דם בשתן לאחר הטלת שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/06/2024 | 21:48 | מאת: חיים

שלום וברכה בן 43 יום ראשון מיד לאחר ריצה של כ40 דקות לאחר זמן רב שלא רצתי , הופיע דם גלוי לאחר ההשתנה, גם היום יום רביעי עדיין בערך פעם ביום ( מבין כמה פעמים של הטלת שתן ) רואה דם אבל רק לאחר סיום ההשתנה, השתן נקי לגמרי במראה אבל לאחריו כמה טיפות דם ואפילו קרישי דם , היסטוריה של החודשים האחרונים של צריבה קלה במתן שתן , או כאב בתחילת מתן שתן , רגישות קלה במותן , והרגשה של קושי בהרגשה של התרוקנות מלאה, נעשה היום אולטרסאונד , דואג ולחוץ עד לתשובות אשמח לחוות דעת

שלום. נשמע שאתה צריך לעבור בירור לדם בשתן שהמטרה שלו לשלול גידול בדרכי השתן (שלפוחית, כליות, שופכנים). רוב הסיכויים שאין גידול, אבל חשוב לא לפספס גידול כזה, אם יש, ולכן צריך לעשות את הבירור. הבירור כולל: CT "אורוגרפיה" כדי לראות את הכליות והשופכנים וציסטוסקופיה (בדיקה שאורולוג עושה ובה הוא מכניס מצלמה דקה וגמישה דרך השופכה לשלפוחית) כדי לראות את השופכה והשלפוחית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית