ביקורת ומעקב אונקולוג אחרי כריתה חלקית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/07/2024 | 21:38 | מאת: יוסי 45

ערב טוב, לפני 3 חודשים עברתי ניתוח בעקבות rcc די גדול [יותר מ5], הוציאו אותו מוקף עם ריקמת כליה נקיה, ובפתולגיה דירגו אותו כשלב 2, עדיין לא ביצעתי מעקב, בינתיים רק אורולוג שדחה אותי ואמר שאין על מה לעקוב עדיין, ושממילא לא רואים כלום בחודשים הראשונים. שאלתי היא האם כבר צריך להתחיל מעקב אונקולוג כולל בדיקות וצילומים (ואם כן איזה?), או לחכות לאבחון ומעקב האורולוג והמלצותיו?? במילים אחרות איזה נזק יכול להיות מדחיית מעקב אונקולוגיה? ומתי מומלץ להתחיל?? תודה רבה

אחרי 3-4 חודשים מומלץ לבצע הדמיה חוזרת כדי שיהיה בסיס אחרי הניתוח להשוות אליו בעתיד.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית