תוצאות בדיקת PSA ו PSA Ratio

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

27/08/2024 | 19:32 | מאת: אורח

שלום, אני בן 58. לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת PSA 2.81 (לא הקפדתי על אי קיום יחסים), לפני כשנה (אחרי הקפדה) 2.04. עשיתי עכשיו והתוצאות זה 3.33 ו PSA Ratio (Free/Toal) 0.16 האם זה תקין? מה דעתך? תודה

שלום. זה אומר שיש סיכון מעט מוגבר לסרטן ערמונית. יש כמה אפשרויות: 1. לעשות בדיקת 4K score שהיא יותר מדוייקת מ-PSA בהערכה של סרטן ערמונית. זו בדיקת דם. 2. לעשות MRI של הערמונית. יש אפשרות גם לעקוב עם בדיקת PSA בעוד 3 חודשים, אבל כיוון שאתה צעיר יחסית, אני ממליץ להתקדם עם הבירור.

01/09/2024 | 12:27 | מאת: אורח

תודה. בדיקת 4K Score היא דרך הקופה או רק פרטי?

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית