פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1364 הודעות
1310 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

14/02/2016 | 14:15 | מאת: א. פ.

שלום, מימצאי הציסטוסקופיה: " בשלפוחית מוקד אקוגני בקוטר 1.5 ס"מ, ועוד 1 שונה מעט בעוביו. ערמונית 29 סמ"ק. בדופן ימין מספר לא קטן של גידולים פפילריים על בסיס קצת רחב" .זקוק ל TURT בהקדם. האם הגדולים הפפילריים נחשבים מסכני חיים ? ב. תוך כמה זמן הם בעלי יכולת לחדור מעבר לשלפוחית ? בתודה

שלום. המשפט הראשון והמדידה של הערמונית נראים לקוחים מפיענוח של אולטרה-סאונד. אני מבין שנעשתה גם ציסטוסקופיה ונראו גידולים פפילרים בשלפוחית. כשרואים גידולים בשלפוחית הם ב-85-90% סרטניים. ברוב המקרים הם שטחיים, והסרה שלהם עם או בלי טיפול משלים עם שטיפות לשלפוחית מספיקים מבחינת טיפול. במידה והגידול חודר לשכבת השריר, הסרה מתוך השלפוחית אינה מספיקה, ואז יש צורך בכריתת השלפוחית, בדרך כלל לאחר כימותרפיה. הזמן שלוקח להם לחדור אל שכבת השריר ומעבר אליה משתנה בהתאם לאגרסיביות הגידול. את מידת האגרסיביות ניתן לדעת (לפחות חלקית) רק לאחר שמסירים את הגידול ופתולוג מאבחן אותו בבדיקה תחת מיקרוסקופ. לסיכום, לא צריך לחכות יותר מדי עם הניתוח. זה בסדר לחכות כמה שבועות, אבל לא יותר מזה.

12/02/2016 | 16:04 | מאת: רמי

שלום...יש לי דלקת בפרוסטטה..מאתמול מטופל בדוקסילין 100 פעמים ביום...היום קיבלתי תוצאות מעבדה PSA...27.45....כמה שאני מבין זה גבוה מאוד...עם זה תוצאה של דלקת???או עם יש סכנה למשהו אחר... תודה

שלום רמי. דלקת בערמונית יכולה להיות סיבה לעליית PSA. יש לך ערכים קודמים של PSA? כדאי לחזור על הבדיקה לאחר חלוף הדלקת.

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2016 | 07:26 | מאת: דודו

אני התחיל בזה שאתם בטח שומעים הרבה סיפורים אבל תמיד יש אחד שהוא ממש מוזר והוא שלי...כל זה התחיל לפניי 3 חודש אני גר באמריקה ופעיל מינית ככה שאני כן בטוח שיש לי מחלת מחלת מין שגורמת לכל מה שאני יספר לפניי 3 חודש השתנתי והרגשתי צריבה וראיתי קריש דם בשתן שנראה כמו נחש קטן מאותו רגע התחיל לי צריבה לאורך כל הצינור שפוכה גם לא במתן שתן היה הפרשה שקופה מימית שמזכירה חומר של ערמונית עקב כאבים בבטן תחתונה שהתחזקו הלכתי למיון שם הרגישו שהערמונית שלי גדולה מעט ונתנו לי זריקה לשריר ו4 כדורים ליתר ביטחון נגד כלמדיה וזיבה בדקו עשו בדיקת שתן שהראתה דם סמוי בשתן וזיהום כולשהו,בדיקת דם יצאה תקינה בכל מקרה הליכתילמחרת לאורולוג בדק רקטלית ערמונית ואבל שהיא לא כל כל גדולה ונתן לי דוקסלין ל20 יום שלא עזר בכלום ואז לעוד 10 יום שלא עזר ואז הלכתי לעוד אורולוג שראה גם זיהום בשתן במקלון שתן ונתן לי 30 יום של אנטיביוטיקה לוקוין שלא עזרה גם עם הסמפטומים. במהלך כל התקופה הזאת עם האנטיביוקה התחילו להתנפח לי בלוטות לימפה בשתי צדי במפשעה וביריכיים הפנימיות הצריבה שהייתה לאורך צינור ההפוכה נרגעה מעט אבל עדין היה שורף לי כל פה בפיפי של הבוקר בכל מקרה התחילו כאבי אגן נוראים וגב תחתון שפשוט לא עזבו לרגע עשיתי כל בדיקה אפשרית בדיקה של כל מחלות המין צילומי ct לכל באיזור הזה כולל אשכים כולל מפרקי אגן כולל בדיקות דם למחלות אוטונומיות כולל סטרואידים נוגדי דלקת לשבוע שרק עזרו עם הכאבי מפרקים שכם ככה. נגרמים בעקבות זיהום שלא עובר בכל מקרה אני עובד עצות וככה גם המומחים מה זה יוכל היות שלא נמצא בבדיקות וגורם לכל זה נכון לעכשיו הסימפטומים שלי הם צריבה במתן שתן,נפיחות כל בלוטות הלימפה במפשעה,כאבי אגן ,גירוד ברקטום שבא והולך קרישי דם בזרע ובשתן ,כאבי אשכים רק שאני נוגע בהם הם ממש רגישים, עשיתי מזה יכול להיות ? גילו לי רק שיש לי הרפס 1 , ובתרבויות שתן האחרונה שעשיתי אומרים שמצאו חומר שמעיד על זה שאולי היה אבנים בכליות למרות שכבר עשיתי צילומים ואין לי אבנים ואני יודעת שזה מחלת מין בגלל ההיסטוריה שלי עשיתי הרבה סקס אורלי לא מוגן כרגע הקליניקה למחלות זיהומיות שאני מטופל בה ממליצים על אנטיביוטיקה לוריד בשם רוצפין למשך 15-20 יום מה אתה חושב על טיפול כזה אחרי שכבר קיבלתי אנטיביוטיקה דרך הבא שלא עזרה הם חושבים שיש לי דלקת ערמונית אני זה לא הגיוני כי יש לי נפילות בבלוטות שזה לא קורה בדלקת ערמונית בבקשה תנסו לחשוב מחוץ לקופסה אולי זה יעזור לי מודה לכם

שלום דודו. אני מבין את התסכול שיש לך מסבל ארוך שלא משתפר עם ניסיונות טיפול שונים. עם זאת, אני לא מתיימר לחשוב שרופא, שבדק אותך וסקר את כל הבדיקות שכבר עברת, טועה. מה שכתבת מזכיר מאוד דלקת כרונית של הערמונית, אבל אבחנה אפשר לנסות לעשות רק אחרי שמשוחחים איתך, בודקים אותך ועוברים על כל מה שהיה עד עכשיו. רק אז, אפשר לחשוב על טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה
02/02/2016 | 15:32 | מאת: רוני

בן 58 בריא בדרך כלל. חריגות בבדיקת PSA PSA לפני 4 חודשים- 3.78 PSA לפני חודש- 7.89 קיבלתי אנטיביוטיקה למשך 3 שבועות ואתמול שוב בדקתי PSA FREE/TOTAL RATIO 17.12 % PSA 10.57 ng/mL FREE PSA 1.81 ng/mL האנטיביוטיקה לא עזרה אבל בבדיקה ידנית הכל נמצא תקין.האם יש צורך ודאי לבדיקת ביופסיה? תודה

שלום רוני. התשובה היא לא חד-משמעית. זה תלוי בסיכון לגלות סרטן ערמונית שהוא משמעותי מול הסיכונים של ביופסיה, ובהעדפות שלך נוכח הסיכונים האלה. בנתונים שלך, יש סיכון של עד כ-40% לאבחון סרטן ערמונית וכ-10-15% לאבחון של סרטן ערמונית שצריך לטפל בו. לעומת זאת ביופסיה היא חוויה לא נעימה (אבל נסבלת) ויש סיכון של עד 4% לזיהום שדורש אשפוז וקבלת אנטיביוטיקה. אם אתה שואל את דעתי, הייתי ממליץ בנתונים האלה לעשות ביופסיה.

01/02/2016 | 19:48 | מאת: שי

שלום רב, מזה כ-10 ימים יש לי נפיחות באשך שמאל עם כאב עדין מאוד, בעיקר בנגיעה, וגולה בגודל אפונה למעלה בחיבור של האשך. בביקור אצל רופאת משפחה לפני כ-4 ימים היא אבחנה דלקת ואמרה שהנפיחות אמורה לעבור והפנתה אותי לאולטראסאונד. בינתיים הנפיחות והרגישות לא עושות כל סימנים של לעבור והתור הכי קרוב שמצאתי לאולטראסאונד הוא בעוד שבועיים. שאלתי היא האם עלי להיות מודאג? תודה רבה!

שלום שי. לפי בדיקת הרופאה כנראה שיש לך דלקת ביותרת האשך. עם אנטיביוטיקה מתאימה זה עובר, אבל לוקח לזה זמן לעבור. לפעמים רואים את השיפור רק אחרי שבוע. אתה צריך לעשות אולטרה-סאונד כדי להיות בטוח שלא מדובר באבחנה אחרת.

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2016 | 18:50 | מאת: שי

01/02/2016 | 10:28 | מאת: עינת

"ר שלום, ראשית תודה על תגובתך, אכן מדובר בזיהומים שצומחים מעל 100,000 כמעט בכל התרביות שתן שעשיתי ואלו הם שני החיידקים: escherichia coli ו- kleb.pneumoniae וכל אחד מהם הופיע 4 פעמים בכל פעם שצמחו. התרופה שקבלתי היו בד"כ zinat 500 מ"ג. עשיתי בשנת 2015 אולטרהסאונד ונמצאתי תקינה. לפני שהבנתי שהבעיה היא בדרכי השתן הייתי הולכת כל שני וחמישי לרופא נשים כי חשבתי ששם הבעיה אך כל פעם הבדיקה הייתה תקינה ( ב"ה), ולכן הבעיה ככל הנראה הינה בדרכי השתן, כעת שהתמונה יותר ברורה האם אתה ממליץ על משהו/תרופה/טיפול מסוים??, תודה רבה.

שלום שוב עינת. אני לא יכול להמליץ לך בלי לבדוק אותך. לכן אני חושב שהטיפול צריך להתנהל ע"י רופא מסויים. לחלק מהנשים, במיוחד אלו שהיו להם דלקות בדרכי השתן בילדות או אמא שגם לה היו דלקות שתן חוזרות, יש נטיה גנטית/פיזיולוגית להידבקות בחיידקים שגורמים לדלקות בדרכי השתן. כשאנחנו שוללים את כל הסיבות האחרות, שפירטתי בתשובה הקודמת, אנחנו ממליצים על טיפול מונע. מניעה יכולה להיות לגורמי סיכון, ע"י תכשירים לא-אנטיביוטיים וע"י אנטיביוטיקה, כשההמלצה היא ללכת מהקל לכבד. הדברים שהוכחו יעילים בצורה חד משמעית היא להפסיק שימוש בקוטלי-זרע (אם את משתמשת) ואנטיביוטיקה מניעתית אם באופן קבוע או רק לאחר קיום יחסי-מין. יש עוד דברים: טיפול בפרוביוטיקה נרתיקית שמכילה לקטובצילוס, או טיפול בחמוציות. יש עבודות שהראו שיפור, ויש עבודות שהראו שאין שיפור. סה"כ אי אפשר להגיד בוודאות אם זה עוזר. יש חיסונים בפיתוח למניעת הדלקות האלה, אבל לא ידוע לי שיש תכשיר למכירה בארץ.

שלום רב, בן 80, ברקע: פרפור פרוזדורים מטופל בקרדילוק 10 מ"ג, החלפת מסתם אורטאלי בשיטת הTAVI, מטופל בקומדין. לאור המטוריה מעת לעת נשלח לסונר שלפוחית וכליות: כבד - לא מוגדל וללא תהליך מוקדי. טחול- גודל ומרקם תקינים. אגן קטן - שלפוחית השתן קיבולת 154 סמ"ק, הודגם מוקד אקוגני בקוטר 1.4 ס"מ, עם וסקולריזציה עדינה בתוכו, בדופן ימיני עליון מוקד אקוגני נוסף בגודל 0.8 ס"מ. ללא וסקולריזציה. ערמונית- לא מוגדלת ,נפח 29 סמ"ק. א. האם מדובר על גדלי מוקדים התחלתיים בלבד? ב. האם הכיוון הוא בהכרח סרטן בשלפוחית ?אם לא - אז מה כן ? ג. האם יש טיפול יעיל לחולה בגיל ובמצב בריאותי כזה ?

שלום. המטוריה מעלה את החשד שעלול להיות גידול במערכת דרכי השתן. הממצא הסונוגרפי מעלה את החשד עוד יותר לגידולים בשלפוחית. כדי לוודא או לשלול את זה צריך לעשות ציסטוסקופיה - להסתכל עם מצלמה בתוך השלפוחית. יש סיכוי תיאורטי שהממצא בשלפוחית אינו גידול. אני לא יכול לדעת מפני שצריך להעריך לפי התמונה של האולטרה-סאונד. במידה ויש גידול בשלפוחית, הוא ברוב המקרים סרטני. ברוב המקרים הגידול אינו חודר לתוך שכבת השריר בדופן השלפוחית. אם יש גידול בשלפוחית, צריך להוציא אותו בפעולה אנדוסקופית דרך השופכה, והמשך הטיפול נקבע לפי הבדיקה הפתולוגית.

31/01/2016 | 23:49 | מאת: יוסף

שלום רב! עברתי US כולל דופלר הייתי שמח לפיענוח התוצאה הבאה שני האשכים בעלי מבנה וגודל תקינים. האפידידימוס מימין ומשמאל הודגם תקין. נגע ציסטי עם דופן מעט מעובה בסמוך לראש האפידידימיס שמאל-ציסטה אפידידימאלית? לא הודגם נוזל הכמות חריגה בשך האשכים. וריקוצלה משמאל בדרגה קלה עם סימני היפוך זרימה במבחן ולסאלווה בבדיקת דופלר צבע. בבדיקת דופלר צבע זרימת דם תקינה. יש לציין שאני מרגיש את הציסטה מגרדת אשמח לתשובה מפורטת והאם יש לפנות בדחיפות כלשהיא לרופא

שלום יוסף. מה שאני מבין מפענוח ה-US הוא שראו ציסטה אפידידמלית משמאל ווריקוצלה קל משמאל. בציסטה אפידימאלית צריך לטפל רק אם היא מפריעה. הטיפול הוא ניתוח להוצאת הציסטה. אם היא לא מפריעה ממש, לא צריך לעשות שום טיפול. וריקוצלה היא ממצא מאוד שכיח. הסיבה היחידה במבוגרים לטפל בה היא אם יש בעיית פוריות (זאת אומרת, שמנסים להיכנס להריון ולא מצליחים), ושחוץ מווריקוצלה, יש תיעוד של הפרעה בבדיקה של ספירת זרע. בכל מקרה הייתי ממליץ לגשת ולהיבדק ע"י אורולוג. זה לא דחוף, אבל הפורום לא מחליף בדיקה אישית של רופא.

31/01/2016 | 16:42 | מאת: עינת

ד"ר שלום, אני בת 27 ומשנת 2014 (בעיקר) סובלת מדלקות חוזרות לפחות בשנה יש לי 4/5פעמים דלקות , מקבלת אנטיביוטיקה> עושה בדיקה ולאחר מכן מראה שאין לי תרבית לאחר מס' ימים לפעמים גם יומיים אחרי נטילת האנטיביוטיקה שוב!! יש לי דלקת וזה תמיד מלווה בריח לא נעים ולא מוסבר וכשאני הולכת לשירותים יש ריח של פיפי חריףףף והרגשה מוזרה ולא נעימה בבטן התחתונה, אני כבר לא יודעת מה לעשות ונמאס לי לקחת אנטיביוטיקה [בדר"כ לוקחת זינט] , איזה פתרון יש? והאם יש אולי איזושהי מחלה , אציין כי אני מחליפה תחתון כל יום, לפעמים גם פעמיים ביום [כשאני בבית] עושה פיפי לפני ואחרי קיום יחסי מין וכמובן שוטפת טוב במים וסבון [ולא בכל מיני תרחיצים, בבקשה תעזור לי מה גם שאני לפני טיפול ivf ואני לא רוצה שזה יפריע לי. כי זה ממש מטרד .מבקשת את עזרתך. תודה רבה

שלום עינת. יש כמה דברים שחשובים לנו בבירור של דלקות חוזרות בדרכי השתן. דבר ראשון, חשוב להבין האם באמת מדובר בזיהום. כלומר, לאסוף את התרביות, בהנחה שהן נלקחו לפני תחילת אנטיביוטיקה, ולראות האם צמח חיידק, ואיזה? האם זה אותו חיידק כל פעם או שמדובר בחיידקים שונים? כאשנחנו מסתכלים על החיידקים, אנחנו מסתכלים על הרגישות שלהם לאנטיביוטיקה. אחת האפשרויות הן שהחיידק טופל באנטיביוטיקה לא מתאימה או במשך טיפול קצר מדי. דבר שני הוא לברר האם יש סיבה שגורמת לזיהומים חוזרים. חסימת שתן, הישארות שתן במערכת, גוף זר כמו אבן בדרכי השתן. כאן חשוב לנו לדבר איתך ולברר האם יש תסמינים מסויימים שיכולים לכוון לבעיה כזאת. בדרך כלל אנחנו מפנים לאולטרה-סאונד של דרכי השתן, ואם יש איזשהו רמז לבעיה אנחנו מפנים לבדיקות נוספות. דבר שלישי, בדיקה ע"י רופא נשים. הרבה פעמים כשלוקחים אנטיביוטיקה, יכולה להופיע פטריה בנרתיק. התסמינים של פטריה כוללים גרד, עקצוץ, הפרשה וגינלית, אבל בהרבה מקרים גם סימנים שדומים לדלקת בדרכי השתן. הטיפול לפטריה הוא שונה מלחיידק.

01/02/2016 | 10:27 | מאת: עינת

ד"ר שלום, ראשית תודה על תגובתך, אכן מדובר בזיהומים שצומחים מעל 100,000 כמעט בכל התרביות שתן שעשיתי ואלו הם שני החיידקים: escherichia coli ו- kleb.pneumoniae וכל אחד מהם הופיע 4 פעמים בכל פעם שצמחו. התרופה שקבלתי היו בד"כ zinat 500 מ"ג. עשיתי בשנת 2015 אולטרהסאונד ונמצאתי תקינה. לפני שהבנתי שהבעיה היא בדרכי השתן הייתי הולכת כל שני וחמישי לרופא נשים כי חשבתי ששם הבעיה אך כל פעם הבדיקה הייתה תקינה ( ב"ה), ולכן הבעיה ככל הנראה הינה בדרכי השתן, כעת שהתמונה יותר ברורה האם אתה ממליץ על משהו/תרופה/טיפול מסוים??, תודה רבה.

21/01/2016 | 13:14 | מאת: יובל

שלום רב, אני בן 37 ניגשתי לאורולוג לאבחון כללי ללא בעיות מיוחדות או סימפטומים. לאחר כל הבדיקות, כולל דם שתן אולטראסאונד ורקטלית, מדד את מהירות השתן והחליט שעל סמך השתן האיטי יש בעיה. על מנת לפסול בעיה בפרוסטטה נתן לי אומניק ל 3 חודשים, ומהירות השתן לא השתנתה. עכשיו הוא רוצה לבצע ציסטוסקופיה ואני נורא מפחד. אני מרגיש בריא, ואני לא אוהב לקחת מכונית בריאה למוסך ולצאת איתה מקולקלת, וזה קרה לי כמה פעמים :) מקריאה הבנתי שיכולה להיות האופציה הפשוטה שפשוט יש לי שריר חלש בשלפוחית, ואז אין מה לעשות. האם לא נכון יהיה פשוט לעקוב אחר העניין ולבצע בדיקת יורופלו נוספת כל שנה ורק במידה והזרם נחלש עוד יותר להתקדם עם הציסטוסקופיה ? תודה

שלום יובל. אני לא כל כך מבין את הסיפור. אתה לא סובל משום סמפטומים? זרם השתן חלש וזה לא מפריע לך בכלל? אין בעיה אחרת? אני לא רוצה לייעץ כשאין לי את מלוא המידע. באופן כללי צריך להבין אם יש משהו בכל הבדיקות, מעבר למהירות הזרימה, שמעיד על כך שהשלפוחית או הכליות שלך נפגעות מזה.

24/01/2016 | 22:38 | מאת: יובל

תודה רבה על התשובה דוקטור אין שום דבר אחר בכל הבדיקות. כלום. ניגשתי לאורולוג כי הרגשתי שאני נותן שתן בתכיפות, וקם באמצע הלילה לשירותים, זה גם נעלם ... לדעתי סתם חבל לבצע בדיקה כל כך פולשנית בלי שום בעיות

אני שם רוב היום את הטלפון הנייד בכיס וגם שם מטען נייד בכיס. רציתי לדעת האם זה עלול לגרום לינזק באשכים? ואם כן למה זה יכול לגרום?

שלום מנשה. התשובה היא שאני לא יודע. אין מחקרים שקושרים באופן ישיר קרינה אלקטרומגנטית מטלפונים ניידים לפגיעה באשכים. קיים חשש שקרינה אלקטרומגנטית עלולה לגרום לסרטן, אבל למיטב ידיעתי, אין הוכחות ברורות במחקר לזה, לפחות בקרינה אלקטרומגנטית ברמה שהטלפונים שלנו פולטים. עם זאת, אני לא יכול להגיד לך שזה בטוח. יכול להיות שבעוד 10-20 שנים כשיהיה לנו יותר מידע, נגלה על זה דברים חדשים.

16/01/2016 | 22:30 | מאת: מנחם

שלום רב. אני בן 30. ברקע תסמונת קליינפלטר 47. ניתוח בקע ימין בגיל 3. ואריקוצלה שמאל 3 ממ. לפני שנה וחצי עשיתי אולטרסאונד אשכים כח הרגשתי גולה באשך ימין, אורולוג בצפת טען כי הכל בסדר ושלח אותי הביתה. לפני כשבועיים עברתי שוב אולטרסאונד לאשכים, הגולה בתוך אשך ימין בגודל של 14/8 מ"מ. בפענוח נכתב כי רואים מוקדים מסויידים בתוך הגוש וכי יש חשד לגידול סרטני. לאחר התייעצות עם אורולג ד"ר מיכאל (מיקי) כהן הוחלט ללכת על החומרה ולהסיר את האשך, בדיקות הדם היו תקינות, וטענו כי יכול להיות שזה רק גידול שפיר אך שאין לדעת עד שלא מוציאים את הגוש. מה דעתך ? האם אתה ממליץ על הרופא הנ"ל ?

16/01/2016 | 22:36 | מאת: מנחם

כלומר, כריתה מלאה של אשך ימין. יש לציין כי בעקבות התסמונת הזרע הוא לא פקטור, אבל שאלה נוספת היא איך כל ה"מערכת" תעבוד עם אשך אחד בואריקוצלה?

שלום מנחם. קשה לתת דעה בלי שאני בודק אותך ורואה את התמונות. אם קיים חשד שהגוש הוא סרטני, הדבר הנכון הוא לעשות כריתה מלאה של האשך. בגודל כזה באמת יש סיכוי מסויים שהגידול הוא שפיר, אבל הסיכון שמדובר בגידול ממאיר הוא גדול מספיק בשביל להוציא את האשך. בגלל התסמונת לא הייתי מחפש פתרונות חלופיים במקרה הזה (כמו כריתה חלקית של האשך וביופסיות של האשך הנותר). למה אתה מתכוון ב"מערכת"? בנוכחות אשך אחד, גם אם יש וריקוצלה, אין חשש לפגיעה בתפקוד המיני.

14/01/2016 | 19:13 | מאת: דן

שלום אני (בן41) מקבל כבר 5 חודשים טיפול בטוסוטוסטרון תחליפי (בתחילה ג'ל ולאחר מכן נבידו) בגלל רמות נמוכות של ההורמון. (רמת פרולקטין תקין) בדיקת דם מהיום רמת ההורמון הכללי בדם נמוכה יחסית: (TESTOSTERONE 7.31 NMOL/L (5.80- 28.00 (........*) האם זה 7.31 זה סביר לאחר 5 חודשי טיפול? לאיזה רמה עלי לצפות בטיפול בנבידו? יש סיבות לכך שעל אף טיפול הרמה לא עולה בצורה משמעותית? ושאלה צדדית, עשיתי בדיקת PSA והיא יצאה תקינה אני יכול להיות רגוע לגבי הערמונית מבחינת הטיפול בטוסטוסטרון? PSA 0.57 NG/ML תודה רבה

שלום דן. הרמה בדם באמת נמוכה יחסית למה שהייתי מצפה. מתי הפסקת את הג'ל והתחלת את הנבידו? יותר חשוב מהרמה בבדיקת המעבדה היא איך אתה מרגיש. האם אתה מרגיש שיפור? לא תמיד הרמה בדם בכל בדיקה משקפת נכון את הרמה של טסטוסטרון שחשובה מבחינת הפעילות שלו. לגבי ה-PSA - ערך נמוך, אבל גם אתה יחסית צעיר בשביל לבדוק PSA. אני חושב שבגיל 44-45 כדאי שתבדוק עוד פעם PSA.

שלום רב ! בביופסיה לערמונית נמצא גליקסון 6 גליל 1 PSA נע בין 5.6-7.0 ערמונית מוגדלת 91 סמ"ק בן 55 בריא האם ממלץ על ברכיתרפיה\ הקרנות חיצונית או מעקב פעיל והאם הסיכון תופעות לוואי בברכיתרפיה פחותות מאשר הקרנות חיצוניות בתודה מראש

שלום. ההמלצה על טיפול או מעקב צריכה להתבסס על נתונים נוספים שהרופא צריך לדעת (מה מרגישים בבדיקת הערמונית, מה הרקע הרפואי, ועוד...), כך שאני לא יכול בפורום להחליף את הפגישה המסודרת עם הרופא. כשמדובר בגליסון 6 במעט גלילים מהביופסיה ובאחוז נמוך של הגליל, PSA מתחת ל-10 ובבדיקת הערמונית לא מרגישים נגע גדול ניתן להמליץ על מעקב פעיל. גם אז, אני ממליץ לבצע MRI של הערמונית (לפחות חודשיים לאחר הביופסיה) ואפילו ביופסיה חוזרת. אם אתה לא מתאים למעקב פעיל, הטיפולים האפשריים הם כריתה רדיקלית של הערמונית מול הקרנות חיצוניות מול ברכיתרפיה. אלה הטיפולים המקובלים. יש טיפולים נוספים שלי אין כל כך ניסיון איתם. תופעות הלוואי בברכיתרפיה ובהקרנות חיצוניות עלולות להיגרם מזליגה של הקרינה לרקמות שליד הערמונית ומהשפעה של הקרינה על הערמונית עצמה. מבחינה זאת, שתי הטכנולוגיות משתמשות בקרינה, כך שההשפעות הן דומות. הטכנולוגיה שקיימת היום ברוב המרכזים לקרינה היא מדוייקת יותר ממה שהיה בעבר ומאפשרת הקרנה יותר מדוייקת לאיבר המטרה, כך שהיום רמת הדיוק של קרינה חיצונית קרובה לזו של ברכיתרפיה.

לקריאה נוספת והעמקה

בכל מקרה בערמונית בגודל 90 סמ"ק, אני לא ממליץ על ברכיתרפיה.

07/01/2016 | 12:01 | מאת: אבי

ד"ר גל שלום. אודה לך אם תוכל לענות לי על ההודעה שלי שנמצאת כרגע 2 הודעות מתחת. אני פשוט הוספתי עוד שאלה להודעה שלי דרך הוספת תגובה וזה נראה כאילו הגיבו להודעה. תודה רבה אדי

08/01/2016 | 10:53 | מאת: אבי

תודה רבה על תשובותיך המקצועיות. עזרת לי מאוד תודה ושבת שלום

05/01/2016 | 11:48 | מאת: מרדכי

שלום תודה על תשובתך שאלה נוספת אני מועמד לניתוח רובוטי של הערמונית. אני סובל מהרניה (בקע גדול )מעל הטבור, שלא נותח כוון שהכירורג ממתין עד לאחר ניתוח הערמונית. האם העובדה שיש לי בקע בבטן יכולה למנוע ניתוח רובוטי? תודה

שלום מרדכי, העובדה שיש לך בקע לא מונעת את הניתוח הרובוטי, היא רק מצריכה זהירות בזמן הניתוח, בתלות היכן הבקע ממוקם ועד כמה הוא גדול.

לקריאה נוספת והעמקה
05/01/2016 | 11:11 | מאת: אבי

שוב שלום ד"ר גל קרן פז היקר. קודם כל תודה רבה על תשובתך המקצועית והמלאה,ישר כוח. תוצאות הפתלוגיה הגיעו והתבשרתי שיש לי PURE SEMINOMA. בהמשך לשאלותיי שכבר ענית לי,צצו עוד כמה שאלות ואודה לך אם תוכל לענות גם עליהם. 1.אם היום אני יודע שיש לי סמינומה,האם ייתכן מצב שלאחר הכימותרפיה במידה וישארו גידולים,אני כן יעבור ניתוח לכריתת קשרי הלימפה? 2.הבנתי שבסוג של סמינומה,אין טרטומה.מה הסיכוי שבכל זאת יתפתח לי בגידולים שיש לי בבטן סוג של טרטומה בזמן טיפולי הכימותרפיה ולאחריהם?לפי מה שהבנתי,הכימותרפיה לא משפיעה על הטרטומה. 3.אחד הרופאים האונקולוגים שבדק אותי אמר לי שבעיקרון סמני הסרטן בדם(המרקרים)לא כ"כ תואמים לגודל הגידולים. אצלי, הגידולים בבטן הם 6ס"מ ולפי המרקרים,לדבריו של הרופא,הגידולים אמורים להיות הרבה יותר קטנים-אבל איך הוא אמר-"זה מה יש". שאלתי היא-איך יכול להיות מצב כזה שהמרקרים לא תואמים לגודל של הגידולים בצורה קיצונית יחסית לדברי הרופא? -דבר שני,הבנתי שבפעם הבאה שאני אעבור בדיקת הדמיה היא רק לאחר טיפולי הכימותרפיה ובעצם חוץ מבדיקת המרקרים שאעבור כל מחזור טיפולים לא אעבור שום בדיקה כדי לדעת מה קורה ב"בפנים". שאלתי היא איך הרופאים יכולים לדעת שהגידולים לא גודלים יותר ואפילו יכולים לטפס למעלה לכיוון החזה והריאות אם מסתמכים רק על המרקרים שכמו במקרה שלי,תוצאות המרקרים בכלל לא בכיוון? אצלי התוצאות הם: LDH-363 AFP-1.8 BHCG-10.6 תודה מראש אבי

06/01/2016 | 22:48 | מאת: אבי

היום התבשרתי שרוצים להוריד לי את התרופה בלאומיצין מהטיפול כי תפקודי הריאות שלי יצאו לא משהו. בעיקרון הייתי צריך לקבל BEP*3-ז"א-שביום הראשון של הטיפול מקבל BEP ומהיום השני עד החמישי מקבל רק EP ושוב ביום ראשון מקבל רק את הבליאומיצין.ככה 3 מחזורים. עכשיו הרופא מתכוון לתת לי 4 מחזורים רק של EP.ז"א-מיום ראשון עד חמישי EP וזהו.ככה ארבעה מחזורים. שאלתי שלי הכ"כ חשובה היא-האם EP כפול 4 שווה ל-BEP כפול 3??? מבחינת ריפוי והריסת התאים הסרטניים?האם עכשיו סיכויי ההחלמה שלי יורדים בעקבות הוצאת תרופת הבליאומיצין? תודה אבי המודאג.

שלום אבי. 1. אחרי כימותרפיה לסמינומה, מנתחים רק אם יש גידולים מעל לגודל סף מסויים ואם יש בהם קליטה ב-PET, כך שחושדים שעדיין נשארה בהם מחלה פעילה. 2. תיאורטית יש סיכוי שסמינומה יתפתח ללא-סמינומה, אבל זה נדיר. הסיכוי שמה שיהיה ברטרופריטוניאום הוא טרטומה כשמה שהיה שהיה באשך הוא רק סמינומה הוא קטן מאוד. 3. קשה להתרשם מהמרקרים כשמדובר בסמינומה. אם הם עולים, הם לא עולים בצורה משמעותית. לגבי המעקב ההדמייתי. הפרוטוקול מבוסס על זה שרוב האנשים מגיבים טוב לטיפול, והגידולים קטנים. לכן, אין טעם לבצע הדמיה בין מחזר טיפול אחד למשנהו.

לקריאה נוספת והעמקה

בנוגע לשאלתך הנוספת. כן פרוטוקול של EP כפול 4 שווה ל-BEP כפול 3. בגלל החשש מתופעות הלוואי הריאתיות של בליאומיצין, יש מקומות גדולים בעולם שמעדיפים לתת מראש פרוטוקול של EP כפול 4.

04/01/2016 | 16:13 | מאת: דורי

סליחה שכחתי לציין אני בן 71 במצב גופני תקין. מתעמל ושומר על כושר ככל יכולתי. כמוכן סכרת מאוזנת 100 . קרדיולוג אישר לבצע ניתוח לאחר אקו לב תקין. תודה דורי

ראה תשובה קודמת.

04/01/2016 | 16:04 | מאת: דורי

שלום רב.ב2003 עברתי כריתה של גידול 5 ס"מ מעל פי הטבעת.לפני כן בוצעו הקרנות לאיזור.כעת p.s.a.6.ערמונית 27 גרם בוצעה ביופסיה ללא הרדמה מקומית רק מאונה ימנית ( התעלפתי בגלל הכאבים באיזור עקב רגישות מניתוח קודם)נמצאה ממאירות ב 6/6 גלילים.גליסון 7 (3+4). מיפוי עצם +c.t. בטן ואגןללא עדות לפיזור משני.1) עקב הקרנות לאיזור בעבר מהי שיטת הטיפול הרצויה היום.? 2) האם ניתוח בממוריאל.? בריכתרפיה ? hifu ? הורמונלי?( קיים לחץ דם גבןה. כליות דרגה 4. לב 3 סייפרים ב2003. הומלץ לעבור m.r.i עם סליל (רגישות בפי הטבעת) וביופסיה עם הרדמה לאונה שמאלית. מה לעשות קודם. תודה מקרב לב

שלום דורי. כל אפשרויות הטיפול עדיין פתוחות בפניך עם הסתייגויות מסויימות. לגבי הקרנות - תלוי כמה קרינה קיבלת בעבר, והאם ניתן להוסיף קרינה לאזור. זו שאלה שצריך להפנות לאונקולוג שעושה הקרנות, וצריך כמובן את הנתונים של ההקרנות בעבר. לגבי ברכיתרפיה - אותה שאלה לגבי התוספת על קרינה בעבר. עוד נתונים חושבים הם גודל הערמונית, הפרעות השתנה אם קיימות, ומה רואים ב-MRI. לגבי ניתוח, זה אפשרי לאחר קרינה, אבל עם סיכון מוגבר לתופעות לוואי. לד"ר ג'יימס איסטהאם ממוריאל יש ניסיון בניתוחים אלה. על פניו, בגיל 71, מחלת לב איסכמית, יל"ד, סוכרת ואי-ספיקת כליות דרגה 4 (אם אני מבין נכון) - על הנייר נראה שניתוח מעמיד אותך בפני סיכון מוגבר מהאדם הממוצע.

לקריאה נוספת והעמקה
05/01/2016 | 17:55 | מאת: דורי

שלום רב ותודה על תשובתך. בעניןm/r/i עם סליל אנדו רקטלי. מאחר ואזור פי הטבעת רגיש מאד עקב ניתוח סרטן ב2003. אודה לך באם תאמר לי היכן יש בדיקה ללא סליל אנדורקטלי. כלומר מכשיר בעל מגנט 3 telsa. אני מוכן להגיע לכל מקום (חיפאי ) תודה על תשובתך.

02/01/2016 | 22:22 | מאת: אבי

שלום רב. לא חשבתי שאי פעם אגיע לפורום אונקולוגי,אבל יש הפתעות בחיים. אני בן 46 בריא בד"כ.לפני שבוע עברתי כריתת אשך ימין לאחר שהתגלה בו גידול סרטני ולצערי הרב גם שלח גרורות לחלל הבטן ובלוטות הלימפה הנגועות שגדלו עד 6סמ!!!אני נמצא במצב 2 של המחלה ששלחה גרורות עד מתחת לסרעפת.בעוד שבוע אני אמור להתחיל טיפולים כימותרפיים,לפי מה שהבנתי,3 מחזורים של BEP.אין עדיין תוצאות של הפתלוגיה ככה שאני לא יודע אם זה סמינומנ או לא סמינומה או שניהם ביחד. יש לי כמה שאלות בבקשה: 1.שבוע לאחר הניתוח,המקום עדיין נפוח וכואב למגע.תוך כמה זמן אמורה לרדת הנפיחות בד"כ? 2.מאז גילוי הגידול עברו כשבועיים והטיפולים יתחילו רק בעוד שבוע,למרות שהוציאו את הגידול לפני שבוע אני חושש שמצב 2 לא ייהפך עד להתחלת הטיפולים לשלב 3,ז"א שלא יופיעו לי גרורות גם מעל הסרעפת-האם חששותיי מוצדקים? 3.הבנתי שאם אחרי 3 חודשים של טיפולי כימותרפיה חלק מהגידולים נשארים אז צריך לכרות את קישורי בלוטות הלימפה בניתוח.במצב כזה,מי מנתח,אורולוג כירורג או כירורג בלבד? 4.מהן ההשלכות על החולה במידה והוא צריך לעבור ניתוח כזה מבחינת החלמה ותופעות לוואי? תודה רבה ושבוע טוב

שלום אבי. אני מצטער לשמוע. החדשות הטובות הן שאחוזי ההחלמה מהמחלה הם מצוינים. 1. אזור הניתוח יכול להיות רגיש לאחר הניתוח למשך כמה שבועות. זה אמור לחלוף בהדרגה. לעומת זאת, אם מתפתחת רגישות ניכרת, אודם מסביב לפצע או הפרשה מוגלתית יכול להיות שמדובר בזיהום וצריך להיבדק ע"י רופא מיד. 2. במקרים של סרטן אשכים אנחנו מעדיפים להתחיל טיפול מוקדם ככל האפשר. אנחנו לא רוצים לחכות יותר מחודש עד תחילת הטיפול. שבוע-שבועיים זה זמן סביר. 3. הצורך בניתוח אחרי כימותרפיה תלוי מאוד אם מדובר בסמינומה או לא סמינומה. בדרך-כלל יש צורך בניתוח במקרים של לא-סמינומה כאשר נשאר גוש אחרי כימותרפיה והמרקרים תקינים. אם נשאר גוש אחרי סמינומה, זה תלוי בגודל שלו ובתוצאות של בדיקת PET שמבצעים. הניתוח נקרא דיסקציית קשרי לימפה ברטרופריטוניאום או בראשי תיבות RPLND. הוא מבוצע ע"י אורולוג. יש חשיבות לניסיון של האורולוג המנתח בסוג הזה של הניתוח על התוצאות שלו. 4. ההחלמה היא מצויינת אחרי הניתוח ברוב המקרים. בתקופה המיידית אחרי הניתוח אנחנו מוטרדים בעיקר מחזרה לפעילות של המעי, ולכן אנחנו מחכים כמה ימים לפני שאנחנו מרשים להתחיל לאכול. עוד דבר זה הסיכו להצטברות לימפה בבטן. כדי למנוע את זה, אנחנו מקפידים לסגור את כלי הלמפה בזמן הניתוח. בטווח הארוך, עלולה להיות בעיה בשפיכה, בגלל בעיה בעצבים שעוברים באיזור הניתוח. בחלק מהמקרים, אנחנו יכולים לבצע שימור של העצבים האלה, ובמקרים האלה אנחנו מגיעים לתוצאות טובות של שימור היכולת לשפיכה, אבל זה מאוד תלוי במיקום וגודל הגידול וביכולת הטכנית להסיר אותו מבלי לפגוע בעצבים הרלוונטיים. אני מקווה שעזרתי לך. שיהיה בהצלחה. אתה מוזמן לפנות אלי בכל שאלה!

לקריאה נוספת והעמקה
02/01/2016 | 14:40 | מאת: רמי

שלום דר לפניי חודש גילתי גוש שנמצא מעל אשך ימין ( לא מחובר אליו קצת מעליו) הגוש פחות או יותר בגודל של גולה קטנה וכמו שרשמתי הוא נמצא מעל אשך ימין ולא מחובר אליו אני לא חווה שום תסימנים והכל פשוט בסדר גמור גם שאני נוגע ומוזיז אותו כמובן שזה מציק פסיכולוגית לכן רציתי לשאול לדעתך מה זה יכול להיות והאם כדי לבדוק את זה

שלום רמי. אם זה ממש נפרד מהאשך, זה יכול להיות ציסטה ביותרת האשך. ממצא שהוא שפיר. כדי להיות בטוח מה זה, אתה צריך להיבדק ע"י אורולוג.

01/01/2016 | 13:34 | מאת: מאליייייייי

הי אני אשה בת 52 סבלתי לפני יומיים מצריבה קשה ותשן דמי צאדבצע קוקה קולה הנה תשובות בדיקת שתן שעברתי GLUCOSE - U STRIP NORMAL BILIRUBIN- U STRIP NEG KETONES- U STRIP NEG SPECIFIC GRAV-U STRI >1.030 PH- U STRIP 6.0 6.0 PROTEIN- U STRIP 600 mg/dl UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL ERYTHROCYTES-U STRIP >300 ר NITRITE- U STRIP NEG LEUCOCYTES - U STRIP 500 /µl < לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה > הערות לבדיקות REMARKS (GENERAL) שתן דמי מאוד ----------------------------------------- הרופא נתן לי זינט לשבוע וסידורל עד היום יש לי צריבה בזמן השתנה האם הטיפול שלקחתי מספיק? מה שעתכם

שלום. האם נלקחה תרבית שתן? יכול להיות שהיתה דלקת שלפוחית. בכל מקרה, את צריכה להיות בביקורת של אורולוג. יתכן שיש צורך בבדיקות נוספות.

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2015 | 07:59 | מאת: מרדכי

שלום אובחן אצלי סרטן בערמונית בצד שמאל 1 תקין 2 נגועים 70% ו 20%.PSA 6.3 דרגה 3+3 בביופסיה. (לאחר בירור כוון שיש לי בקע בבטן נעשה ברור מקיף לאיתור בעיות וכך הגיעו לערמונית) אני מועמד לניתוח הסרה של הערמונית. האם במצב זה כדאי לבצע CT PET לבחינה כללית שאין גרורות? אני סובל מחולשה כללית מזה חצי שנה בחילות מידי פעם בבקר תופעות שלא היו לי לפני כן ,אני בן 65 בכושר גופני. האם יש קשר בין הדברים? בד"כ אני בריא אין לי מחלות לחץ דם תקין א.ק.ג. תקין.

שלום מרדכי. אני מבין שה-PSA היה 6.3, עברת ביופסיה שאבחנה גליסון 3+3 בשני גלילים בלבד. חשוב לדעת גם האם הרגישו בבדיקה רקטלית נגע נוקשה בערמונית. הסיכוי שיש לך גרורות ברמה כזאת של PSA ובגליסון 3+3 הוא נמוך. PET CT לא יעזור מהבחינה הזאת. רוב הסיכויים שהחולשה והבחילות לא קשורות לסרטן ערמונית בדרגה הזאת.

05/01/2016 | 10:24 | מאת: מרדכי

שלום תודה על תשובתך שאלה נוספת אני מועמד לניתוח רובוטי של הערמונית. אני סובל מהרניה (בקע גדול )מעל הטבור, שלא נותח כוון שהכירורג ממתין עד לאחר ניתוח הערמונית. האם העובדה שיש לי בקע בבטן יכולה למנוע ניתוח רובוטי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2015 | 11:13 | מאת: ron

שלום ד"ר - מזה כשלושה חודשים יש לי כאב מתמשך באשך השמאלי בעיקר בעמידה ממושכת או הליכה ממושכת .בוצעו הבדיקות הבאות : US אשכים / US מפסעות / US דרכי השתן ללא ממצאים. מה יכול להיות הגורם ?? האם ישנה בדיקה נוספת שמומלץ לבצע ?? לעולם לא סבלתי מכאבים באשכים ולכן הנושא מדאיג אותי .

שלום רון, אני מניח שנבדקת ע"י רופא. אם בדיקת הרופא היא תקינה והבדיקות שהכרת כולן תקינות, מקור הכאבים אינו משהו שצריך להדאיג אותך. יכול להיות שהכאב מגיע משריר או עצב במפשעה.

08/10/2018 | 20:15 | מאת: יעקב דביר

איך מטפלים בכאב?? חוץ מלעצור את הפעילות, איך גורמים שהוא לא יבוא, אני לפני גיוס קרבי

שלום, האם זה נכון שבכל המדינה קיים רק מקום אחד בו ניתן לבצע את הבדיקה של endorectal coil mri? קבעו לנו תור, אך הוא רק בעוד חודשיים, והמצב הזה מתיש מאוד. לא יודעת איך עוד לפחש. המון תודה

ניתן לעשות היום MRI ערמונית גם ללא סליל אנדורקטלי, אם מכשיר ה-MRI הוא מספיק "חזק" (מגנט 3 טסלה). הבדיקה הזאת נעשית ביותר ממקום אחד, בין השאר גם באיכילוב.

לקריאה נוספת והעמקה
31/12/2015 | 14:06 | מאת: Yuliya

תודה רבה

17/12/2015 | 16:36 | מאת: מאור

היי יש לי וריקוטה ומעולם לא סבלתי מכאבים בגינה, כאבים התחילו רק בשנה האחרונה עם עבודתי החדשה, הייתכן שעבודה בישיבה מה שלא הייתי עושה עד כה, גורמת לכאבים, בימים שאני מקפיד לקום הרבה מהכיסא אני שם לב שאין כאבים, ובימים שאני יושב ושוכח לקום שעה שעתיים מתחילים לי כאבים. מה ניתן לעשות עקב כך?

שלום מאור, כאבים אופייניים לוריקוצלה הם בדרך כלל כאבים עמומים או כאבים במאמץ. אבל לפעמים יש כאבים לא אופייניים. כאב הוא לא אינדיקציה טובה לטיפול ניתוחי בווריקוצלה מפני שבחמישית מהמקרים נשאר כאב גם אחרי הניתוח.

24/12/2015 | 16:58 | מאת: מאור

24/12/2015 | 17:46 | מאת: מאור

ומה הכוונה לכאב אופייני?

16/12/2015 | 11:12 | מאת: מני

"ר גל קרן שלום, אכן, ביצעתי לפני שבוע ביופסיה לפי המלצתך, בשיטת mri us fusion בדו"ח סיכום ביקור נכתב: גבולות ערמונית שמורים: כן. בבדיקה רקטלית של הערמונית: ערמונית תקינה ערמונית גדולה. בלוטות זרע: אבנורמלי. פירוט : מעט גדושות. אונה מרכזית בולטת. שאלתי אליך : האם ממצאים אלו יכולות לומר שיש חשש לסרטן ערמונית. תודה רבה

שלום מני. מה שצירפת הוא דו"ח של האולטרה-סאונד שעשו בזמן הביופסיה. אין שם ממצא ספציפי שמעלה את החשד, אבל באולטרה-סאונד כזה בדרך כלל לא רואים ממצאים חשודים. אתה צריך לחכות לתשובה של הביופסיה. אני מקווה שהיא תהיה תקינה.

27/12/2015 | 15:19 | מאת: מני

ד"ר גל קרן- פז שלום. תודה על תשובתך, לאחר קבלת תוצאות משמחות לביופסיה שעשיתי ונמצאות שפירות , הומלץ לי לבצע ניתוח לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית גדולה 80 סמ"ק מטופל משולב עם קסטרל+ אבודרט. שאלתי : מה השיטה הכי טובה ובפחות סיכונים לבצע את הניתוח ? והאם בשיטה הרובוטית אפשר לנתח ערמונית שפירה? תודה רבה מני

15/12/2015 | 23:28 | מאת: דוד

1-מה מגלה בדיקות אולרסאונד ודופלר בפין ? 2-אני בן 71 ויש בעיות זקפה. 3-הציעו לי שתי הבדיקות הרשומות למעלה כדי לראות מצב זרימת הדם בפין ולאחר מכן טיפול בגלי קור. 4-יש גם הצעה להשתמש במשאבת ואקום. 5- האם למי שעבר ארוע ללבי עם שני סטנדים לפני 12 שנה ניתן להשתמש בכדורים ויאגרה או אחרים המוכרים בשוק בלי סיכון כלשהוא ללב ואו לגוף בכלל? 6-אדה לקבל תשובה לשאלות שלי ורב תודות לך.ברכות .

אולטרה-סאונד ודופלר של הפין נעשה לצורך אבחון בעיות מבניות בפין או הפרעה באספקת הדם. שימוש בויאגרה אסור למי שנטל תרופות ניטרטים. צריך להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לבטיחות בשימוש.

15/12/2015 | 23:17 | מאת: דוד

1-איך בודקים מצב של הכליות ? 2-האם היא משפיע על מצב הזיקפה ? 3-מה זה אנרגית הכליות ? 4-PSA כמה צריל להיות הנורמלי לגיל 71 ?

שלום דוד, אענה לשאלותיך לפי הסדר. 1 - זה תלוי למה אתה מתכוון במצב הכליות. עקרונית שתי בדיקות הן תפקודי כליות שזו בדיקת דם והשניה זה אולטרה-סאונד של הכליות. זה תלוי מה בדיוק צריך לבדוק. 2 - מצב הכליות בדרך כלל לא משפיע על הזקפה. בעיות בזקפה נובעות מדרך כלל מבעיות כלי דק או עצבים באזור או בגלל תופעות לוואי של תרופות. 3 - אני לא מבין למה אתה מתכוון באנרגית הכליות. 4 - אין PSA נורמלי. בכל ערך של PSA יש סיכוי לגלות סרטן ערמונית אם נעשה ביופסיית ערמונית. ככל שערך ה-PSA עולה גם עולה הסיכון לאבחון סרטן ערמונית.

14/12/2015 | 23:27 | מאת: יוסי

די הרבה זמן אני סובל מכאבים בעיקר בסוף הטלת השתן. כמו מחסום שלוחץ ברעב האחרון שיוצא בפעימות מלוות בכאבי תופת. גם בעת אורגזמה אני חש את הכאב ורק בפליטות האחרונות. עשיתי בדיקות אולטרא סאונד והערמונית נמצאה תקינה לחלוטין. והאורולוג לא מוצא סיבה לזה. אני לא סובל מתכיפות בשתן בכלל ואין לי שתן בלילה אלא לעיתים בלבד אולי רק לפעמים אם אני שותה הרבה. אציין שהכאבים מתעצמים יותר כשיש לי תושה של יציאות (יש לי הרבה יציאות, 5 - 6 פעמים ביום ולאחרונה גם ריבוי גזים). בדיקות דם ושתן לא העלו ממצאים ואני סובל מירידה באיכות החיים ומשווע לפתרון.

שלום יוסי, יש בעיה שנקראת כאב כרוני של האגן או פרוסטטיטיס כרונית שמאוד דומה לסמפטומים שאתה מספר עליהם. זו בעיה שקשה לטיפול ומאוד מתסכלת, גם את המטופל וגם את הרופא. אני מציע לך לפנות לרופא או מרפאה שמתמחים בטיפול בבעיה זו.

לקריאה נוספת והעמקה

סרטן ערמונית היא מחלה שבדרך-כלל מתקדמת לאט, לאורך שנים. בן 90 ברוב הסיכויים לא יסבול מסמפטומים של סרטן ערמונית ממוקם לערמונית שאובחן עכשיו.

שלום רב, הותקן לבעלי סטנד לפני 4 ימים עקב אבן בכליה השמאלית שגרמה לכאבים חזקים ומעוותים ובעוד שבועיים תבוצע אורתרוסקופיה. בכל מתן שתן מופיעים כאבים נוראיים וחזקים שחולפים לאחר דקות ארוכות. הוסבר לנו שזה נורמלי ושהכאב אמור לחלוף תוך מספר ימים אך עדיין אין שיפור. נאמר לנו כי הטלת שתן בישיבה מקלה על הכאבים אך זה עזר רק בפעמים הראשונות שלאחר התקנת הסטנד. מה עוד ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים בעת מתן שתן? בעלי לוקח אופטלגין וזלדיאר לכאבים, לפעמים אומניק אך הבנתי שזה לא בטוח עוזר. תודה רבה וחג שמח.

שלום מרין. איפה כואב? במותן או בבטן תחתונה?

08/12/2015 | 15:55 | מאת: ד

שלום, בעקבות קושי בעת מתן שתן, הכולל: דחיפות ותכיפות, זרם שתן חלש ובמקרים של התאפקות ממושכת גם אצירת שתן, הופניתי לבדיקות שונות. בבדיקת TRUS, נמצאה ציסטה בערמונית שלוחצת על השופכה ולפי הרופא, עלולה לגרום לתסמינים לפחות באופן חלקי. ההמלצה היא לשקול לבצע MRI, בדיקה והקפאת זרע וניתוח TUR ROOFING. אשמח לדעת, מהו ניתוח TUR ROOFING, איך הוא מבוצע ומהן ההשלכות(כלומר: האם בלוטת הערמונית תמשיך לתפקד, גם לאחר ביצוע הניתוח)?

שלום. הניתוח נעשה ע"י הכנסה של מצלמה לשופכה וקילוף של רקמת הערמונית מעל הציסטה עד לפתיחה שלה. הפגיעה בתפקוד הערמונית תלויה בכמות הרקמה של הערמונית שמסירים. יתכן שיהיה פחות יצור זרע, ויכול להיות בעיות בשפיכה לאחר הניתוח. במקרים נדירים, יכולה להיות בעיה בשליטה על השתן.

13/12/2015 | 15:56 | מאת: ד

שלום, רשמת שעלולה להיות ירידה בייצור זרע ולפי מה שידוע לי, הזרע מיוצר באשכים. האם כוונתך הייתה להפחתה בייצור של נוזל הזרע? לגבי בעיה בשליטה על השתן, מדובר בקושי במתן שתן או חוסר יכולת להתאפק? והאם מדובר על מצב זמני לאחר הניתוח או קבוע?

04/12/2015 | 15:16 | מאת: יולי

אמי בת 75 סובלת שנים מציסטה בכליה, בעבר הציסטה הייתה כ-2.5 ס"מ ,שנה שעברה עברה בדיקה בה גדלה ל-5 ס"מ ואילו הפעם עקב דלקת בדרכי השתן ושתן דמי שלחתי אותה באופן בהול לעשות בדיקת us. תוצאות הבדיקה כתבו שהכל תקין מלבד: "ציסטה לא פשוטה 5 ס"מ עם מחיצות עם תוכן אקוגני".אציין כי ביומיים הקודמים לבדיקה ולדעתי גם ביום הבדיקה אמא סבלה מדם בשתן שעבר לה ביום שאחרי.היא נוטלת אנטיביוטיקה לדלקת וזה עזר לה.היא כרגע מרגישה בסדר. אני בלחץ גדול מאוד, עברתי שנים של בית חולים עם אבי עקב המחלה הארורה.מה עושים?מה זה אומר?

שלום יולי. מידת המורכבות של ציסטות בכליה קשורה לסיכון שתתפתח בהן רקמה סרטנית. כאשר הסיכון גבוה, ממליצים על ניתוח להסרת הציסטה. כשהציסטה פשוטה, אז הסיכון הוא נמוך מאוד ולא צריך לעשות דבר. בדרגות הביניים צריך לעקוב אחרי הציסטה. אחת הבדיקות שעוזרת לנו להתרשם ממידת המורכבות של הציסטה היא בדיקת CT עם הזרקת חומר ניגוד.

03/12/2015 | 07:03 | מאת: יוסי

האם ניתן להחדיר צנתר כשיש היפוספדיאס?ואם לא מהן האלטרנטיבות?

שלום יוסי. עקרונית כן, השאלה היא למה?

04/12/2015 | 06:55 | מאת: יוסי

למשל לאחר ניתוח או טיפול מסוים שמצריך ניקוז שתן? תודה

01/12/2015 | 16:35 | מאת: לירון

שלום, אני בת 23. לפני כשבועים גילו לי אבן בכליה בגודל 7 מ"מ. הכניסו לי סטנרט ושוחררתי עד לניתוח של הוצאת האבן והסטנט. מאז אני חשה צריבה במתן השתן. אך בימים האחרונים אני ממש מרגישה את האבן בבטן, הכאבים חזקים ויש לי קושי ודחיפות במתן השתן. האם זהו מצב נורמלי? ולא מחייב התייחסות מיוחדת?

שלום לירון, הקצה התחתון של הסטנט יושב בשלפוחית ולפעמים מגרה אותה, מה שיכול לתחושה של דחיפות במתן שתן. עם זאת כדאי לשלול דלקת ומיקום לא נכון של הסטנט. את זה אפשר לעשות ע"י בדיקת שתן פשוטה וצילום בטן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב,בעלי עבר לפני שנתיים הקרנות לרטרופריטנאום בשל גרורות סרטן סמינומה.עתה, אנו רוצים להביא ילד. האם ידוע מה השפעות ארוכות הטווח של הקרינה על הזרע? נכנסתי לפני חודשיים להריון שנפל בשבוע 6 ועתה אנו תוהים האם יש לפנות לטיפולי פוריות, האם להשתמש בזרע שהקפיא או שניתן להשתמש בזרע טרי? האם הזרע הטרי פגום בשל ההקרנות?

שלום דנה. ההשערה היא שההשפעה של קרינה על איכות הזרע אורכת עד חצי שנה-שנה. אם קיים סימן שאלה כעת, ניתן לעשות בדיקת זרע.

22/11/2015 | 20:04 | מאת: יצחק

אני בן 82. בפעם האחרונה שעשיתי בדיקת פי סי אי זה היה לפני כחצי שנה.כ כמה זמן רצוי לעשות בגילי והאם אני חייב לקבל הפניה מאורולוג או רופא משפחה

שלום יצחק. בדרך כלל מפסיקים לעשות בדיקות PSA באופן רוטיני בגיל 80. החשיבה היא שמכיוון שסרטן ערמונית היא מחלה שמתקדמת יחסית לאט ברוב המקרים, אם מאבחנים אותה מעל גיל 80, ברוב משמעותי של המקרים היא לא תספיק להתפתח במידה כזאת שצריך לטפל בה. לכן, אנחנו רוצים לחסוך את תופעות הלוואי והסיבוכים של ביופסיה בגיל הזה, כשהאבחנה לא תשנה את הגישה הטיפולית.

19/11/2015 | 18:39 | מאת: אנונימי

שלום רב, מעוניין מאוד לדעת האם ניתן להידבק במחלת מעי דלקתית ע"י מין אנאלי, מכל סוג שהוא. במידה וכן, האם כל המחלות הנה"ל מדביקות? תודה רבה.

שלום. השאלה לא שייכת לפורום אורולוגיה אונקולוגית. אבל בכל זאת אני יכול להגיד לך שמחלות מעי דלקתיות הן לא מדביקות, לא במין כזה או אחר ולא בדרך אחרת.

18/11/2015 | 19:20 | מאת: דודו

שלום. הרופא רשם לי ציפרודקס למשך 7 ימים. רציתי לדעת אם אפשר אחרי הסיום בטיפול או במשך הטיפול לקחת ויאגרה.האם זה מסוכן ?

שלום דודו. אפשר לקחת ויאגרה במהלך ואחרי טיפול בציפרו.

17/11/2015 | 18:30 | מאת: אנונימי

שלום דוקטור אני של הרפס סוג 2 לפני שנה הייתה לי כלמידה. לקחתי אנטיביוטיקה מסוג דוקיסלין וזה עבר ובבדיקה החוזרת נמצאתי שלילי יותר משנה עברה ויש לי את אותם תסמינים של צריבה והפרשה. עשיתי תרבית שתן הכל היה תקין חוץ מהתוצאה שמעידה על כדוריות לבנות ( 250/ul) השאלה היא האם יכול להיות שבגלל שאני סובל מהרפס הכלמידה יכול להיות כרוני? אני ממתין לתוצאה של הכלמידה. אבל אני קצת לחוץ אשמח לתשובה

שלום. כלמידיה יכול לחזור, למרות טיפול. הבדיקה לכלמידיה היא בדיקה שמחפשת דנ"א של כלמידיה והיא רגישה מעבר לתרבית שתן רגילה. עשו לך בדיקה כזאת ("PCR")?

15/11/2015 | 23:13 | מאת: ק.

שלום. בימים האחרונים אני מרגיש פעימות מאזור האשכים כל כמה דקות. מרגיש כמו דפיקות לב, ללא כאבים. אין לי הפרעות בשתן וגם לא בזיקפה ומבחינה חיצונית לא ראיתי שום דבר שונה. האם זה מסוכן? האם הדבר צריך להיבדק? תודה מראש

שלום. על פניו זה לא נשמע משהו שצריך להדאיג. אבל כיוון שלא מדובר בתופעה ממש ידועה, הייתי ממליץ על בדיקה של האשכים ליתר בטחון.

21/06/2016 | 19:25 | מאת: וורקו

יש לי פעימות כל כמה דקות באשכים האם זה אומר משהו ואני צריך להיבדק

15/11/2015 | 05:22 | מאת: דוד

שבר בפין לפני שנה איך מזמינים תור לניתוח לטיפול ולקצור הפין מחלת פיירוני?

שלום דוד. צריך להזמין תור אצל אורולוג שמתמחה בסוג הזה של ניתוחים. אם אתה מעוניין לעבור את הניתוח באיכילוב, תתקשר לזימון תורים ותבקש תור לפרופ' יוזה חן.

12/11/2015 | 13:24 | מאת: שלום

שלום ד"ר נכבד אני בן 19 וזוכר לפחות כבר שנתיים עם שתן מפוצל ומבחין בהרבה הפרשות ולא רק במתן שתן,עשו לי כמה בדיקות שתן כמו כללית,ותחילת שתן וסוף שתן,ועדיין יצא תקין כי אולי בבדיקות ספציפי ההפרשה לא יצאה וכמו כן עדיין קיימת הבעיה מה זה יכול להיות ומה צריך לעשות בבקשה?

שלום שלום. הפרשות מהשופכה יכולות להיגרם כתוצאה מחיידק שנדבקים בו ביחסי-מין. אתה צריך להיבדק, וכשיש הפרשה כדאי מאוד לקחת גם ממנה תרבית.

17/11/2015 | 23:33 | מאת: שלומי

שלום תודה על המידע,אך עשו לי תרביות שתן והם תקינות בגלל זה אני לא מבין וקיימת בעיה ואני יודע

11/11/2015 | 08:32 | מאת: א

ד"ר שלום. אני בן 53 ונשלחתי לבדיקות דם+ שתן חוזרות לאחר תוצאת קריאטינין -1.25 . בבדיקה הקודמת בבדיקה הנוכחית תוצאת הקריאטינין ירדה ל1.07 mg/dl אבל תוצאת ERYTHROCYTES-U STRIP היא 10 /µl שאר הבדיקות בנורמה.. מה דעתך ועל מה זה מצביע? תודה מראש!

שלום. זה אומר שיש חשד לדם בשתן. זה אומר שאתה צריך לעבור הערכה אורולוגית.

09/11/2015 | 03:32 | מאת: אוהד

בחודש האחרון סבלתי מכאבים בפין, דחיפות בהטלת שתן, הרגשת צריבה לאחר הטלת שתן וכאבים בבטן. עשיתי בדיקות דם, בדיקות שתן ואולטרה סאונד (כליות ושתן) והכל נמצא תקין. לפני שבוע הייתי אצל אורולוג והוא אמר לי שמדובר בדלקת הערמונית, ואמר לי לקחת אופלוקסצין פעמיים ביום למשך 20 יום. בימים האחרונים המצב השתפר.. אין לי כבר כאבים בפין, מבחינת הטלת שתן הכל תקין, רק מדי פעם יש לי קצת כאבים בבטן ובצדדים. האם אני צריך להמשיך לקחת את הכדור פעמיים ביום? ולהמשיך לקחת 20 יום כמו שהוא אמר? תודה

שלום אוהד. התשובה היא כן, בהחלט. אם אכן מדובר בדלקת ערמונית חשוב להשלים את הטיפול האנטיביוטי שהוא ארוך מהרגיל.

06/11/2015 | 04:38 | מאת: אנונימי

שלום רב, קצת מביך אותי לדבר על זה אבל הרצון ללשמוע חוות דעת מקצועית גוברת. אז ככה אני מאז שאני זוכר את עצמי אין לי זרימת שתן חלקה בדרך כלל זה מתבטא בשני זרמים או בזרימה לא אחידה כמו כולם. אני גם ראיתי שחור של ההפין טיפה יותר מוארך כלפי מטה לא ברמה קיצונית אבל לא בצורה רגילה. בנוסף אוסיף שתמיד היה לי זכרון שהייתי ילד (בן 3 בערך) היה לי כואב מאד להשתין וכשדיברתי על זה עם ההורים (בקושי) הבנתי שהיה לי סיבוך בברית מילה, "לא חתכו טוב" לדברי אבי ועשו לי ניתוח וכמראה הכאבים שהיו לי זה האחרי הניתוח. השאלה שלי מזה יכול להיות והאם זה דורש טיפול.? חשוב לציין שאין כאבים במתן השתן. תודה רבה

06/11/2015 | 04:57 | מאת: אנונימי

אוסיף שאני בן 23, והייתי אצל אורולוג והוא טוען שזה פין היפוספאדיאס גלנדולרי. הוא הביא לי הפניה לצילום כליות דרכי השתן. הוא לא היה כלכך נחמד ולא גרם לי להרגיש בטחון לדבר איתו והשאיר אותי עם הרבה ספקות. לא הבנתי את חומרת מצבי, בנוסף הוא גם אמר שייתכן ואצטרך אולי ניתוח. השאלה שלי גם איזה סוג של ניתוח ועד כמה הוא הכרחי? ואם כן אצטרך ניתוח איך ייתכן שעד גילי (23) "שרדתי".?

שלום. יש לך היפוספדיאס, זה השם למצב שבו הפתח של השופכה הוא באזור למטה יחסית מהיכן שהוא אמור להיות. זה עושה הפרעה בזרם, כמו שתיארת. במקרים קשים זה עלול להיות בעייתי גם בהפריה, אבל לא נשמע שזה המקרה שלך. הצורך בתיקון תלוי בחומרה של הממצא ועד כמה זה מפריע לך.

05/11/2015 | 18:14 | מאת: מאיר

שלום לך בבדיקת אולטרה סאונד אשכים שביצעתי נאמר לי בסיכום הבדיקה שהממצאים תומכים בטובולאר אקסטאזיה אם תוכל לפרט אודה לך

שלום מאיר. מדובר בהרחבה של הצינוריות שיוצאות מהאשך בדרך לצינורית יותר גדולה שמובילה את תאי הזרע מהאשך לשופכה. אין לזה משמעות קלינית.

09/11/2015 | 18:54 | מאת: מאיר

אשמח לדעת בבקשה מהי הכוונה אין לזה משמעות קלינית? יש צורך להלחץ?

05/11/2015 | 13:18 | מאת: מאיר

רציתי לדעת בבקשה מה אומר סיכום הסונר טובולאר אקסטאזיה

US אשכים?

03/11/2015 | 09:49 | מאת: mc

שלום לך אני מתחיל את מערכת היחסים רצינית עם חברה שלי, לפני כן שכבתי עם בנות אחרות כלפני שנה אבל אני רוצה לבצע בדיקה באיבר מין שלי כדי לוודא שאין מחלות זיהומיות, אך אני לא יודע לאיזה תחום רופא ללכת. האם המקום כאן אורולוגיה מתאים? אודה לך על מענה, בברכה.

קודם כל, כל הכבוד על המודעות. יש אורולוגים שעוסקים בזה, אבל אפשר ללכת גם לרופא עור ומחלות מין.