שינויים במתן שתן תכיפות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

09/09/2024 | 18:34 | מאת: חיים

יש לי ערמונית וגדלת כתוב +1 זאת לאחר בדמי mri. היה לי לחץ מסוים במתן טיטוף מסוים בסוף. והייתי קם פעמיים או שלוש בלילה, למתן שתן. לא שינתי דבר בהרגלי מזון ושתי אפילו כן שותה בערב. ולפני חודש, פשוט לא מתעורר בכלל למתן שתן, וגם שאני מתעורר אין לחץ קשה למתן שתן. איך קורה דבר כזה? לא לקחתי טיפול תרופתי מכל סוג. מה כבר יכולים להשתנות בגוף? זה מעיד על שיפור במצב הערמונית או שזה חסר משמעות.בן 61 ללא סכרת וללא לחץ דם, תפקוד מיני תקין.

הקימה בלילה לא תלויה רק בערמונית. יש כמה מנגנונים פיזיולוגיים בגוף שמשפיעים על זה (נוזלים, מחזור הדם, כליות, מוח).

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית