גידול 5.5 בכליה השמאלית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

11/05/2024 | 18:30 | מאת: אווה

ד''ר שלום וברכה, לאחר ביצוע סיטי התגלה גוש בגודל 5.5 ס''מ בכליה השמאלית, אישה בת 69. הומלץ על כריתת כליה רדיקלית ללא ביופסיה. אם ננטרל את האי דיוק שעלול להיות בבדיקה הספציפית הזאת, האם יש סיכון בביצוע ביופסיה מהכליה אם באמת עניין בגידול סרטני? האם פעולת הביופסיה עלולה לגרום לפיזור התאים ( אם סרטניים) לתאי הדם או הלימפה? מה הסיכוי לכך? חשוב לנו מאד להבין מאחר ויש דעות סותרות לכאן ולכאן. תודה מראש !

שלום אווה. ההיגיון הוא שבגודל כזה עם מאפיינים ברורים בסיטי (אני רק מניח שיש כאלה כי לא ראיתי בעצמי את הסיטי) - הסיכוי שמדובר בסרטן כליה הוא מספיק גבוה בשביל שביופסיה תהיה מיותרת (עוד פעולה פולשנית). ביופסיית כליה עלולה להסתבך עם דימום מהכליה. בעבר חששו מפיזור של הסרטן בעקבות ביופסיה. היום יודעים שמדובר בסיכון קטן מאוד.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית