חשד ל rcc בכליה אשמח להכוונה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

08/09/2024 | 16:24 | מאת: ליאת

שלום כחלק מברור של כאבי בטן בוצע ct כולל חומר ניגוד נמסר לי כי יש חשד לrcc בכליה והוחלט על מעקב פעיל בשל גודלו (ביקורת רק בעוד חצי שנה) אני דיי פוחדת מאחר ויש לנו היסטוריה משפחתית מדרגה שנייה של סרטן(אמא,סבתא,דוד) וכתוצאה מכך גם מוות אני בת 44 האורולוג שלי טען שאני צריכה להירגע ושבדרך כלל הגידול הזה במידה והוא ממאיר אז גודל מאוד לאט ואפילו מתכווץ אשמח לחוות דעתך בתוצאות שאצרף בהמשך והאם לדעתך עליי לפנות לרופא אחר כדיי לנתח ולא לחכות או לחילופין לפחות לעשות ביופסיה כדי להיות בוודאות יותר דבר נוסף שנרשם ב ct שאשמח לתרגום הוא קשרית וסליחה מראש על ההודעה הארוכה אז ככה אלו התוצאות הרלוונטיות: מעבר חזה בטן: קשרית תת פלאורלית כ - 3 מ"מ בבסיס שמאלי בלתי ספציפית כליה שמאלית: נגע רקמתי בקוטר של כ - 14 מ"מ עובר האדרה ברורה הומוגנית יחסית ושטיפה ביחס לכליה בשלב הוורידי מודגם באספקט ליטרלי תחתון של הכליה השמלאית לא נצפה שומן מקרוסקופי בתהליך זה ,חשוד לתהליך ראשוני של הכליה התהליך אינו מערב את ווריד הכליה או את המערכת המאספת הפרשה טובה הודגמה הרטרופריטונאום עם קשריות קטנות בלתי ספציפיות בקוטר של כ 7 מ"מ למשל בשרשרת פרא אאורטלית משמאל ,למעקב לסיכום תהליך רקמתי בכליה השמאלית חשוד לתהליך ראשוני של הכליה לא ניתן לשלול שמייצג שאת כגון rcc ניתן להפנות לmri מכוון לכליות לפי תסמינים שקראתי פה ושם: יש לי אנמיה דלקות חוזרות בשתן דם וחלבון בשתן אשמח להכוונה

שלום. קשריות הם מצבור של תאי למפה, והם מפוזרים בכל הגוף. כשהם גדלים קצת רואים אותם בהדמיה ומתארים כ"קשרית". בנוגע לגידול בכליה, אני חושב שזה נתון גם להחלטתך. אם את מעוניינת בניתוח, זו החלטה סבירה. עם זאת, את צריכה לקחת בחשבון שגם לניתוח יש סיכונים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית