל-PSA. כדאי שיהיה גם US דרכי שתן עם הערכה של גודל ערמונית. המהדרין עושים גם אורופלואומטריה להערכת זרם השתן לפני הרזום.

12/09/2024 | 18:32 | מאת: דני

דר נכבד האם יתכן שנראה בבדיקה תקופתית ש Psa עלה אך במקביל עלה גם Free Psa Ratio כלומר שניהם עלו ביחס לבדיקה קודמת?ואם אכן מצב כזה נצפה בבדיקה, על מה הוא מעיד ? האם תומך יותר בתהליך דלקתי או גידולי ? תודה

יחס PSA חופשי לכולל שהוא מעל 20 תומך יותר בתהליך דלקתי. כשהיחס הוא מתחת ל-16, זה תומך יותר בסרטן. צריך לקחת את הבדיקה הזאת בערבון מוגדל. היא לא מדוייקת ב-100%, אפילו לא קרוב לכך.

11/09/2024 | 21:14 | מאת: איתי

הקשר והמתאם הדמית mri, ביופציה לפי דרגות pirads3, ראיתי במקרה תוצאות מחקר שהראו מה נמצא בביפציות של אנשים שעשו mri , ואז עשו ביופציה. זה קובץ שפורסם מאיגוד אורולוגים. ממה שהבנתי למעשה המקרים הגבוליים של pirads3 שזה מה שיש לי, נמצאו בביןפציה, 50 אחוז, בלי כל ממצא, מ50 אחוז הנותרים היו הרוב עם גליסון 6, פחות מ10 אחוז עם גליסון 7, ובודדים יותר מעל. לכן רובם -גליסון 6,נשארו במעקב פעיל. האם למעשה ה pirads3. מגדיר למעשה הסתברות די נמוכה המצאות סרטן בביופציה שלא מצריך טיפול ממש, פולשני אקטיבי. האם מי שנמצאו ללא תאים סרטנים ביופציה, אמ ורים לחזור על ביופציה. ומי שיש גליסון 6 פתאום בביןפציה חוזרת ימצאו גליסון גבוה יותר. אם כן, מה זמן ההמתנה, בין הבדיקות החוזאות. Mri אחרי ביופסיה הוא בעלת ערך? ובעצם בסוף למרות אי הדיוק שלpsa לסרטן ספציפית בערמונית. ראיתי בפורום חולי סרטן ביופציה, שמתייחסים לעלית ה psa, כמדד מעקב מאוד משמעותי. מה הסיבה לכך, שלפני גילוי סרטן וודאי בביופציה העליה יכולה להיות מדלקת, ולכן זה מבלבל, אבל כשיש וודאות לסרטן אז העליה בpsa מבטאת את מצב הסרטן?

שלום איתי. אני מצטער אבל הלכתי לאיבוד בין כל השאלות. תנסה להתמקד בשאלה אחת או שתיים.

במצב כזה, האם טיפול בליטציום הוא טיפול מתאים ועדיף על הטיפולים שהוצאו? גיל 60, PSA 13, בדיקות MRI ו PSMA PET מראות שהסרטן יצא מקופסית הערמונית והגיע אל בלוטת לימפה, (עדיין מקומי), אבל לא התפשט מעבר לכך. באופן מפתיע הביופסיה (10 דגימות) יצאה עם גליסון 6 שסותר לכאורה את בדיקות ההדמיה. רופא אחד אמר שעדיף ניתוח, ורופא שני אמר הקרנות עם ADT וארביטרון.

שלום. טיפול בלוטציציום הוא במקרה של סרטן ערמונית גרורתי (וגם אז לא כקו ראשון).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 28