פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1380 הודעות
1328 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

17/07/2016 | 20:18 | מאת: איתן

אבי בן שמונים חסימת שתן מלאה 500. עם קטטר ערמונית מוגדל 90. מקבל אומניק. וקיבל אנדרוקור 50 כבר בכדור הראשון אחרי שעה. קיבל רעידות בגוף חזקות חולשה בעל הגוף. בחבול מסוים בדבור. וקצת חוסר תגובה עם הסביבה. מה עושים הפסקנו מיד לא נותנים לו את הכדור. זה הראשון. אבל ז מצב חרום או תופעות מהכדור שיעברו?

שלום איתן. אתה מתאר תופעות של חולשה, צמרמורות, בלבול בדיבור, וחוסר תגובה עם הסביבה. אלה תופעות משמעותיות יחסית לתגובה לתרופה, או מה שהייתי חושב עליו כתופעת לוואי של התרופה. כדי לברר את המצב, עד שזה לא הוכח כאחרת, יש להתייחס לזה כמצב חירום ולגשת למיון. בלי קשר, אנדרוקור היא לא התרופה הרגילה שנותנים במצב של אצירת שתן עקב הגדלת ערמונית שפירה. יכול להיות שהרופא שנתן את התרופה יודע עוד פרטים שאתה לא מפרט בגוף השאלה.

היוש, במצב של אי ספיקת כליות כתוצאה מלקחית כדור בשם גלוקומין/ גלוקופאג וחמצת לקטית מטבולית למרות שיש התוויה של התפועות לוואי בעלון הרוקחים, אפשרי לתבוע במצב שכזה אחרי שאדם מסויים נכנס אליו והגיע לדיאליזות וכתוצאה מהתרופה יש פגיעה בתפקוד של הלב ובמסתמים של הלב ופגיעה בכליות ובצקות בגלל פגיעה בכליות ?, אשמח לשמוע דעה בתודה ושבת שלום.

שלום יובל. שאלת שאלה שהיא לחלוטין לא בתחום מומחיותי, לא מבחינה רפואית (יותר בתחום מומחיות הנפרולוג/רופא פנימאי), וכמובן לא מבחינה משפטית.

04/07/2016 | 20:36 | מאת: יעקב

שלום, אני בן 27, וכשהייתי בן 19 נמצאה אצלי וריקוצלה דרגה 1,ועשיתי בדיקת זרע שהייתה תקינה. מאז לא ביצעתי אף בדיקה. ולאחר שהייתה לי פעמיים דלקת ביותרת האשך עשיתי שוב בדיקות. הוריקוצלה דרגה 1 קלה באשך שמאל עדיין קיימת, והדלקת טופלה באנטיביוטיקה כבר לפי מספר חודשים. עשיתי בדיקת זרע, נראה שהכל תקין חוץ מהמורפולוגיה (6%) והנפח (1.8ml) - שזו הסיבה שביקשתי לעשות בדיקה. לא היה לי ספק שהכמות ירדה. להלן תוצאות הבדיקות: ימי הימנעות: 4 ערכי ייחוס תוצאות הבדיקות 1. Complete liquification normal 15 minutes 2. Color normal 3. Viscosity normal 4. Sperm agglutination no . 5. Volume 1.8 ml 1.5-6 ml 6. pH 8.4 >7.2 7. Total Motility (%) 1 hr 70% . > 40% 4 hr 65%. > 30% Progressive (%) 1 hr 40% 4 hr 30% Non Progressive (%) 1 hr 30% 4 hr 35% Immotile (%) 1 hr 30% 4 hr 35% 8. Vitality (Eosin test) 1 hr % . will be tested only in case of low motility 60% 4 hr % . > 50% 9. Sperm concentration 50 million/ml >15 million/ml . 10. Total Sperm Number 90 million 11. Total Motile Sperm Number 63 million 12. Morphology % (WHO 2010) 4% מעל תקינה מורפולוגיה Normal forms 6 % Pyriform 3 Tapered heads 1 Tail abnormality Amorphous 90 Cytoplasmic Drop Round head Double Neck Abnormality Round Cells RBC בדיקות נוספות לפי הצורך 13. Fructose(color change test) mcg/ml >1200 mcg/ml 14. Peroxidase-Positive WBC האם אני בסכנת עקרות? האם יש קשר בין הוריקוצלה לנתונים המדאיגים? אשמח להנחיות. תודה

שלום יעקב. מורפולוגיה תקינה של 6% זה בטווח הנורמה. אם כך, הבעיה היחידה היא שהנפח היה קצת נמוך. בדרך כלל זה לא אופייני לווריקוצלה. אני מציע שתחזור על הבדיקה, אחרי יותר ימי התנזרות (תנסה שבוע?).

שלום רב בבדיקת ביופסיה שעשיתי בחודש מאי נמצא 3+3 6 GLEASON גידול נמצא באחד מתוך 6 דגימות מימין . תפיסה 20% . הרופא המטפל הציע לבצע PSA בעוד חצי שנה . האם זה נכון להמתין . תודה על תשובתך

שלום איציק. היום אנחנו יודעים שבחלק מהמקרים של סרטן ערמונית הוא לא ממש מתנהג כמו סרטן. כלומר, הוא לא מתקדם, לא יוצא מהערמונית, לא שולח גרורות, ולמעשה, לא מסכן את תוחלת החיים של האדם. במקרים כאלה אין צורך בטיפול אקטיבי, שכן הטיפול יכול לגרום יותר נזק מתועלת. במקרים שנראים מתאימים, אנחנו מציעים מעקב פעיל, כלומר בדיקת PSA ובדיקה גופנית של הערמונית אחת לחצי שנה, וביופסיה אחת לשנה-שנתיים. המטרה היא לזהות התקדמות אם יש, ואז לטפל בשלב שבו ניתן לרפא מהמחלה.

01/07/2016 | 11:18 | מאת: אור

יש לי כבר חדשיים כאבים כל הזמן בשלפוחית השתן, ובמקביל כאב בגב פרללי, יש לי חיידק מירביליס, כבר שנתיים בשתן, עשו לי סיטי ולא ראו משהו, בדיקה ציטולוגית בסדר, ריח שתן חריף, שתן צהוב, ואני סובלת מאד. לאיזה כוון ללכת ומה לעשות עם זה. תודה

שלום אור. צריך לעשות בירור מלא של דלקות חוזרות בדרכי השתן. את זה אפשר לעשות רק אצל הרופא, שצריך לשאול אותך שאלות ולבדוק אותך. כשבאמת יש חיידק בשתן חשוב לנו לדעת אם הוא צומח כל תרבית, ואם מדובר באותו חיידק, או כל פעם חיידק אחר. סיבות אפשריות להישארות חיידק בשתן למרות טיפול הן שהטיפול לא נכול או לא מספיק, שלא נטלת אותו למשך הזמן שהיה צריך, אבל גם צריך לחשוב על בעיה אנטומית, חסימה, גופים זרים או אבנים. כיוון שעשית סי.טי אני מניח ששללו גופים זרים, אבנים וחסימה, אבל כמובן צריך לראות את הסיטי. בהרבה מקרים דלקות חוזרות בשלפוחית יכולות להיות קשורות ליחסי מין. במקרים אחרים להיגיינה, ולפעמים יש נטיה אישית להידבקות בחיידקים בשתן.

01/07/2016 | 03:31 | מאת: ישראל

שלום אדם מבוגר בשנות ה-90, סובל מסרטן הערמונית מזה כמה שנים. לאחרונה ירידה חדה בהמוגלובין ובטסיות הדם. יש המטומות גדולות בכל מיני מקומות. שוחרר מבית החולים כי אין כל כך מה לעשות. באשפוז לא בוצעה בדיקת מח עצם, אני לא יודע האם בגלל שממילא לא שייך לטפל בגיל כזה. או בגלל שהחשד הוא שהבעיה היא בערמונית. בכל מקרה, קיבל המלצה להתחיל טיפול בפירמגון במסגרת הבית/קופ"ח. מי שביצע את ההזרקה בפועל, היה אח מתנדב. והבנתי ממי שהיה נוכח שההזרקה בוצעה לעכוז. ממה שהיה ידוע לי, מדובר על זריקה שאמורה להיות תת עורית באזור הבטן. כך גם כתוב בעלון התרופה, שמדובר שהתרופה מיועדת להזרקה תת עורית. שאלתי היא: א. האם פירמגון ניתן להזרקה גם לעכוז? יש בכלל אופציה להזרקה תת עורית בעכוז? ב. אם אכן בוצעה הזרקה לא במקום, ובמקום הזרקה תת עורית, קיבל הזרקה לשריר, מה המשמעות של זה מבחינת התועלת/נזק? האם התרופה תהיה תועלתית? ג. האם סרטן הערמונית לכשלעצמו יכול לגרום לירידה החדה בהמוגלובין (באזור 5-6) ולירידה החדה בטסיות הדם (15)? תודה רבה

שלום ישראל. א. כמו שכתבת נכון, פירמגון יש להזריק לתת-עור באזור הבטן. בזריקה לעכוז יש סיכוי שההזרקה היתה לתוך שריר. ב. המשמעות של הזרקה לשריר במקום לתת-עור היא שהספיגה של החומר משתנה, והיא לא צפויה. אפשר לדעת אם התרופה הביאה תועלת לפי רמות הטסטוסטרון בדם וה-PSA. אני ממליץ לקבל את הזריקות הבאות לאזור הבטן תת-עורי כמו שמפורט בעלון התרופה. ג. כשהסרטן מתקדם הוא יכול להשפיע על מח העצם ולגרום לירידה בהמוגלובין ובטסיות. במקרים מסויימים הוא יכול להשפיע גם על מערכת הקרישה. עם זאת, אלה תוצאות חריגות שדורשות המשך בירור, מפני שיכולות להיות סיבות אחרות, וטיפול בהתאם.

שלום האם הכוונה בתשובת הרופא שכל סרטן מתקדם יכול להשפיע על מוח העצם, או ספצפית סרטן הערמונית יכול לגרום לזה? מה המנגנון שגורם לזה? בבית חולים טענו שהסיבה לרמות הנמוכות של המוגלובין וטסיות, זה בגלל סרטן הערמונית. לא עשו בדיקת מח עצם, או בדיקת הדמיה כלשהי. מכך שהירידה היא בהמוגלובין ובטסיות, והלויקציטים תקינים, אפשר ללמוד כמעט בוודאות שלא מדובר בלוקמיה? ושאלה נוספת, אתמול הוא קיבל עוד מנות דם בגלל שבדיקת הדם הראתה המוגלובין 5.1 יש איזו הגבלה על מתן מנות דם? כלומר לאורך איזו תקופה ניתן להחזיק אדם מבוגר עם מתן מנות דם על בסיס שבועי? לגבי הזריקה, כמובן שבפעמים הבאות יקחו מישהו שיודע איך עושים את הזריקה. מעניין אם הטיפול הראשון היה יעיל (בכ"ז מדובר גם ב2 זריקות יקרות) תודה

לום ד"ר פז, בשנה האחרונה עשיתי בדיקת PSA (ללא רקע משפחתי לגידול סרטני) שתוצאתה :5.3. בעקבותיה הופניתי לביופסיה , אך חששתי מהבדיקה ולא עשיתי אותה. בהמשך עשיתי שתי בדיקות דם נוספות שתוצאותיהן:4.7,5.3. בדיקת US כליות ודרכי שתן לא העלתה ממצאים חריגים וצויין בה שגודל הערמונית הינו 40 ושנצפתה שארית שתן של 140. האם בדיקת האולטרא סאוד תורמת לעניין אבחון סרטן הערמונית? האם בתוצאות שהתקבלו יש לתרום לעניין האבחון?

שלום משה. האולטראסאונד עצמו לא תורם הרבה להערכת הסיכון לגלות סרטן ערמונית בביופסיה. מפתיע שיש שארית שתן של 140 סמ"ק, וכדאי לברר גם את הנושא הזה (ברוב המקרים זה לא קשור לסרטן ערמונית, אלא להגדלה שפירה שלה). כדי להעריך נכון את הסיכון לגלות סרטן בביופסיית ערמונית צריך להתחשב, חוץ מה-PSA גם בנתונים נוספים, כמו הגיל, מה שמרגישים בבדיקה גופנית, ובדיקות נוספות.

30/06/2016 | 12:32 | מאת: גבי

אני רוצה לשאול עוד פעם אחת...אני יודע שאני נודניק.יש לי תור לאורולוג רק עוד שבועיים ואני מאוד לחוץ.אחרי המין אוראלי שקבלתי באופן כמעט מיידי הופיע צריבה חזקה בפין שמעולם לא הרגשתי כמוה..מספר ימים הרגשתי את התחושה הזו באופן עמום פחות חזק מהצריבה שהופיעה לראשונה. אחכ התחיל אדמומיות כאבים צריבות ועקצוצים ותכיפות במתן שתן. שוב בדיקות כלליות בשתן תרבית וpcr למחלות מין יצאו תקינות. הלכתי לאורולוג פעמיים שלא הסכים לתת לי אנטיביוטיקה כי לא זיהו שום זיהום חיידקי.התופעה חלפה לבד לאחר שבוע .לאחר מכן לפעמים קמתי באמצע הלילה להשתין דבר שלא מאפיין אותי.בתקופה שחשתי כאב ניסיתי למרוח אלוורה על הפין בגלל הכאבים. ביום שהתחלתי להרגיש טוב יותר אוננתי כמה פעמים רצוף כי רציתי לבדוק שהכל בסדר יש לציין שבמשך אותו היום בדקתי שוב ושוב את העניינים שם .היה שלב שראיתי מן פצע אדום על הכובע של הפין. מן שפשוף...עשיתי מקלחת מייד לאחר שראיתי את הנגע (שוב בדקתי שם את האזור כמעט כל 15 שעה באותן יום) לאחר המקלחת הפצע נעלם והעור חזר לקדמותו באופן כמעט מיידי.כך שנראה לי שזה פצע שפשוף...

30/06/2016 | 12:33 | מאת: גבי

דברתי עם רופא למחלות זיהומיות ולדעתו העניין הוא אורולוגי בלבד.האם צריך להלחץ בעניין או שהבדיקות שכבר עברתי מספיקות לדעתך?

01/07/2016 | 22:20 | מאת: גבי

האם תחושה של עקצוצים אדמומיות קשיים ותכיפות במתן שתן יכולה להגיע מהמין האוראלי האלים שחוויתי? כמו כן האם זה הגיוני שהייתה צריבה חזקה מאוד מייד לאחר מכן ואחכ מספר ימים של צריבה עמומה שהסתיימה בתופעות שתארתי? אם כן מדוע זה לא קרה באופן מיידי לאחר מכן? האם זה הגיוני שהדבר התפתח במשך מספר ימים עד שהגיע למצב שתארתי של אדמומיות עקצוצים וכאבים?

02/07/2016 | 12:33 | מאת: גבי

היה גם נפיחות באשכים...ותחושה של בצקתיות בקצוות של הפין

04/07/2016 | 01:40 | מאת: גבי

לאחרונה התחילה תופעה חדשה ...אני מרגיש צריבה חזקה מאוד בכל הפין כשאני צריך להשתין .לאחר מתן שתן הצריבה חולפת.

שלום גבי. כמו שכתבתי כבר, התופעות יכולות להיות ממה שעברת. אתה לא צריך להיות לחוץ. אתה כן צריך להיבדק גופנית ע"י אורולוג.

28/06/2016 | 23:17 | מאת: שי

שלום רב ! בן 39 ר המרקר יצא מוגבר פעמיים באזור ה 10.5 , שאר המרקרים תקינים. US אשכים פעמיים הכל תקין מלבד מיקרוקלציפיקציות. US בטן - כבד טחול כליות לבלב שלפוחית שתן תקין . קיים כאב עמום מאשך שמאל, כאב שבא והולך ואינו קבוע(יש לציין מספר שנים) כאב שמזכיר גם מה שמכונה בשפה הפשוטה "כאבי ביצים" אבל שאלותי הן : 1 האם במידה ויש גידול כלשהו יופיע כאב מסוג כזה ? 2 האם יש גורמים שמעלים את האלפא פטו כמו ממשפחת מונעי דלקת לא סטרואידים, ואו ניאצין? כך קראתי במאמר מסוים באנגלית. שיש פולס פוזיטיב. 3 האם הטסטוסטרון מיוצר במידה זהה בשני האשכים או בעיקר בשמאלי? האם יכול להיות מצב שיש בעיה באשך זה משפיע על רמות הטסטוסטרון שמשתנות והדבר בא ליידי ביטוי בין היתר בשינוי גוון הקול שנעשה מעובה הרבה יותר למספר ימים ושוב חוזר להיות רגיל ? מוכרת לך התופעה הזו כפי שאני מתאר לך ואם יש קשר ישיר או עקיף? 4 האם אולטרא סאונד בטן יעיל באותה המידה כמו סי טי ?(תועלת מול פצצת קרינה) US בכרמל אגב שהבנתי שיש להם מכשור מהמתקדמים. 5 אורולוג הציע ישר אקספוזיה - פתיחת שק האשכים ובדיקת מישוש וראיה, כתבת לי פה בפורום משהו הרבה יותר סולידי, מה דעתך? 6 האם התחלת פירוני שמלווה בפלאק קטן יכול להשפיע ולהעלות את האלפא פטו ?(פירוק רקמה פיברוטית) 7 האם יהיה נבון מבחינתי כרגע להמשיך לנטר AFP פעם בשבוע כדי לראות אם יש ירידה או נסיקה ולהיות עם האצבע על הדופק? 8 אשמח אם יש לך להוסיף לי פעולות לביצוע מנסיונך ! מתנצל על "מבול" השאלות.. אשמח לתשובות מפורטות ככל האפשר בברכה

שלום שי. 1. בדרך כלל סרטן אשכים מופיע כהגדלה של האשך, ללא כאבים. אבל לפעמים זה כן יכול להיות מלווה בכאב. במקרה שלך צריך לזכור ש-US אשכים למעשה שלל גוש באשך. 2. יש סיבות אחרות לעליית אלפה-פטו-פרוטאין, ברובן קשורות למחלות של הכבד. כיוון שעשית US של הכבד והוא תקין, וכיוון שגם במקרים האלה מדובר בעלייה משמעותית של המרקר, נראה שגם זה לא המצב. יש דיווחים שגם שתיית אלכוהול יכולה להעלות את המרקר. 3. אין לזה שום קשר לשינוי זמני בגוון הקול. השינויים שטסטוסטרון גורם בגיל ההתבגרות משפיעים על מבנה הלוע ולכן על עיבוי הקול. תופעה שהיא בלתי הפיכה. מי שאין לו טסטוסטרון לאחר שקולו כבר השתנה, נשאר עם אותו קול. 4. זו שאלה טובה. US לא יעיל באותה מידה כמו CT. יכול להיות גוש קטן באיזור הבטן ש-US יפספס ו-CT לא (תלוי במיקום באזור הבטן). באנשים רזים, US רואה יותר פרטים מבאנשים בעלי מבנה גוף כבד יותר. סביר להניח שאם היה משהו לא קטן בבטן, ה-US היה רואה. שוב, אני חושב שאם היה גוש של סרטן אשכים בבטן המרקר היה משמעותית גבוה יותר. אבל אם החשד הזה קיים, כדאי לשלול את זה סופית ע"י ביצוע של CT בטן אגן. הקרינה של CT אחד היא לא מאוד גבוהה. 5. אני לא מבין את ההצעה הזאת. יכול להיות שלא הבנת אותו נכון. אם ב-US לא רואים שום גוש באשכים, לא יראו אותו גם בניתוח כזה. 6. עד כמה שידוע לי - לא. 7. אני חושב שאם CT יהיה תקין, אפשר יהיה להפסיק את ניטור ה-AFP.

29/06/2016 | 19:43 | מאת: שי

ראשית תודה רבה על תשובותיך ! (אני מקווה שבאמת אתה ד"ר גל עונה ולא רופא מתמחה שעוזר לך) לגבי 3 מה שכתבת כבסיס הוא נכון אבל נראה שכשיש "פיקים" של טסטוסטרון זה כן קורה..אחרת אי אפשר להסביר את העובדה שיש יומיים שפתאום נהיה לי קול כמו של יוסי שריד ז"ל ואחרי זה חוזר לרגיל..מבלי שהייתי חולה / מעשן.. שום דבר.. כמו שההורמון משפיע באופן אקטיבי על שיער בגוף, מע' שריר ועוד נראה שיש קשר ישיר לעיבוי הקול- עובדה. לגבי 4 אני בחור רזה כך שלפי מה שכתבת(גם הטכנאי אמר את זה) יש נראות טובה כמובן שלגבי הכבד ביצעתי גם תפקודים וכו' ויצא תקין. לגבי 5 הבנתי אותו מצוין- יותר מכך הוא אפילו הסביר שפעם היו נוהגים לבצע אקספוזיה אצל כל מי שנראה אצלו ממצא של מיקרוקלציפיקציה ויתכן ויראה משהו על האשך ואז צריך להוריד, אמנם הוא עשה אחד ועוד אחד עם הכאב והאלפא פטו אבל נשמע לי קצת מהלך מרחיק לכת כפי שלך הוא היה תמוה, יכול להיות שרצונו הוא לתפוס אם יש משהו במצב ראשוני ביותר כיוון שהעסק די אלים ועדיף להקדים בגילוי אם אפשר, מה שכן הוא אמר שפותח וממשש וההיגיון הבריא והשכל הישר שלי אומרים שהעור של שק האשכים כ"כ דק שניתן למשש אפילו בלחץ מסוים ללא צורך בהרדמה ופתיחה, אני צודק ? יש מצב שהוא רוצה להכניס עוד$ לכיסו? שוב תודה !

זו התוצאה הפתולוגית של ביופסיה של הערמונית שעברתי לפני חודש- מהו ההסבר לכתוב כאן כפי הידוע אין ממאירות ומהי הדיאגנוזה? האם אפשר להיות שקטים מתשובה זו? ומהי הדלקת הכרונית שמצוינת כאן האם צריך לקבל טיפול כלשהו לכך? אשמח מאוד לקבל את הסבריך-המון תודה!!! In total 38 cores of prostatic tissue including the suspected area in MRI showing ,atrophic acini and areas with chronic inflammation

שלום אפי. התשובה אומרת שבכל הדגימות שנלקחו נראו רק בלוטות שהן יחסית לא מפותחות וקטנות ותאי דלקת שמופיעים במצבים של דלקת כרונית. אלה ממצאים שפירים לחלוטין ורואים אותם הרבה בביופסיות שלוקחים. הדלקת הזאת בדרך כלל לא מתבטאת בתסמינים ואין צורך לטפל בה.

לקריאה נוספת והעמקה
28/06/2016 | 08:52 | מאת: גבי

אשמח אם תביט בשאלה האחרונה שלי...

ראה תשובה.

27/06/2016 | 12:35 | מאת: גבי

יש לי חרדות מפני הרפס...הבדיקות שעשיתי כללו קלמידיה טריכונומס וזיבה ועוד 3 סוגים של חיידקים המועברים במגע מיני.האם התסמינים שחוויתי צריבה ועקצוץ במתן שתן מצדיקים ביצוע של בדיקת נוגדנים להרפס?

27/06/2016 | 12:36 | מאת: גבי

הבדיקות של החיידקים הללו יצאו תקינות

27/06/2016 | 12:42 | מאת: גבי

גם בדיקות תרבית ובדיקות שתן כלליות כדוריות דם לבנות ואדומות יצא תקין

27/06/2016 | 15:35 | מאת: גבי

צריבה בפין התחילה באופן מיידי לאחר קבלת מין אוראלי ממש שניות ספורות לאחר מכן...

28/06/2016 | 10:56 | מאת: גבי

שהרגשתי תחושה כאילו יש איזשהו הצרה של משהו בתוך הפין וכאילו בצקתיות בקצוות .אבל זו רק תחושה

28/06/2016 | 16:37 | מאת: גבי

האם לדעתך צריך לבצע בדיקת נוגדנים להרפס ?זה המחלה שהכי מדאיגה אותי בהקשר הזה

לפי מה שאתה מספר, נשמע שמה שאתה חווית קשור למין האוראלי שקיבלת, והרפס לא גורם מיד לסימפטומים כמו שאתה מתאר שמה שהרגשת הופיע מיד. הרפס מופיע יחד עם נגעים אופיינים, שאני מבין שלא היו לך. אז נשמע כאילו לא מדובר בהרפס. אם אתה חושש, אפשר לעשות את הבדיקה שהזכרת.

26/06/2016 | 11:53 | מאת: גבי

איזה עוד בדיקות מומלץ לעשות לאחר שקבלתי מין אוראלי אלים ולא מוגן שלאחריו צריבה כאבים ועקצוצים במתן שתן שנמשכו כשבוע ?בדיקות pcr למחלות מין תקינות , תרבית ובדיקות שתן כלליות תקינות

26/06/2016 | 18:36 | מאת: גבי

מה אורולוג יכול לשלוח לי עוד לבדוק...מבטיח שזה שאלה אחרונה

אני לא חושב שיש עוד בדיקות מעבדה שצריך לעשות, אבל חשוב שתהיה בדיקה גופנית ועוד כמה שאלות שכדאי לשאול אותך. אם יש לך עוד שאלות, תרגיש חופשי לשאול.

בדיקה גופנית ע"י אורולוג

24/06/2016 | 12:54 | מאת: גבי

בדיקות למחלות מין pcr std התקבלו והן תקינות אשמח לתשובה לשאלה ששאלתי.האם מין אוראלי אגרסיבי יכול לגרום לתופעה של כאבים וצריבה במתן שתן ? מסיבות לא זיהומיות

הי גבי, תראה מה כתבתי לשאלה הקודמת. תרגיש טוב!

23/06/2016 | 09:42 | מאת: גבי

האם פגיעה מכאנית בפין הנגרמת מקיום מין אוראלי אלים מאוד ומכאיב מאוד יכול לגרום למצב שתארתי בשאלותיי הקודמות דהיינו צריבה בפין ותכיפות במתן שתן אדמומיות וכאבים?האם פגיעות כאלה חולפות מעצמם?

שלום גבי. התשובה היא כן לכל השאלות. זה יכול לקרות, וזה יכול לחלוף. אם זה לא חולף, זה כמובן מדאיג יותר. חוץ מהסיבה הזאת, יכולות להיות לזה עוד סיבות, כמו שתיארתי מקודם, ולכן כדאי שאורולוג יבדוק אותך ויחליט מה הסיבה ההגיונית שזה קרה.

22/06/2016 | 23:39 | מאת: אנונימי

שלום, יש לי שאלה בבקשה: יש לי אדם קרוב מאוד שגילו לו לפני כשנה את סרטן הערמונית. מדובר על גבר בן 58 אשר היה בריא בעבר, ובעקבות המחלה חל שינוי רציני במצבו. הוא מטופל בטיפול הורמונלי (Zytiga , Xgeva ועוד..). יש לציין כי הוא כבר עבר טיפול כימותרפי אחד, ושלושה סבבים של הקרנות. הסרטן הינו סרטן גרוררתי מפושט (ממאיר). כמה עובדות חשובות: 1. השבוע הוא עבר בדיקה לרמת הטסטוסטרון, והתוצאה הייתה 0. (כנראה שה-Zytiga משפיעה לטובה). 2. בנוסף הוא עבר גם בדיקה של PSA - והתוצאה היא 8.8 {ראוי לציין כי לפני כשלושה חודשים ה-PSA היה 4. [מיותר לציין שכשגילו לו את המחלה הערכים עמדו על 31(!)]}. רצינו לשאול בבקשה את השאלה הבאה: אם רמת הטסטוסטרון היא 0, המחלה אמורה לסגת. בפועל - לא כ"כ רואים את זה, וגם ה-PSA ממשיך לעלות. האם תוכל בבקשה להסביר לנו מהי הסיבה לכך? תודה רבה, ובברכת רפואה שלימה לכולם!

שלום. הוא מטופל בוודאי בטיפול נוסף על הזיטיגה והאקסגיבה שהזכרת. סרטן הערמונית אחרי תקופה מסויימת מפתח עמידות לחוסר טסטוסטרון, כלומר חלק מתאי הסרטן מפתחים את היכולת להתחלק ללא הצורך בגירוי של הטסטוסטרון. יש לזה קריטריונים ספציפיים מבחינת העליה של ה-PSA או התקדמות של המחלה בבדיקות הדמיה, ואני לא יודע אם הוא מתאים לקריטריונים האלה.

22/06/2016 | 13:27 | מאת: גבי

האם פגיעה מכאנית בפין הנגרמת מקיום מין אוראלי אלים מאוד ומכאיב מאוד יכול לגרום למצב שתארתי בשאלותיי הקודמות דהיינו צריבה בפין ותכיפות במתן שתן אדמומיות וכאבים?האם פגיעות כאלה חולפות מעצמם?

22/06/2016 | 14:46 | מאת: T

אני יכול לתת לך המלצה כללית שבעתיד אל תסכים לכל פעולה אלימה על הפין כיוון שאחת הסכנות המשמעותיות הן שאתה יכול ללקות בפירוני. (עיין ערך פירוני ותבין לבד) רק בריאות

22/06/2016 | 12:49 | מאת: שי

שאלתי קצת למטה בהמשך לתשובתך לגבי המרקר אשמח אם תענה.. תודה

שלום שי. ראה תשובתי למטה.

22/06/2016 | 05:03 | מאת: גבי

לפני כשבועיים בוצע בי מין אוראלי לא מוגן על ידי בחורה שהכרתי.יש לציין שהאקט נמשך מספר דקות והיה מאוד מאוד מאוד אלים .באופן ממש מיידי לאחר מכן חשתי צריבה חזקה מאוד בפין ממש כאב חזק לכמה רגעים.יומיים שלושה הצריבה הזו הורגשה בצורה מאוד עמומה באותו המקום. לאחר מכן היו כאבים אדמומיות קושי במתן שתן אשכים שלפחות לי הרגישו נפוחים (אני לא בטוח שזה היה אכן כך).נעשו בדיקות תרבית חיידקים ובדיקות שתן כלליות והכל תקין.גם לא היו הפרשות או פצעים .הלכתי לאורולוג עם תוצאות הבדיקות בשלב זה התופעות שתיארתי נפסקו האורולוג שלהבנתי נחשב כאחד הטובים בארץ ואני יודע שעזר לכמה אנשים מבוגרים יותר עם בעיות חמורות בסביבתי לא הביט במקום וטען שזה כלום וכנראה נובע מהחבלה שחוויתי .אני חייב להודות שאני עדיין מודאג משום שסבלתי ממש במשך כשבוע .האם נדרשות בדיקות נוספות?האם יכול להיות שנגרם נזק כלשהו לפין כתוצאה מהאקט האלים שחוויתי?למרות שהתופעות חלפו נפשית רגשית ופיזית אני מרגיש רע מאוד. בכל מקרה אני עשיתי גם בדיקות pcr std ואני ממתין לתשובה

שלום גבי. אם התלונות חלפו, אם הבדיקה של איזור הפין היא תקינה (בדיקה ע"י רופא), ואם הבדיקות ל-STD חוזרות תקינות - אתה יכול להיות רגוע.

שלום ד"ר האם יש סיכונים בשימוש בחומר הניגוד גדוליניום. והאם בבדיקת MRI לאבחון אם יש או אין סרטן הערמונית, נחוץ השימוש בגדוליניום? תודה מראש - אלי

שלום אלי. גדוליניום נחשב לחומר פחות מסוכן מחומר ניגוד שמכיל יוד, כזה שניתן בסי.טי. הסיכונים בו הם נדירים. תגובות אלרגיות משמעותיות הן נדירות. אסור לתת אותו בחולים עם אי-ספיקת כליות קשה.

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2016 | 09:26 | מאת: אלי

שלום דוקטור בניתוח פתוח לתיקון בקע מפשעתי בשנת 2006, קובעה כנראה הרשת לעצם החיק על ידי סיכה. 1) האם זו בהכרח סיכה מתכתית ? 2) אם מדובר בסיכת מתכת, האם יש סכנה בביצוע MRI לבלוטת הערמונית? תודה

שלום אלי. זו שאלה שצריך לשאול את הכירורג שביצע את הניתוח. מצטער שאני לא יכול לענות.

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2016 | 08:31 | מאת: איתן

בבקשה ראה שאלתי ב 20/6/2016

ראה תשובתי.

שלום ד"ר פז, בשנה האחרונה עשיתי בדיקת PSA (ללא רקע משפחתי לגידול סרטני) שתוצאתה :5.3. בעקבותיה הופניתי לביופסיה , אך חששתי מהבדיקה ולא עשיתי אותה. בהמשך עשיתי שתי בדיקות דם נוספות שתוצאותיהן:4.7,5.3. בדיקת US כליות ודרכי שתן לא העלתה ממצאים חריגים וצויין בה שגודל הערמונית הינו 40 ושנצפתה שארית שתן של 140. שמעתי שהביופסיה אינה נעימה לביצוע אך אני חושש גם מחוסר הוודאות שהמצב לא תקין. האם לאור הנתונים הללו יש הצדקה או חובה לביצוע ביופסיה?

שלום משה. בכל רמה של PSA יש סיכון מסוים לאבחן סרטן ערמונית אם עושים ביופסיית ערמונית. הסיכון עולה ככל שה-PSA עולה, אבל גם כשה-PSA גבוה הסיכון הזה לא מגיע ל-100%. כלומר, בכל רמת PSA, כשאנחנו עושים ביופסיית ערמונית, יהיו אנשים שלא יהיה להם סרטן בביופסיה. כשאנחנו מאבחנים סרטן ערמונית בביופסיה, זה יכול להיות סוג לא אגרסיבי של סרטן ערמונית, כזה שלא צריך לטפל בו. אבל, בחלק מהמקרים אנחנו מאבחנים סרטן ערמונית שהוא כן אגרסיבי, ואם אנחנו מצליחים לטפל בו לפני שהוא יצא מהערמונית, יש סיכוי טוב לרפא את החולה. אנחנו לא יכולים לדעת מראש מה תהיה התשובה של הביופסיה, האם יש ממאירות והאם היא דורשת טיפול. יש דרכים לחשב את הסיכון, אבל בשביל זה אתה צריך להיבדק ע"י האורולוג ולדון איתו על הסיכונים מול הסיכויים. בסופו של דבר, זה תלוי באיזו רמת סיכון אתה מוכן לקבל לא לאבחן סרטן ערמונית שצריך טיפול, כדי לא לעשות ביופסיה.

29/06/2016 | 14:07 | מאת: משה

האם בדיקת אולטרה סאונד כליות ודרכי שתן תורמת לאבחון סרטן הערמונית ?אם בבדיקה צויין שלא נמצא ממצא חריג למעט - ערמונית בגודל 40 ויתרת שתן לאחר ריקון של 140 - יש השלכה לגבי אבחון סרטן הערמונית?

19/06/2016 | 17:52 | מאת: שי

שלום רב בן 39 ר בבדיקת US אשכים הכל תקין מלבד הנתון של הסתידויות- מיקרוקלציפיקציות מוקדיות. מרקרים - AFP 10.7 / LDH 270 / BETA HCG 0.1 מה דעתך ? האם לבצע עוד בדיקה? מה לעשות? בברכה

שלום שי. ממצא מקרי של מיקרוקלציפיקציות ב-US אשכים, ללא גוש, ללא עבר של סרטן אשכים, לא דורש המשך בירור.

22/06/2016 | 12:45 | מאת: שי

תודה על תשובתך לגבי הנתון של האלפא פטו פרוטאין - הוא גבוה מהנורמה לפי מה שהרופא אמר, אתה לא חושב? או כיוון אחר מהאשכים

19/06/2016 | 15:09 | מאת: דנה

אתה יכול לענות לי גם דילגת בטעות עלי תודה

סליחה, דנה. מיד.

19/06/2016 | 15:21 | מאת: דנה

תודה

18/06/2016 | 13:42 | מאת: גבי

לפני כשבועיים קבלתי מין אוראלי מבחורה יש לציין שהיא עשתה את זה בצורה דיי אלימה וחזק מאוד .באופן ממש מיידי (מספר רגעים) הרגשתי צריבה חזקה מאוד בפין בימים הבאים הצריבה הייתה פחות מורגשת.לאחר מכן התחילו כאבים צריבות וקושי במתן שתן והליכה מרובה לשרותין. עשיתי בדיקות כמו תרביות לחיידקים ובדיקות שתן כלליות והכל נראה בסדר. מה יכול להיות הסיבות למצב זה?

שלום גבי. זה יכול להיות בגלל דלקת בשופכה או בגלל פגיעה פיזית בשופכה. אתה צריך להיבדק ע"י אורולוג. יש עוד שאלות לשאול אותך כדי לדעת מה יותר סביר שזה, ואולי יש בדיקות נוספות שצריך לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה
17/06/2016 | 15:43 | מאת: איתן

שלום, לאחר ניתוח רדיקלי, גליסון 3+4, EPE שלילי, שוליים חיוביים. עם PSA שירד למינימום של 0.04 למשך 9 חודשים ולאחריהם התחיל לעלות בקצב של 0.01-0.03 כל 3 חודשים ע"פ שנה ושלושה חודשים. בבדיקה האחרונה היתה ירידה של 0.01 במקום עליה צפויה כרשום לעיל. האם תוכל לפרט מה הסיבות האפשריות שה PSA יעלה או ירד? האם קשור לתזונה, לפעילות גופנית, סיבות אחרות ומהן?

שלום איתן. PSA שנשאר לאחר ניתוח יכול להיות משתי סיבות: הישארות של תאי ערמונית או הישארות של תאי סרטן ערמונית. כדי להבדיל בין שתיהן אנחנו מתייחסים למכלול נתונים: התשובה הפתולוגית, הרמה של ה-PSA וקצב עליית ה-PSA.

20/06/2016 | 08:27 | מאת: איתן

זה מה שאני מנסה להבין, איזה סוג תאים נשארו אצלי. כל עוד ה PSA עלה ובקצב מונוטוני כפי שרשמתי, חשבתי שאני הולך לכיוון של כישלון ביוכימי כאשר ב 12/2015 הערך הגיע ל 0.1 וב 3/2016 הערך הגיע 0.13 ואז ב 6/2016 ירד ל 0.12, מפה השאלה שלי מה גורם לשינוי, האם תאים סרטניים יכולים בכלל לרדת?

שלום, לחולה לאחר ניתוח TURBT ,ופתולוגיה של T1A +HCG+ CITS, מוצע היום שטיפות של BCG. במידה ונכשלו השטיפות ויש הישנות של הגידול ניתן לבצע יוניתרמיה עם מיטומיצין. האם ניתן להפוך את הסדר של פרוטוקולי הטיפול?

שלום. אני מבין שהתשובה הפתולוגית היא TCC T1 HG + CIS. במקרה כזה הסיכון לחזרה של המחלה וגם להתקדמות שלה מבחינת החומרה הוא משמעותי. אנחנו יודעים ש-BCG מוריד את הסיכון לחזרה וגם את הסיכון להתקדמות. מיטומיצין לעומת זאת אינו יעיל כמו BCG בהורדת הסיכון להתקדמות. לגבי יוניתרמיה בסיטואציה הזאת אנחנו לא יודעים מספיק כדי להיות בטוחים. יש עבודה אחת שהשוותה בין BCG למתן מיטומיצין מחומם (לא בטכנולוגיה של יוניתרמיה אלא בסינרגו) והיא הראתה תוצאות שוות, אבל מדובר בעבודה אחת ועם לא הרבה מאוד חולים. עם תשובה פתולוגית כזאת, הייתי ממליץ ללכת על קו הטיפול שאנחנו יודעים עליו הכי הרבה, כלומר BCG.

בנוסף, אם מדובר בתשובה הפתולוגית אחרי TURBT אחד, נהוג לבצע TURBT נוסף מפני שבחלק מהמקרים יש שארית של גידול ומגלים שדרגת המחלה היא שונה.

19/06/2016 | 21:50 | מאת: א.

שלום, אחרי הנתיוח השני הפתולוגיה היתה: "אין שאריות של חומר ממאיר".

15/06/2016 | 06:32 | מאת: דנה

בוקר טוב אני בת 68 לאחרונה התגלה לי בכליה קרצינומה מסוג RCC צריכה לעבור ניתוח שבוע הבא השאלה שלי איך לפי סיטי תלת פאזה יכולים לדעת שזה ממאיר 80 אחוז? האם יש סיכוי להרפא? תודה הרבה בריאות

18/06/2016 | 18:41 | מאת: דינה

דוקטור שכחתי לציין שהגודל 2 ס"מ תודה

שלום דנה. יש מאפיינים מסויימים ב-CT תלת-פאזי שרומזים לגבי המאפיינים של הגידול. אם הם קיימים, אנחנו יודעים שכשאנחנו מוציאים גידולים בגודל כזה, ב-80% מהמקרים מדובר בגידול ממאיר. אם הגידול הוא בגודל כזה, והוא הוצא בשלמותו, סיכויי ההחלמה הם מצויינים.

11/06/2016 | 08:00 | מאת: גידי

שלום, אני עובר שטיפות BCG לאחר כריתת גידול ממאיר בשלפוחית השתן. מה הסכנה להדבקת סובבים לאחר 6 שעות בהן נדרשת זהירות יתרה וחיטוי?

שלום גידי. לאחר 6 שעות וככל שמתרחקים מהשטיפה, סכנת ההדבקה יורדת בצורה משמעותית.

10/06/2016 | 19:33 | מאת: אנומימי

ד"ר שלום רב, לפני שנתיים וחצי כמעט בעלי עבר ניתוח כריתת אשך ימני לאחר גילוי גידול סרטני. מזה תקופה הוא מתלונן על כאבים באזור האשכים וגולש גם לאזור מסביב (הוא מתאר זאת כמתיחה חזקה שמרגיש אותה גם בטוסיק). האם הכאבים נובעים מהניתוח שנעשה ?( יש לציין שאת האשך שנכרת הוחלף באשך חלופי למראה ותחושה טבעית ) האם יש קשר לכך או שיש סיבה לדאגה ? את הכאבים הוא מרגיש כל הזמן אך במיוחד מתחזקים בזמן יחסי המין ואחרי .אודה לתשובתך .

שלום. לפי התיאור זה לא נראה מתאים לכאבים לאחר ניתוח. כיוון שהוא אחרי סרטן אשכים, הוא בוודאי ממשיך מעקב באופן קבוע. אני מציע לתאר לרופא המטפל את הכאבים באופן מדוייק ולהיבדק על-ידו.

07/06/2016 | 20:40 | מאת: שלוםשלום

שלום. האם זה מסוכן להרחיב את צינורית השתן בשבוע השביעי להיריון? האורולוג ממליץ בגלל היצרות קודמת. האם זה יכול להזיק להיריון? תודה

שלום. אני לא ממש מבין אם הכוונה היא להרחבה של השופכה או של השופכן, והאם הכוונה לפעולה שמתבצעת תחת הרדמה או לא. אם הפעולה נעשית תחת הרדמה או שמערבת מתן תרופות שונות, כדאי להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך בקשר לבטיחות בהריון.

07/06/2016 | 16:50 | מאת: יעקב ב.

האם הטיפול החדשני הוא במסגרת מחקרית בלבד או מיועד לכל (כולל באופן פרטי)? האורולוג המליץ לי על ניתוח TURP בגין ערמונית מוגדלת אולם אני נמנע ממנו בגלל החשש מתופעות הלוואי שלו. האם הטיפול החדשני שהוא ללא תופעות לוואי יכול להחליף ניתוח TURP למרות שברור לי כי מדובר בהסרה מלאה של הערמונית?

שלום יעקב. עד כמה שידוע לי הטיפול הורשה ע"י משרד הבריאות במסגרת מחקר ומתבצע בפועל באופן פרטי. הטיפול נעשה לחולים עם סרטן ערמונית, לא כטיפול בערמונית מוגדלת.

25/05/2016 | 20:14 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 32 מטופלת בנוגדי דיכאון ויפאקס וכדורי הרגעה אלפרוקס. כנראה עקב שימוש בתרופות התחילה אצלי הפרשת חלב מהשדיים ושיבוש בווסת חודשית. כמו כן שחלות פוליציסטיות. עברתי 2 ניתוחים קיסריים. בזמן האחרון התחלתי לסבול בכאבי בטן תחתונה כאבים במתן שתן ותכיפות במתן שתן כאשר כמה פעמים זה היה מלווה בטיפות של דם על הנייר. בדיקת שתן סטיק יצאה תקינה. קיבלתי סדורל. אחרי יומיים הרגשתי הקלה והפסקתי את הכדורים. אך לאחר מספר ימים שוב תקפו אותי כאבים צריבה ותכיפות שמוקלים אחרי נטילת סדורל. שבוע הבא אמורה לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית. לפי רופאת המשפחה מדובר בציסטיטיס. ואני ממש מבוהלת כי קראתי ששתן עם דם יכול להיות גם תסמין לגידול בשלפוחית השתן. אשמח לתשובתכם. תודה רבה חזור סקר יומי

שלום אירה. סרטן שלפוחית נדיר מאוד בגיל 30. לפי התסמינים שאת מתארת, הרבה יותר סביר שהדימום הקל היה קשור לדלקת של השלפוחית. עם זאת, הייתי עוקב אחרי זה, ואם זה חוזר, הייתי שוקל בירור, במיוחד אם את מעשנת.

25/05/2016 | 17:27 | מאת: נעמה

שלום פרופסור מזה תקופה שאימי רואה צבע אדום בשתן רואים ואים Albumin/creatinine ratio עם ערך של 110 ו-Erythrocytes U שווה ל-350 התרבית תקינה וקריאטנין בדם תקין. קבעו לה תור לרופא אורולוג רק לעוד כשבוע האם מה שיש לה סובל דיחוי? האם זה מסוכן? מה זה יכול להיות? תודה

שלום נעמה. יש לה דם בשתן. זה דורש בירור אורולוגי שכולל הסתכלות בשלפוחית בציסטוסקופיה ו-CT. עיקר הבירור הוא לשלול גידול בדרכי השתן. אם הדימום אינו מסיבי, זה יכול לחכות שבוע.

בעקבות עליה בלויקוציטים ולימפוציטים בבדיקות-דם שגרתיות , נעשה אפיון לימפוציטים שמסקנתו היתה - לימפומה מסוג מנטל. בבדיקות pet-mr pet-ct התגלתה אסימטריה במבנה האשכים. האשך הימני נצפה עם סיגנל נמוך יותר מאשר צד שמאל והטרוגני יותר בערכי T2 W הממצא מגלה דיפוזיה רסטרקטיבית משמעותית. חשד לתהליך נאופלסטי. שאלתי: האם יש קשר בין החשד ללימפומה , לבין הממצא באשכים?

שלום אברהם. האשך עלול להיות מעורב בלימפומה. צריך לעשות US אשכים ולפנות לאורולוג ולהמטולוג.

24/05/2016 | 09:16 | מאת: פ.כ

קראתי על תוצאות טובות במחקר של: טיפול הזלפתי (Bladder Wall Thermo-chemotherapy (BWT עם מיטומיצין (MMC) לסרטן לא חודרני של השלפוחית(NIBC) –.בטיפול זה מתבצע הזלפה סיבובית של MMC מחומם אל השלפוחית. במידה והחולה מבוגר מדי, חושש מדי ממעבר הBCG למחזור הדם,, חלוש מדי לשטיפות של BCG ( בגלל HB נמוך, ברזל ירוד) האם ניתן להשתמש בטכניקה הזו ולדלג על נחיצות פורטוקול הטיפול בשטיפות BCG ?

שלום. זו שיטה שאפשר לשקול אותה, בתלות במאפיינים הספציפיים של הגידול ושל המטופל.

18/05/2016 | 18:28 | מאת: נעמה

אימי בת 68 עברה לפני שלושה חודשים ניתוח לכריתת מעי גס כתוצאה מפוליפ של 2.5 ס"מ טרום סרטני. ביופסיה העלתה שאין התפשטות. אבל מאז יש לה כאבים חזקים באזור הניתוח ובנוסף בבדיקות שתן במשך שלושה חודשים רואים Albumin/creatinine ratio עם ערכים שנעים בין 74 עד 109 ו-Erythrocytes (U שווה ל-250 כאשר המקסימום צריך להיות 10! התרבית יש לציין שלילית וקריאטנין בדם תקין. למי עלינו לפנות? האם ניתן לדעת מהיכן הדימום בשתן? רופא המשפחה אומר להתעלם אבל קשה לנו להתעלם כי אולי חלילה זה משהו מסוכן יותר. נודה לעצה, האם עלינו לעשות בדיקות נוספות או שמא זה כן תקין?

שלום נעמה. יכול להיות קצת דימום בשתן לאחר הכנסת קטטר. אני מניח שבמהלך הניתוח היא היתה עם קטטר. זה לא אמור להימשך כמה חודשים. אם בבדיקות חוזרות יש עדיין דם, צריך לפנות לאורולוג לבירור.

18/05/2016 | 12:47 | מאת: פ. א. כ

שלום, בן 79 , בעוד מספר ימים ניתוח בהרדמה ספינאלית בשלפוחית השתן. רקע: פרפרור עליות, עם מסתם אורטאלי( TAVI)מטופל בקרדילוק ובאלקוויס. בהמטולוגיה לפני ניתוח (רק הערכים מתחת למינמום) HB 11.4 PLT 116 חומצה פולית 8.9 פיראטין 15.5 ברזל IRON 42 קריאטנין 1.94 בילרובין ישיר 00.8 האם לדעתך בערכים כאלה לא מסוכן לנתח אותי ?

שלום. קשה לי לענות לך רק לפי הערכים. אני לא רואה משהו חריג מאוד. הקריאטינין גבוה, אבל אני בטוח שהרופאים שלך מודעים לזה. אני מנחש שאתה עובר את הניתוח בגלל גידול בשלפוחית. אם כך, חשוב לעבור את הניתוח הזה.

12/05/2016 | 11:13 | מאת: אור

יש לי שתן צהוב מאד [לא כתום] צהובה, והרבה, וריח, ושלפוחית כואבת. מה זה יכול להיו. האם גם בעיה בכבד? דחוף לי תודה.

שלום אור. דבר ראשון צריך לשלול דלקת בדרכי השתן. גשי אל הרופא שלך והוא יבקש ממך לעשות בדיקת שתן כללית ותרבית שתן.

לקריאה נוספת והעמקה
08/05/2016 | 14:02 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 46,נשוי ואב לשניים. לפני כארבעה חודשים התגלה אצלי באשך ימין גידול שהוסר בניתוח. לצערי,הגידול הספיק לשלוח גרורות לאזור האגן והבטן ועקב כך,עברתי טיפולים כימותרפיים של 4 מחזורים של EP. הבעיה שלי היא שמאז הניתוח אני סובל מכאבים לאורך הפין בזמן זיקפה. 1.רציתי בבקשה לדעת ממה יכולים לנבוע הכאבים לאורך הפין(כאב כמו שריר תפוס)? 2.דבר נוסף הוא שבזמן שפיכה שמתי לב שהמרקם של הזרע הוא מאוד מימי ודליל ולא סמיך כמו לפני הניתוח-ממה נובעת הסיבה לדעתך? תודה אבי

שלום אבי. קודם כל, סיכויי ההחלמה שלך הם גבוהים מאוד, למרות הגרורות. זה הכי חשוב. בקשר לשאלה הראשונה, קשה לי לענות לך תשובה ברורה. כאבים בזמן זקפה יכולים להיות סימן להתפתחות עקמת של הפין, וזה לא קשור לסרטן האשך. אפשרות אחרת היא שמדובר בכאב ממקור עצבי? זה משהו שבשביל לברר אותו, צריך לבדוק אותך ואת הבדיקות שעשית עד עכשיו. בנוגע לשאלה השניה, הכימותרפיה גורמת לאשך הנותר לא לייצר תאי זרע (באופן זמני ברוב המקרים). מה שיוצא בשפיכה זה נוזל הזרע שמגיע מהערמונית ומשלפוחיות הזרע, אבל בגלל שאין בו תאי זרע הוא נראה דליל.

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2016 | 11:18 | מאת: רוני

שלום רב, תשובת ביאופציית ערמונית של אבי (בן 73) : 18991 (right) :Adenocarcinoma , Gleason score 8 (4+4) , Group 4. Tumor involves 40% of two out of the 6 cores 18992 (left) :Adenocarcinoma , Gleason score 7 (3+4) , Group 2. Tumor involves 30% of two out of the 6 cores אבחנה: 16-18991 T92000 M80103 להבנתנו , זהו סרטן ערמונית: צד ימין של הערמונית: בשלב בו "הגידול הסרטני התפשט אל מחוץ לבלוטת הערמונית או חדר לרקמות הסמוכות לה" וחומרתו "סרטן ערמונית מתקדם מקומי" (40% של 2 מתוך 6 האונות) צד שמאל של הערמונית: בשלב בו הגידול נמצא עדיין בתוך בלוטת הערמונית וחומרתו " סרטן ערמונית מוקדם" (30% של 2 מתוך 6 האונות) שאלותיי: 1.האם פירוש הבדיקה נכון ? נתונים נוספים שכדי לדעת עליהם ? 2.לא ברור לנו מהתשובה האם הסרטן התפשט מחוץ לערמונית או לא ? איזה בדיקות נהוג לעשות כדי לברר זאת ? 3.בהינתן תשובה זה , מהם סוגי הטיפולים העומדים בפנינו לבחירה ? מהו סוג הטיפול המומלץ ? -4.האם סוג סרטן זה נחשב אלים ? "נפוץ" ? מתפשט במהירות ? אודה מאוד לתשובותייך לכל שאלותיי. תודה.

04/05/2016 | 17:43 | מאת: רוני

בנוסף , להלן ערכי ה PSA: 2011 : 5.5 2013: 8 2016: 12.45

שלום רוני. 1. מהנתונים שהעתקת מתשובת הביופסיה באנגלית, לא ניתן להסיק לגבי מידת ההתפשטות של הסרטן. כך שאני לא מבין למה כתבת "סרטן ערמונית מתקדם מקומי" או "סרטן ערמונית מוקדם". המידע שהביופסיה נותנת הוא לגבי מספר הדגימות המעורבות בסרטן מתוך הביופסיות שנלקחו, הנפח שהסרטן תופס מהדגימה, והגליסון - שנותן מידע על מידת האגרסיביות של הסרטן. 2. כאמור, הדגימות בביופסיות נלקחות רק מהערמונית, כך שלא ניתן לדעת בוודאות לגבי מידת ההתפשטות. כדי לדעת את זה כדאי לעשות MRI של הערמונית ו-PET/CT PSMA. 3. צריך לקבוע את השלב של המחלה לפני שאפשר לדבר על אפשרויות. בניסוח אחר, אפשרויות הטיפול תלויות בשלב של המחלה" האם הסרטן נמצא רק בערמונית? האם הוא נמצא בערמונית וחורג מהגבולות של הערמונית אבל בסביבה שלה? האם יש גרורות? הבדיקות הנ"ל אמורות לענות על השאלות האלה. 4. גליסון 8 (4+4) נחשב לסרטן עם סיכון להתקדמות. כלומר, יש סיכון רב שללא טיפול הוא ישלח גרורות. סרטן ערמונית, גם כשהוא אגרסיבי יחסית, הוא עדיין מתקדם באיטיות יחסית לסוגי סרטן אגרסיביים אחרים. עדיין חשוב מאוד להמשיך את הבירור בעניין הזה, ולהחליט על טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני זקוק ליעוץ דחוף תופעה חדשה אצל אשה בת 88 לאחר ניתוח החלפת עצם הירך . עכירות ולכלוך בסטומה שמחליפה את שלפוחית השתן. וגורמת לשתן כהה עד לעצירת יציאת השתן מהגוף. שלילת התייבשות בבדיקות דם קרייטנין יציב על 1.45בשנה אחרונה. לאחר הניתוח עלה ל 1.88 גם הוספת נוזלים בעירוי לא עזרו נקוי והחלפת שקית פותרת את הבעיה לפחות מ20 שעות. אנא תשובתך בהקדם. תודה מראש

שלום אדי. התייבשות יכולה להיות סיבה, ויכולה להיות כזאת בלי עליית קריאטינין משמעותית. כדאי גם לשלול זיהום בדרכי השתן על ידי בדיקת השתן ולקיחת תרביות.

01/05/2016 | 13:17 | מאת: פ.א.כ

שלום, בן 80 שנה. עם מסתם אורטאלי תותב. ברקע פירפור עליות. לאחר ניתוח TURBT נלקחו דגימות לפתולוגיה ואלה המימצאים: "hige grade urotheial crcinoma with one of focous of superficial invasioninto the lamina propria. muscularis propria was uninvolved no vascular tumer spread seen. ares of urotheial crcinoma in situ were seen. א. הרופא כתב שם שזה TCCB T1A HG+ CIS ומבקש לעשות TURBT נוסף לניקוי האיזור. אח"כ במידת הצורך שטיפות BCG . אני עדיין לא התאוששתי מהניתוח הראשוני מלפני כחודש - עד כמה דחוף הניתוח החוזר ? אפשר לחכות עוד חודש וחצי ? ב. אני חושש משטיפות BCG מסיבה של חדירת החיידקים למחזור הדם. למה המיטומיטסין ירד פתאום מהפרק? כל המלצה וכיוון שימזער את הסבל ואי הוודאות יעזור . תודה

שלום. הרופא צודק. במקרה של פתולוגיה כזאת, אנחנו ממליצים לבצע ניתוח חוזר, מפני שבחלק מהמקרים אנחנו מגלים שארית של גידול, ומידת חדירה שונה של הגידול שמשפיעה על ההחלטות על אפשרויות הטיפול בהמשך. כשמדובר על מחלה שהיא high grade, כמו שכתוב בתשובה הפתולוגית שלך, ה-BCG יעיל יותר מהמיטומיצין מבחינת הורדת הסיכון לחזרה ולהתקדמות של המחלה.

03/05/2016 | 12:41 | מאת: פ. א. כ

שלום, תודה על המענה. ב. כמה זמן אפשר להמתין עד הניתוח החוזר (נותחתי לפני פחות מחודש)? ג. מה סיכויי הישנות הגידול/ים באחוזים לפי המחקרים, אם אני לא מעוניין בשטיפות BCG לעומת שאעשה שטיפות?

27/04/2016 | 10:07 | מאת: יוסי

היי, אני בן 17 ויש לי עקמת פין כלפי מטה. לפי תמונות שראיתי באינטרנט ולפי הערכה שלי העקמת היא בערך ב-35-40 מעלות. אורך איבר המין שלי בזקפה הוא 14 ס"מ. אני יודע שעליי להיבדק אצל אורולוג,זה מובן מאליו. לכן הייתי רוצה לשאול שאלה שתענה לי תשובה שונה עליה מזה שעליי ללכת לאורולוג. רציתי לשאול האם תיאורטית,ע"פ הנתונים הנ"ל,קיום יחסי מין תקינים הוא אפשרי? תודה מראש

שלום יוסי. זה מאוד תלוי במידת העקמת עצמה. בחלק מהמקרים ניתן לקיים יחסי מין.

לקריאה נוספת והעמקה
26/04/2016 | 11:56 | מאת: ראובן

אני בן 71. תוצאות הבדיקות של בדיקת ה MRI הן תהליך פריפרלי חשוד ביותר (4 pirads). מזוהה בהיקפה של האונה הימניתשל הערמונית. הנגע אשר תואר בעצם הכסל מימין חשוד לתהליך מיטוטי ומצריך המשך בירור. לא הודגמה פריצה של הקופסית. שינויים היפרטרופיים של הערמוית המרכזית. כרגע אין אף גורם רפואי שאפשר לדבר איתו האם מדובר בגידול ממאיר, באיזו דרגה והאם דורש טיפול דחוף? אודה מאוד להתייחסותך בהקדם. תודה מראש

שלום ראובן. קשה לי לענות לך בלי להבין את ההקשר שבו נעשתה בדיקת ה-MRI. אני מניח שאורולוג ראה אותך ושלח אותך לבדיקה. האם זה היה אחרי ביופסיית ערמונית? מה ה-PSA? לפי התשובה יש בערמונית נגע שהוא חשוד לסרטן בערמונית. ה-MRI לא מספיק בשביל לעשות את האבחנה, לפעמים הוא טועה. כדי לעשות אבחנה של סרטן ערמונית צריך לעשות ביופסיה.

לקריאה נוספת והעמקה
21/04/2016 | 13:45 | מאת: פ.א.כ

שלום, אני אחרי שבועיים לאחר ניתוח TURBET עשיתי בדיקת שתן כללית ועדיין נמצאים כדוריות דם אדומות ולבנות סביב ה 300. יש לציין, שאני מרגיש מצויין ללא חום וכאבים. והדימום פסק לחלוטין מאחרי הניתוח רק לפני יומיים. מה דעתך ? זה נורמלי וצפוי ?

שלום. כן, זה נורמלי שבועיים לאחר ניתוח בשלפוחית.

20/04/2016 | 11:11 | מאת: טוש

שלום, האם תוצאה תקינה של MRI ערמונית, PSA תקין מייתרת את הצורך בביופסיה MRI/US/FUSION ? MRI בוצע בעקבות מיפוי גליום 68 שבו הייתה קליטה חזקה בערמונית ללא ממצע מורפולוגי ויתכן שהקליטה פיזיולוגית. תודה על תשובתך

שלום. אם ה-MRI לא מראה נגע חשוד לסרטן בערמונית, אין לאן לכוון את הביופסיות בטכנולוגיה של ה-MRI/US fusion. עדיין אפשר לעשות ביופסיות ערמונית רגילות (בהכוונת US). אם ה-MRI תקין, עדיין יש סיכון של עד 15% לאבחן סרטן משמעותי בביופסיות ערמונית רגילות. מידת הסיכון לאבחון סרטן משתנה מאדם לאדם ומושפעת מהגיל, ה-PSA, הממצאים בבדיקה רקטלית, רקע משפחתי, עבר של ביופסיות קודמות ועוד. אני ממליץ לך להתייעץ עם האורולוג המטפל לגבי מידת הסיכון שלך ולפי זה לשקול ביופסיות.

לקריאה נוספת והעמקה
17/04/2016 | 17:24 | מאת: יעל

ד"ר נכבד, רק רציתי להודות לך על תשובתך לפני מספר ימים, בעניין הכותרת שבנדון. הרבה תודה כל טוב, וחג שמח

תודה רבה! חג שמח!

14/04/2016 | 10:40 | מאת: כ. פ

ס"ד שלום, בן 79 שנים. ברקע התשלת מסתם אורטאלי + פירפור עליות. מטופל באלקוויס ורדילוק. לפני שבוע ניתוח כריתת פוליפים משלפוחית השתן. מזה 6 ימים מקבל קלקסאן 40 מ"ג פעמיים ביום. ההוראה היא שרק לאחר שהשתן יתבהר מהדימומים ניתן לחזור לתרופה אלקוויס 5 מ"ג. א. האם הקלקסאן "מזרז" לכאורה, את משך הדימום ממהניתוח? ב. ניתן לרדת בהמלצת הקרדיולוג למנה אחת של קלקסאן 40 מ"ג ביום ?

שלום. קלקסן מעכב את מערכת הקרישה, כך שהוא כן יכול לגרום ליותר דימום לאחר הניתוח. לגבי שינוי מינון של הקלקסן, אתה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.