עחיה בpsa ירידת בצורך במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

09/07/2024 | 11:05 | מאת: חיים

בחודשיים האחרוניים אני ישן רצוף ללא צורך לקום למתן שתן קודם לכן הייתי קם פעם או פעמיים. הpsa שלי היה בין 1.3 ל1.9 גיל 61 דווקא עכשיו ב60 יום האלה ה psa עלה ל2.5 לפני כמה שנים היתה גם עליה ל psa 4 ואחרי חודש ירד ל3 ואז ירד ל1.3 אז נעשה לי 4k רק 2 אחוז מה מומלץ לעשות? , לעקוב אחרי psa שוב מתי. שאל ה נוספת עליה וירידה זה לא מצב אופיני לסרטן אלא לבעיות אחרות? לא נוטל תרופות כלשהן בכלל.

עלייה הדרגתית לאורך זמן מאפיינת יותר סרטן ערמונית. פחות עליות וירידות. רמה של 2.5 בגיל 61 היא עדיין לא מאוד חשודה לסרטן ערמונית. 4K של 2% גם תומך בסיכוי מאוד נמוך לסרטן ערמונית משמעותי. אני חושב שבתנאים אלה סביר להמשיך לעקוב אחר ה-PSA. אפשר לחזור עליו אחרי 3-6 חודשים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית