קרצינומה,האם יש צורך בטיפול נוסף לניתוח.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/06/2024 | 20:33 | מאת: דינה

שלום רב!בעלי בן 63 עבר לפני שבועים כריתת כליה חלקית.קיבלנו תוצאה של הביופסיה: Papillary renal cell carcinoma WHO/ISUP nuclrolar grade 3 Tumor necroosis present 50 % The tumor scows areas with hemorrhage and fibrosis. Tumor size:createst fimension 1.5 ס"מ Tumor extent:limited to kidney. Margins are negative for tumor Pathologic dtagr classification pT1a אודה מאוד אם תוכל בבקשה להסביר מהי המשמעות?האם יש סיכוי לגרורות?האם יש צורך בטיפול ביולוגי/כימו? תודה רבה, דינה

שלום. מדובר בגידול סרטני של הכליה שהוא יחסית קטן אבל עם מאפיינים אגרסיביים (טוב שהוא עבר ניתוח לכריתתו). הוא צריך לעשות CT כדי לוודא שאין גרורות. אם אין, הוא צריך להיות במעקב.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית