טיפול בליטציום זו אופציה במקרה זה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

10/09/2024 | 22:59 | מאת: שאלה

במצב כזה, האם טיפול בליטציום הוא טיפול מתאים ועדיף על הטיפולים שהוצאו? גיל 60, PSA 13, בדיקות MRI ו PSMA PET מראות שהסרטן יצא מקופסית הערמונית והגיע אל בלוטת לימפה, (עדיין מקומי), אבל לא התפשט מעבר לכך. באופן מפתיע הביופסיה (10 דגימות) יצאה עם גליסון 6 שסותר לכאורה את בדיקות ההדמיה. רופא אחד אמר שעדיף ניתוח, ורופא שני אמר הקרנות עם ADT וארביטרון.

שלום. טיפול בלוטציציום הוא במקרה של סרטן ערמונית גרורתי (וגם אז לא כקו ראשון).

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית