CEA 18 ng/ml vhnmtu, xrybh,

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/06/2024 | 14:15 | מאת: הודיה

שלום רב. אבא שלי התמודד עם סרטן ערמונית לפני 4 שנים. היינו במעקב כל חצי שנה על PSA/ לפני חודש הוא אובחן ב DVT ועלה החשש שהגידול הסרטני חזר. ערך בדיקות דם ואלו התוצאות CA19-9 קטן מ 9 CEA 17.1 PSA 0.025 נראה שה PSA בעליה כי עד כה היה תמיד מתחת ל 0.014 אבל מה שיותר מטריד אותי הוא ה CEA שמאוד גבוהה. לא יודעת לאן לפנות ולפי מה שאני קוראת באינטרנט זה סמן מובהק לסרטן עם גרורות לכבד ולעצם. יש לנו תור לרופא גסטרו רק בעוד חודש מה אני יכולה לעשות עד אז?

03/06/2024 | 16:36 | מאת: לא רופא!

בד"כ cea משויך לסרטן המעי הגס, תלוי גם אם הוא מעשן.ובהשוואה לתוצאות קודמות. אבל ראיתי שעליה בcea היא אכן גם מדד בקרה חשוב לעניין המצאות סרטן בגוף. אני לא רופא, אבל ראיתי שלאנשים עם גרורות, מציעים טיפול חדשני ,גם אם עברו טיפול מקומי כמו הקרנות או כריתה, שנקרא ליטציום, יש הסבר באתר תל השומר, מידע, אולי גם בבתי חולים אחרים. זה טיפול שמוחדר כחומר לוריד, שהורס את הגרורות בתנאי שהן רגישות petct -psma, ואז זה מטפל בגרורות בגוף, זה טיפול שעד כמה שידוע לי לא בסל. אבל תתייעצו עם הרופא. אולי זה יעזור לכם.

שלום. CEA קשור למערכת העיכול ולא לערמונית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית