בדיקת מעקב סמן psa שינויים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/05/2024 | 16:42 | מאת: ערן

שלום דוקטור אני בן 61 רמת הסמןpsa 1.97 במשך שנתיים וחצי עשיתי כל חצי שנה בדיקה היה לי 1.2, עלה ל 1.69, ירד ל1.3, עלה ל2.02, ירד ל1.4. עכשיו 1.97. אין מחלות כרוניות. תנודה כזו היא סבירה? הרופאת משפחה עשתה גם סמן cea פעמיים, גם בגל פוליפ בעבר במעי הגס שהוצא הרבה שנים. תוצאת הסמן 1.03 ובשניה, 1.3 שלחו לpsa free , נמצא 34 אחוז. שלחו בגלל שאבא היה אם סרטן ערמונית אמנם דרגה נמוכה מאוד. שלחו ל4k, התוצאה 2 אחוז. לי נראה שאין מה להתעסק עם זה. במישוש אצבע אין ממצא. אם כל הכבוד, זה נראה לי בעיקר שנמסים כל הזמן לגבות נתונים שיהיה רשום. וסליחה אבל נמאס לי שמכנסים לי אצבע לתחת. אולי אני טועה אבל, זה קצת מוגזם לא? פניתי כי אני רוצה חשוב לי לשמוע עצה מומחה, אוביקטיבי לנתונים, ואם צריך אז להמשיך, אבל מומחה שאינו מעורב כדי לרשום בתיק נבדק נבדק נבדק. בא לי לשחרר את הסיפור הזה, מהראש. הרבה תודה.

לפי הנתונים שסיפקת נראה שהסיכוי שיש לך כרגע סרטן ערמונית משמעותי הוא די נמוך. עם זאת, לאור הסיפור המשפחתי, כדאי להמשיך לעקוב עם PSA פעם בשנה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית