פורום אורולוגיה אונקולוגית
מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית
אני עורכת סקר במסגרת הלימודים, אשמח אם גברים בגילאי 40-40 ו16-22 יענו בכנות. שאלון זה אנונימי. תודה רבה. https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGpveU81TkV4dzdlVjlIQkw5RjZveFE6MQ
הרעיון שלך לפנות לפורום באינטרנט לגייס אנשים שיענו על שאלון מחקרי מעניין. עם זאת - זה פורום לאורולוגיה אונקולוגית. האם אין סכנה שתוצאות הסקר יושפעו (יוטו) מאופי האוכלוסיה הגולשת בפורום???
לפני שבועיים ההיתי במיון עם חשד לסיבוב אשך עקב כאבים חדים באשך שמאל האורולוג שם אמר שמדובר בדלקת יותרת האשךעשו לי שם US ומצאו הסתיידות וציסטה באשך שמאל וקיבלתי איבופן וצפורל הכאב השתפר אך לא חלף לגמרי וישנה מעט רגישות אך עכשי במישוש אני מרגיש גוש קטן בחלק התחתון של האשך 1. האם יתכן שמודובר בגידול למרות שביצעו US? 2. מה המשמעות שלהציסטה וההסתיידות הללו ?
הסתמנות של כאב פתאומי באשך בעיקר בגבר צעיר יכולה לרוב לנבוע מתסביב של האשך, או מדלקת. (לעיתים יש גם סיבות אחרות לכך). סרטן האשכים הוא מחלה נדירה יותר אך האופיינית גם היא בגברים צעירים ובדרך כלל מסתמנת כגוש נוקשה ולא כואב (אם כי יש גם יוצאים מן הכלל). לא ניתן לקבוע מהי בעייתך רק מהנתונים שמסרת ומבלי לבדוק אותך גופנית. לכן, אני מציע לך לפנות לאורולוג מומחה כדי לברר זאת הלאה. בהצלחה, ד"ר דן ליבוביץ
בעלי חולה בסרטן הערמונית עם גרורות לעצמות. אחרי טיפול כימותרפי, קיבל טיפול ב DES במשך כ 3 חודשים ו ה PSA עלה מ 0.5 ל 1.76 בתקופה זו. האם יש טיפול הורמונלי נוסף שהוא יכול לנסות? ואם לא מה הטיפול או האפשרויות האחרות שהיית מציע? בתודה זהבה
שלום לך זהבה, אני מבין שבעלך אובחן עם סרטן הערמונית בשלב גרורתי וכי קו ראשוני של טיפול הורמונלי כבר לא משפיע עליו. כמו כן, נראה שכבר קיבל כימותראפיה וקו טיפולי הורמונלי שני ב DES. לפני שמחליטים על המשך הטיפול יש צורך לברר עד כמה הגיב לטיפול עד כה, והן הבעיות העיקריות המפרעות לו בחי היום יום מלבד עצם היותו חולה בסרטן מתקדם. יתכן שיהיה מומעד לטיפולי ניסיונייים. לעתים קרובות מושג זה מרתיע חלק מן הציבור, אך יש לזכור כי תרופות הנחשבות כיום מקבולות ויעילות, היו פעם בחזקת טיפול ניסיוני ונהנו מהם ראשונים חולים שבחרו לנסותם... אני ממליץ לך ליצור קשר עם המכון האונקולוגי באסף הרופא לקבלת פרטים נוספים. בהצלחה, ד"ר דן ליבוביץ
שלום רב, סבתא שלי בת 90 עשתה ct אורוגרפיה עקב שתן דמי. לפני כ- 6 שנים אובחנה ב- TCC בשלפוחית השתן ונותחה בשיטת TRTU באמצעות ציסטוסקופיה. אבקש הסבר על מהות הגידולים ועל הסיכון שלהם כפי שנכתב תשובת ה- CT: שני איזורי עיבוי דופן של הכיס בצורת נגעים: האחד, בקיר אחורי של הכיס במימדים 12*19 מ"מ מתבלט ללומן הכיס, רושם שמעט לובולרי. השני, בדופן קדמי במימדים 12*28 מ"מ מורכב משני נודולים צמודים עם רושם למעט אי סדירות. שני הנגעים עוברים האדרה עם חומר ניגוד - מתאימים לתהליך תופס מקום.
סבתך אובחנה עם סרטן בכיס השתן מסוג TCC. לגידולים אלה נטיה משמעותית להישנות דהיינו היווצרות גידולים חדשים דומים במשך הזמן וחזרתם בעיקר בתוך כיס השתן ולעיתים במערכת השתן העליונה. כפי שמנוסחת תשובת ה CT, קיים חשד גבוה להישנות של גידולים בכיס השתן. ממצאים אלה מחייבים התייחסות ובירור/טיפול אורולוגי בהקדם. בברכה,
ד"ר שלום האם הטיפול בשיטת HIFU מתאימה לערמונית שפירית ? האם לשיטה זו יש סיכוי יותר גבוה לא לפגוע בעצב המין ? האם זה נכון שרק פרופ' סידי מבצע טיפול זה ? האם הוא כלול בסל הבריאות ?
שיטת HIFU מיועדת לטיפול בסרטן הערמונית. מדובר בגלי אולטרסאונד בעוצמת אנרגה גבוהה היוצרים מוקד חם מאוד בתוך הערמונית ומשמידים את הרקמה באותו מקום. אין לשיטה זו תפקיד בהגדלת ערמונית טבה (שפירה). פרופ' סידי מנהל המח' האורולוגית בוולפסון מנוסה בשיטה זו ואני בטוח שיוכל לספק לך מידע נוסף אם תפנה אליו. מקווה שעזרתי, ד.ל.
ד"ר שלום רב אני בן 68. לפני 14 חודשים עשיתי ביופסיה ונתגלה סרטן בערמונית 3+3 . שנה במעקב ןה-psa נע בסביבות 3.3 - 3.7 לפני חודש עשיתי ביופסיה ולא נמצא שינוי מלפני שנה. בבדיקת ה-psa עכשיו קפץ ל- 4.9 . האם יש מקום לדאגה?
ראובן שלום, השאלה לא פשוטה. אתה נמצא במסלול הקרוי ניטור פעיל או active surveillace באנגלית. בשיטה זו הכוונה היא לדחות את הטיפול בסרטן הערמונית לפרק זמן בלתי מוגבל ובכך למנוע את תופעות הלוואי של הטיפול. מצד שני הכוונה היא לנטר או לפקח על מצב הסרטן ולאתר מבעוד מועד שינויים העלולים לבטא התקדמות המחלה והמחייבים הפסקת הניטור הפעיל ומעבר לטיפול פעיל. אתה מציין עליה קלה ב PSA אך זו עשויה לנבוע גם מתופעות אחרות בערמונית ולאו דווקא מהתקדמות הסרטן. נראה לי לנכון להמשיך לעקוב ולראות אם ה PSA ממשיך לעלות או שמתייצב. בנוסף, כיום אני ממליץ לחולים רבים לעבור בדיקת MRI אנדורקטלית אשר יש לה יכולת (לעיתים) למדוד את נפח הגידול ולהוסיף בכך כיוון לגבי האפשרות להמשיך במעקב או לא. מקווה שעזרתי, ד.ל.
לאמא שלי ז"ל היה סרטן מסוגTCCT2HG ורציתי לדעת האם זה סרטן מסוג גנטי או כתוצאה מעישון שלה?ואיזה בדיקות לעבור,אמא שלי נפתרה בגיל 59,ואני כעט בת 44,בתודה מראש.
סרטן כיס השתן איננו מחלה תורשתית או גנטית אלא סרטן סביבתי - כלומר הסיכון נגרם מחשיפה לגורמים בסביבה. כיום עישון סיגריות הוא גורם הסיכון העיקר ילמחלה זו ומעלה את הסבירות לסרטן פי 4 לעומת לא מעשנים. גורמי סיכון אחרים הם צבעים תעשייתיים (שכיום אינם בשימוש בדרך כלל) הקרנות לאגן (לרוב עקב סרטן אחר) וכימיקלית מתעשיות הדלק ועוד. למרות החשש המובן שלך לעצמך בעקבות מחלתה של אימך ז"ל, אין מקום לבדיקות יזומות, משום שסרטן כיס השתן איננו מחלה שטקה אלא הוא מתבטא בדרך כלל בדימום. מקווה שעזרתי ד.ל.
אבקש לדעת מה הסיכון בשימוש בחומר הניגוד המכיל יוד (בבדיקת CT) כאשר החולה סובל מהיפוטירואיד ומטופל באלטרוקסין (100 מג ביום. המון תודה