ביופציות. האם יש נכון בדבר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/06/2024 | 00:58 | מאת: ביופסיות

יש הרבה סרטונים והסברים שטוענים שאסור לבתע ביופציה לגידול או ממצא חדוד לסרטן. האם נכון הדבר שבביוםציה "נפתח" הגידול, וזה עצמו גורם להתפשטות הגידול. לי אישית זה נראה לא נכון, וההסבר כנראה פחצצ שעששששששש0שששפשטני. אבל חשבתי שראוי לשאול כי הסרטונים מופצים ברשת. התאים הסרטניים פגועים במנגנון ההתחלקות, מדוע כנראה אין הסבר, אבל סרטן מתפש כמו וירוס ?

יש סוגי סרטן שעלולים להתפשט במסלול המחט של הביופסיה אבל ברוב הסוגים האורולוגיים זה לא ככה. בביופסיה של הערמונית אין סיכון כזה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית