פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1358 הודעות
1305 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

19/09/2022 | 14:13 | מאת: mozss

בשתן ראיתי דם שזרם עם השתן ביקרתי אצל רופאת משפחה שלחה לבדיקת דם ושתן נמצאו קצת דם מקירוסקופי נשלחתי לבדיקת us אולטרסאונד שלפוחית ודרכי וכליות יש לציין שהבדיקות סה"כ תקינות בבדיקות הדם וגם השתן

אם היה לך דם שראית בשתן צריך לשלול סרטן במערכת השתן, שיכול להיות בשלפוחית, בכליות או בשופכנים. לשלול גידול בכליות ובשופכנים עושים בדיקת CT בפרוטוקול שנקרא אורוגרפיה. כדי לשלול גידול בשלפוחית עושים בדיקת ציסטוסקופיה אצל האורולוג שבה הוא מסתכל עם מצלמה דקה בתוך השלפוחית.

19/09/2022 | 09:19 | מאת: מיכאל

עיינתי במאמר מדעי שמציין ששכיחות הופעת תאים סרטניים, יותר באזור הt האמצעי של הערמונית מהאזורים האחרים. האם זו עובדה נכונה. המאמר הובא בדיון על דגימת תאים בביופסיה לאחר בחירת מקרים לחשד לסרטן בינוני, בהדמית mri. האם עובדה זו נכונה, שהמצאות ממצא באזור מסוים בערמונית, סטיטיסטית, מורידה או מעלה סיכוי להמצאות תאים סרטנים בבביופסיה עצמה? כשבודקים הרבה מקרים, זו מסקנת חתך נכונה?

סרטן בערמונית בדרך כלל מופיע יותר באזור ההיקפי שלה (PZ) ופחות באזור המרכזי (TZ).

13/09/2022 | 17:14 | מאת: שמואל

אבי בן 78 מאןבחן כבר מספר שנים בביופסיה בסרטן ראשוני לא ממאיר עד כמה שזה הגיוני, אין גרורות, לא מחוץ לקופסית, במעקב. יש לו הגדלה של הנפח הערמונית. לסרטן עבר רק ביופסיה ולא טיפולים . כאשר עבר ניתוח הרניה בטן תחתונה. מיד שנתעורר חסימת שתן. לא עזר כלום, היה חיידק שוב אנטיביוטיקה. נגמל ושוב קטטר. היה מטופל קבוע בדאודרט. רצינו לתת לו דקל ננסי- פרימקסון, ואמרו שזה רק למי שיש הגדלת ערמונית ואסור לתת למי שיש לו בביופסיה אבחנה של תאים סרטנים, בנוסף להגדלה, כלומר הקיום של תרים סרטניים לא מאפשר מתן פרמיקסון. האם זה נכון, או שגוי. הערות למקרה, להפתענו נתנו לו בנוסף לדאודרט, קיבל מספר ימים פרנדיזון שיוריד בצקת, זה עבד על בצקת ברגל וגם פתאום נפתחה החסימה בדרכי שתן ונגמל, ובאותו זמן התחלנו לתת לו פרחי צבר בוקר וערב, וליקופן. מאז אין קטטר ואין עצירת שתן. סכום, שאלתי, האם יש אסור לתת פרמיקסון למי שאובחן עם תאים סרטנים, ולא רק הגדלה בפרוסטטה ללא סרטן? שאלה נטספת האם זה מסוכן שיש החמרה במתן השתן, הפסקות וגמגום, לתת מיד פרנדיזון ליומיים שלושה? 5 מג, ראינו שזה עובד, זה משפר את הזרימה, זה עדיף על קטטר לא? כי נדבק פעמיים בחיידק פסבדומנה שהצריך אנטיביוטקה. מנסים בכל מחיר להמנע מקטטר שכנראה בתהליך נדבקים בחיידק. תודה

אני לא מכיר סרטן ערמונית שהתוויית נגד לפרמיקסון. פרדניזון הוא לא טיפול מקובל לאצירת שתן. יכול להיות שהוא מפחית בצקת בערמונית כמו שהוא עושה באיברים אחרים בגוף, אבל לא מומלץ להשתמש בו בשביל זה בעיקר בגלל תופעות לוואי, כמו לדוגמא זיהום (הוא מדכא את המערכת החיסונית).

12/09/2022 | 18:50 | מאת: ליהי

בדיקה: א.ס. US כליות ודרכי שתן ---START_OF_MEGA_MESSAGE_TEXT--- סיבת ההפניה: קיימת הפניה ממוחשבת / סרוקה בוצע: א.ס. US כליות ודרכי שתן; א.ס. US כליות / דרכי שתן / שלפוחית; ממצאים: בדיקת עק"ג של כליות: כליה ימנית - תקינה בגדל ומבנה, פרנכימה שמורה. מערכת מאספת ללא עדות להדרונפרוזיס או אבנים. כליה שמאלית - תקינה בגדל ומבנה, פרנכימה שמורה. ציסטה קורטיקלית פשוטה כ-1 ס"מ בכליה. מערכת מאספת ללא עדות להדרונפרוזיס או אבנים. שלפוחית השתן עם קיבולת רגילה, כ-531 סמ"ק, מכילה שתן עכור, דפנות נראים מעט מעובים. לאחר התרוקנות נפח של כיס השתן כ-45 סמ"ק. הערמונית בנפח כ-42 סמ"ק, מוגדלת. ממצא לוואי: מס' ממצאים היפראקוגניים באונה ימנית של הכבד, הגדול מהם כ-19 מ"מ, יכולים להתאים להמנגיאומות. Psa 2.88 מה אומרות התוצאות?

בעיקרון, צריך להבין את ההקשר הקליני של הבדיקה. 1. יש ציסטה פשוטה בכליה. אין לזה משמעות גדולה. ממצא שכיח. 2. שלפוחית מלאה בשתן עכור שהצליחה להתרוקן די טוב. כאן צריך להבין מה הסיפור הדליני ולמה שתן עכור? דלקת? זיהום?

28/09/2022 | 10:34 | מאת: ליהי

האולטראסאונד נעשה לאחר דם גלוי בשתן, האם תוצאות הבדיקה מעידות על סרטן? או דלקת? או שיש צורך לבצע בדיקה נוספת בשל הימצאות דם גלוי בשתן?

01/09/2022 | 20:03 | מאת: שלמה

שלום, בן 71 סובל מסרטן ערמונית גרורתי עם נגעים רבים מאוד בשלד שגברו תוך כדי טיפול ברדיום 223. 1. האם עליית ב.דם אלקליין לכדי 900 בתוך מודשיים קשורה לצמיחת גרורות חדשות למכביר. 2. יכול להיות מצב שרדיום 223 לא עבד כלל ואולי גם הגביר את התפתחות הגרורות? תודה מראש שלמה

שלום שלמה. זו שאלה שכדאי להפנות לאונקולוג המטפל. יכול להיות שהרס גרורות גרמיות, עקב הטיפול ברדיום, גורם לעליה זמנית באלקליין פוספוטאז.

22/08/2022 | 20:51 | מאת: אבשלום

יש לי קישריות בראות בגודל 4 ממ, ב3 מקומות בראות, הם נתגלו במקרה בגלל סיטי לחשד אבן כליה, ואז סרקו את כל הראות, במעקב חד שנתי נוספה אחת, אבל הן לא גדלו.וב2020 הופסק מעקב. במקביל נתגלה ב2020, בmri, ממצא סרטני התחלתי,שלא חרג מהערמונית בשום אופן. שאלתי האם קיימת סבירות שהקישריות בראות הם גרורות של הערמונית. או שאין סיכוי לקשר בין 2 הממצאים. סרבו לשקול בכלל לתת לי pet ct. האם רצוי לבצע pet ct. איזה דרך לבדוק את הקשר. אציין שלא נעשתה ביופסיה בקישריות בראות.

שלום אבשלום. אני מניח שהרופא שוקל מה הסיכוי שהקשריות בריאות הן גרורות של סרטן ערמונית לפי: רמת ה-PSA, האבחנה ההיסטולוגית של סרטן הערמונית ומראה הממצא ב-MRI. אני לא יכול לדעת, אבל אולי הנתונים האלה מצביעים על סיכוי נמוך מאוד שיש לך מחלה גרורתית.

07/09/2022 | 20:42 | מאת: אבשלום

תודה דוקטור, אבל השאלה האם לא כדאי לבצע pet ct שיכול בעצם לפתור את השאלה אם אל גרורות בריאות. מה מסוכן בpet ct זו בדיקה בעייתית? אני רוצה לשלול את הסיכוי לגרורות, באופן מוחלט, גם כך אני מוטרד מהגילוי לגבי הערמונית, שאלתי האם pet ct יתן תשובה מוחלטת אם אלה גרורות ממצאים סרטנים או שזה שוב לא מוחלט. כל המתנה דווקא עכשיו נראית לי קריטית, שלא כמו בממצא סרטני בערמונית ללא פריצה מחוץ לה. גרורות לא מטופלות זה בעצם קפיצה לדרגה חמורה במצב המחלה לא?

15/08/2022 | 15:55 | מאת: שי

בmri קשרית פרפירלית מימין4ס"מ,דסטרקציה פתולוגית. עוברת האדרה 4skscore-8.7 PSA-8.18.אין עדות לבלוטות לימפה מוגדלות. ברקע לימפומה פולקולרית לאחר טיפול ברמיסיה. דעתך

שלום שי. בפענוח הרדיולוג המפענח כותב מה דרגת החשד לסרטן ערמונית במושג שנקרא PIRADS. למרות שלא כתבת מה ה-PIRADS, לפי המאפיינים המתוארים נשמע שמדובר בממצא חשוד לסרטן ערמונית ולכן כדאי להתקדם ולעשות ביופסיית ערמונית בשיטת MRI fusion.

05/09/2022 | 09:59 | מאת: שי

תודה רבה ואכן תואמה ביופסיה פיוזן...ה PIRADS היה 4. ושוב תודה

07/08/2022 | 21:05 | מאת: דוג

להלן ממצאי סריקת תהודה מגנטית של ערמונית הבדיקה בוצעה בשקלול T1 לפני ולאחר הזרקה דינמית של גדוליניום, T2 כולל דיכוי שומן, DWI, ו SUBTRACTION - במישורים אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי .בוצעה הזרקת 20mgשל בוסקופן לוריד. גודל הערמונית: 6.4*0.4*9.4ס"מ נפח הערמונית: 47 סמ"ק. בסריקת המקטע המרכזי ו-TZ : שינויים נודולריים היפרטרופיים –סימני BPH-2-1) 1.v2 (PIRADS בסריקת המקטע הפריפרלי PZ : במידגלנד מימין מוקד אות נמוך בT2 )14-10 ( עם רסטריקציה בדיפוזיה PIRADS (v2.1) 4- נ ח הזרקת לאחר האדרה עובר מ''מ6 בגודל) 8-14 )ADC (7-89 )DWI במידגלנד מימין מוקד אות נמוך בT2 )10-10 ( עם רסטריקציה בדיפוזיה PIRADS (v2.1) 4 נ ח הזרקת לאחר האדרה עובר מ''מ12 בגודל) 8-11 )ADC (7-86 )DWI קופסית הערמונית שמורה. שלפוחיות הזרע סימטריות בעלות אות תקין. הצרור העצבי שמור. כיס השתן בעל דופנות חלקים. בסריקת האגן מגובה ביפורקציית האאורטה - סיגנל לשד העצמות שמור. אין עדות להגדלת בלוטות לימפה סיכום: ערמונית מוגדלת עם סימני BPH , ממצאים מימין עם רמת חשד גבוהה

יש שני ממתאים חשודים לסרטן ערמונית משמעותי קלינית. הסיכוי שאחד מהם הוא כזה הוא 30-50%. מומלץ לעשות ביופסיית ערמונית MRI פיוז'ן.

04/12/2022 | 07:09 | מאת: דוג

האם כדאי לעשות 4k או שהביופסיה עדיפה ואיך מורידים את מדד הpsa הגבוה במידה והממצא החשוד אכן נמצא האם כדאי להמשיך בטיפול או לעשות בדיקה כל שנה או להוריד את הpsa

18/01/2023 | 06:36 | מאת: דוג

בביצוע isopsa התוצאה היתה 7 והpsa 8.23 ירידה מ11 מה דעתך האם עדיין צריך ביופסיה

03/01/2024 | 11:19 | מאת: מרקול

שלום , אני באותו מצב , רציצי לדעת האם עשית ביופסיה ? ומה התוצאה אם אפשר לדעת.תודה

שלום רב אני אמור להתחיל טיפול של שטיפות bcg האם עד הטיפול שיחל ב1.9 ניתן לקחת פרוביוטיקה ? אני מדבר על ביו 25 של סופרב תודה רבה

שלום עודד. אפשר. בהצלחה.

02/08/2022 | 14:18 | מאת: חזי

שלום רציתי לשאול אני בן 43 סובל בתקופה האחרונה מכאבים בבטן התחתונה והיסוס בעשיית שתן כאב בבטן בסמוך לפין ובקצה שלו מתחת העטרה.יש כעין לחץ וכאב בזמן ישיבה לפעמים השתן יוצא מפוצל אך אם אני מרבה לשתות אז לא . הלכתי לרופא אורולוג עשיתי 2 אולטרסאונד 1 היה עם שארית של 300 מ"ל וה 2 ללא שתיה היה שארית של 30 מ"ל גודל הערמונית 30.8 באורפולו היה qmax 13 כמות השתן 379 מ"ל qmean 8.2 tqmax 12.5 sec flow time 46.5 sec total time 45.3 sec נאמר לי שהזרם מעט חלש עשו לי בדיקה של הנוזל של הערמונית ונאמר שאין לי דלקת בערמונית 1)מה המשמעות של הזרם באורפולו ? 2)האם בדיקת נוזל הערמונית יצאה תחת מקרוסקופ נקיה זה אומר שאין דלקת כרונית? כרגע שלחו אותי לסיטי בטן ואגן עם חומר ניגוד po ובוריד וכן לשקול בהמשך בדיקת גסטרו מה כדאי לעשות בנידון? האם יש בדיקות אחרות מומלצות ?

שלום חזי. השאלה הזאת לא מתאימה לפורום הזה שעוסק במחלות סרטן של דרכי השתן והערמונית. ממליץ לך להעלות אותה בפורום של אורולוגיה כללית.

שלום לך מצורף מאקרו 4 בלוטות לימפה שומניות בקוטר עד 1 סמ. 3 בלוטות לימפה שומניות בקוטר עד 1.5סמ. ערמונית כולל שלפוחיות וחבל הזרע במשקל 46 גר. מיקרו.four reactive lymph nods.no tumor seen. three reactive lymph nods.no tumor seen. prostatic adenocarcinoma.gleasons scoore7[3+4]. tumor involves right and left lobes of prostate.few foci of perineural invasion found. no capsular or extracapsular invasion seen. specimen margins[apex.bladder.neck and circmferenital margins]. ara free of tumor. seminal vesicles ajd vasa deferantia[right and left] are free of tumor. תודה ולכן מה מצבי האונקולוגי כפי שכבתי קודם פסא לפני הניתוח 5.6.מזה כעשר שנים קטן0.014. תודה

שלום אמיר. בנתונים האלה סיכויי ההישרדות שלך הם מאוד גבוהים. כלומר הסיכוי שלך למות מסרטן ערמונית הוא מאוד נמוך (קרוב ל-0).

28/07/2022 | 17:36 | מאת: אמיר

בן 67.ללא מחלות רקע לב או סכרת או יתר לחץ דם. לא מעשן. עושה הליכה 5-6 פעמים בשבוע כ 55 דקות כל פעם. לפני 12 שנה עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית בגלל סרטן ממוקד פסא לפני הניתוח 5.6.לאחר כשנה בגלל כישלון ביוכמי עברתי 33 הקרנות. מאז מצבי יציב פסא קטן 0.014.מאז סובל מבעיות זקפה נוטל כדורי תרים לפני מגע מיני. מבקש לדעת מה סיכוי ההישרדות במקרים אלה ואם ניתן לעזר בדברים אחרים מלבד תרופות כמו משחות או ספרי אם קיים דבר כזה. והאם גלי הלם יכולים לעזור במקרה שלי. תודה

שלום אמיר. כדי לדעת סיכויי הישרדות צריך עוד פרטים לגבי הפתולוגיה של הסרטן כפי שאובחנה לאחר הניתוח שעברת. עם זאת, ברוב המקרים, הסיכוי לא למות מסרטן ערמונית לאחר טיפול הוא מעל 90%. לגבי השאלות שנוגעות לתפקוד מיני, אתה צריך לפנות לרופא שמטפל בבעיות של התפקוד המיני.

23/07/2022 | 09:18 | מאת: רוברט

מבקש לשאול אם יש האם יש הבדלים ברורים ומובהקים בפענוח בדיקת mri שהוכחו מחקרית בין סוגים שונים של ממצאים חשודים בדרגות שונות המבדילים ממצא סרטני ללא סרטני. מה אחוזי הטעות באבחנה בין סרטן לבין ממצא שחשוד לסרטן ואינו סרטן, בעיקר אחרי שכבר כן מבוצעת ביופסיה. האם ההפתעות הן ליותר ממצא סרטני בביופסיות או להיפך, פחות מהמצופה. שאלה שניה האם הבדיקות כמו 4k, מנבאת סטטיסטית רק לגבי יתכנות לסרטן גרורתי בעתיד, אבל לא לגבי עצם קיום הסרטן בערמונית. רב תודות

שלום רוברט. 1. MRI היא בדיקה רגישה לאבחון של סרטן ערמונית משמעותי קלינית אבל הסגוליות שלה בינונית (תלוי במאפייני הממצא החשוד כפי שנראה ב-MRI). אם MRI לא מראה אזור חשוד לסרטן ערמונית משמעותי, הסיכוי שכן יגלו סרטן כזה בביופסיה הוא 10-15% (תלוי כמובן בסיכוי הראשוני לסרטן כזה עוד לפני תשובת ה-MRI). אם MRI מראה אזור חשוד לסרטן משמעותי, הסיכוי שאכן מדובר בסרטן כזה תלוי במאפייני האזור החשוד כפי שמתבטא בסיווג PIRADS שהרדיולוג המפענח נותן לו. 2. בדיקת 4K מנבאת הימצאות סרטן ערמונית משמעותי קלינית (גליסון 7 ומעלה ומאפיינים אגרסיביים בפתולוגיה לאחר כריתת ערמונית).

09/07/2022 | 05:11 | מאת: גורי

היי דוקטור ב7/04/22 שאלתי אותך לגבי סרטן שחזר לאחר טיפולי מיצומיטין וbcg ונתנו לי פעם אחרונה גמזר חודש וחצי לאחר גמר הטיפול בציסטוקופיה נמצאו שוב גידולים באזורים שונים בכיס כעת מחכה לניתוח הרופא אמר שהמחלה שלי מאד פעילה אך נראה שהגידולים לא חדרו לשריר עוד הוא אמר שהטיפול הבא יכול להיות סינרגו או קיטרודה דרך הוריד אך לא שלל שבסוף ייתכן שאצטרך לעבור כריתת שלפוחית האם סינרגו יכול להועיל לאחר ששלוש סוגי שטיפות לא עזרו ועוד איזה אפשריות יש לטיפול כמו כן לפני כן כרתו לי כליה ושופכן עקב גידולי tcc ובשופכן היה לי גם cis האם זה יכול להשפיע על סוג הטיפול הבא תודה מראש על התשובה

שלום גורי. סינרגו היא אפשרות שעדיין לא טופלת בה, לכן תיאורטית יש סיכוי שזה יעזור. גם קיטרודה דרך הווריד היא אפשרות.

שלום דוקטור אני בן 63 בריא בדרך כללאיבחנו לי CIS בשלפוחית ולמרות הטיפול שקיבלתי זה עמיד ל BCG וגם לקיטרודה לוריד. האם ב CIS יש גם אפשרות לקבל כימותרפיה והקרנות במקום ניתוח לכריתת שלפוחית או שב CIS זה לא מועי וצריך לעשות ניתוח לכריתת השלפוחית .ושאלה נוספת לגבי שטיפה של קיטרודה לשלפוחית האם זה יכול לתת פיתרון במצבי תודהרבה

שלום דור. אני לא מכיר אפשרות של שטיפת שלפוחית עם קיטרודה.

23/06/2022 | 18:16 | מאת: לירון

שלום רב ד״ר הי יש לי שאלה שמעניינת אותי .. לא יודעת אם תוכל לענות במדויק אבל אפילו ממוצע או השערה יספקו אותי. אני מבינה שטיפולי קרינה(בחולי סרטן) יכולים להעלות את הסיכון לסרטן משני מהטיפולים הללו בעתיד. וגם בדיקת אבחנה כמו סיטי עלולה לעלות את הסיכוי לממאירות בעתיד , בכדי שאוכל להבין פורפורציונלית ואוכל לנסות לאמוד את רמת הקרינה שנחשפתי אליה ( בבדיקות סיטי) שאלתי היא - בכמה גבוה מינון הקרינה שניתן בטיפולי קרינה בהשוואת לבדיקת סי טי בודדת למשל…?תודה לך

מינון הקרינה בטיפול קרינה הוא גבוה משמעותית מקרינה של CT, אבל הוא ממוקד יותר באזור קטן בגוף לעומת CT. כך, שההשוואה בין השניים היא מיותרת לדעתי.

20/06/2022 | 13:40 | מאת: אברהם

הציעו לי מעקב פעיל, לאחר עליה וירידה של ה psa במהלך 2021, מ1.2, ל-4. ואז ירידה חזרה ל1.6, בתוצאת ה4k , שני 2-אחוז, ל3 ממ אפקס mri, לפני חצי שנה. האם בגלל שכבר עשיתי mri, למעשה המעקב הפעיל יהיה הדמיה חוזרת? בעוד שנה בעאך? כי הבנתי שבדיקה ידנית אינה חד משמעחת, מרגע שיש mri עם ממצא אז צריך לעקוב בהדמיה חוזרת. אני פשוט לא רוצה לפספס את הנקודת הזמן במקרה שיחול שינוי לרעה בממצאים. ציינת שה4k אינו נקבע או מסתמך או לוקח בחשבון ממצאים של מי שיש לו כבר ממצא mri, ראיתי מחקר שהראה שב4k לא מנבא נכון, אין מתאם סטטיסטי בין המצאות סרטן בדרגה 6 ומעלה, מפיראדס 4 ומעלה שהדמיה, כלומר יש יותר מקרים עם סרטן פעיל ממאחוזי הניבוי וההתפלגות הסטטיסטים ממה שנמצא בהגדרת ה4k ובהדמיה עצמה, כלומר יותר ממצאים חמורים בביופסיות ביחס להגדרתם תחילה ב4k ואחר כך בהדמית mri, לעומת התפלגות ממצאים בביופסיה בדיעבד, יחסית דומה בדרגות פיראדס2, 3, ו תוצאת 4k נמוך. האם המציאות היא כזאת בפןעל מניסיונך, כלומר שנקודת הסטיה לרעה זה מפיראדס 4 ומעלה? בהתאמה לביפסיות עם ממצאים סרטניים גליסון 6 ומעלה. ד.א. הסיכוי הסטטיסטי שציינת לגבי האחוזים בצרןף 4k ופיראדס3, דומים מאוד לנתונים שפורסמו בכנס האורולוגים על מי שנמצא בדרגת פיראדס 3 והיה במעקב פעיל, ועברו ביופסיה תוך שנה מההדמיה, בערך 50 אחוז ללא ממצא סרטני ואלה שכן נמצא ממצא סרטני, הרוב גליסון 6, המשך מעקב, ובודדים גילסון 7, ובודדים מאוד 9. הסיבה לכל שאלתי, שאצלי כל המדדים נוגדים את הפיראדס 3, 3ממ. ואני מחפש דרך להבין לברר לשלול או לאמת מה יש שם, 1, הדמיה חוזרת שאולי תראה שאין ממצא.2 או שזה דלקת שעברה. יש בי תקווה לנסות להגיע לממצא יותר מדויק בלי ביופסיה, שגם היא לא תמיד מדויקת בעיקר בממצא קטן. אולי pet ct? זה אופציה במקום הדמיה mri, חוזרת? הדבר המרגיע היחיד אם הבנתי נכון שהסיכוי לממאירות והתפשטות מחוץ לערמונית ב2אחוז 4kהוא נמוך מאוד ב10 שנים הקרובות, גם אם יש ממצא סרטני. בעצם מה הבדיקה שתעזור לי במעקב הפעיל לא לפספס שינוי לרעה במצב. תודה מראש על התיחסותך.

שלום. אם הצלחתי לפענח נכון את מה שאתה כותב, אני מבין שלא עברת ביופסיה ולכן אין לך אבחנה של סרטן ערמונית. אם זה המצב, אתה לא נמצא במעקב פעיל.

30/06/2022 | 15:14 | מאת: אברהם

הרבה תודה על המענה,שאלתי פשוטה, מה המעקב שאני צריך לדעתך שאין ממצא ביופסי, אין בעיות תפקודיות, רק הנגע בהדמיה. כי כל עוד אין לי ביופסיה ויש לי mri ממ 3 מוגדר פיראדס3, ולמרות זאת השהו כל פעולה בענייני כי ה4k רק 2אחוז כאמור. במצב הזה מה המעקב הטוב ביותר שיתן אינדקציה לשינוי לרעה,האם זה יהיה בבצוע mri נוסף במרחק שנה זה הצעד הבא? לראות אם הנגע גדל או לא? או שאתה ממליץ על ביופסיה בכל מקרה. אני חייב להביע את תודתי שוב, את היחיד שהצלחת לעשות לי הבנה אמיתית ואני ממש מלא הערכה.תודה

20/06/2022 | 08:31 | מאת: אור

בוקר טוב עברתי ניתוח אבנים בכליות שלא צלח שמו לי סטנד מכליות לשופחן הייתי עם חום וזיהום כמה זמן אחרי כמה זמן אפשר להתנתח שוב כדי לסיים את פעולת בהוצאת האבנים בכליות?

שלום. כדאי לחכות לפחות שבועיים עם הסטנט לפני שמנסים שוב.

12/06/2022 | 13:54 | מאת: NOT_FOUND

יש נתונים על רמת הסיכון באחוזים לנזק כרוני כתוצאה מבדיקת ציטוסקופיה ? האם כל הכימותרפיות מהוות גורם סיכון לסרטן בדרכי השתן או רק סוג מסוים שמוזכר בספרות ? בתודה

הסיכון לנזק כרוני כתוצאה מציסטוסקופיה הוא זניח. ציקלופוספמיד היא כימותרפיה שיותר עלולה לפגוע בשלפוחית.

לפני מספר שנים עברתי ניתוח להורדת הערמונית כריתה רדיקלית . שנה אחרי הניתוח התחיל לטפס ה PSA ועברתי הקרנות ממוקדות גם לאגן ולאיזור שהיה הערמונית . והיום התחלתי לקבל חסימה של קרישי דם שיוצאים מהשלפוחית וגורמים לי לחסימה עד כדי הגעה למיון ולהכניס קטטר . כל הבדיקות מראות תקינות ונעשו בבית חולים רמבמם . צאסקופיה פלוס תפקודי כבד וכליות . אני שואל האם משהוא בפורום זה נתקל בתופעה זו ויכול לתת מענה . בברכה חיים אוחיון

נשמע שהיה לך דימום מדרכי השתן שיכול להגיע מכלי דם בשלפוחית, בכליות או בשופכנים. לכן, מעבר לציסטוסקופיה, אתה צריך לעבור גם CT אורוגרפיה כדי שניתן יהיה להעריך את הכליות והשופכנים.

היי תודה רבה לתשובתך דר . אשמח לקבוע איתך פגישה בנושא זה איך אפשר ?

ב-074-7050130

07/06/2022 | 20:42 | מאת: דניאל

פורסצה תרופה שמעלימה תאי סרטן בחלחולת מעי הגס, אדנוקרצינומה, jemperli, כתוב שגם מתאימה לסרטן השד, האם יש איזה משמעות טיפולית לחולי סרטן הערמונית ?

לא ידוע לי על שימוש בתרופה הזאת בטיפול בסרטן ערמונית, נכון לעכשיו.

05/06/2022 | 08:28 | מאת: מיייק

שלום דוקטור, היכן בדרך כלל מופיעות דלקות בערמונית כאשר עושים צילום M R I באיזה אזור בערמונית. קראתי בפורום הודעות של מאובחנים שבצילום יש משהו חשוד בדרגה 3 ודרגה 4 ובביופציה זה דלקת. יש מידע באיזה אזור בערמונית יש יותר סרטן ויותר דלקות בדיעבד.

שלום מייק, סרטן ערמונית מופיע בדרך כלל באזור ההיקפי של הערמונית. דלקות יכולות להיות בכל אזור של הערמונית, כולל באזור ההיקפי. לא מציע להסתמך על המיקום כדי להבדיל בין דלקת לסרטן. במקרה שיש ספק אם יש סרטן, כדאי לבצע ביופביית ערמונית MRI fusion.

שלום רב בבדיקות ה psa תמיד מתחת ל 4 ב mri pirads 3 בשתי נקודות לא מוגדר היטב וקפסולה שמורה. בבדיקת 4K תוצאה של 10% נפח ערמונית 42.6 מתבולטת לתוך שלפוחית השטן. בבדיקה אצל ד"ר אבי ברי המלצה לביופסיית פיוז'ן דרך הפירנאום באיכילוב עם אשפוז לילה כי מגיע מחיפה. עם חששות רבות מהפעולה ולאחר שקראתי רבות עלייך ד"ר פז גל, שואל איך אוכל לקבוע תור אצלך לבדיקת המסמכים ולהבטיח שהפרוצדורה תעשה על ידך? רב תודות

שלום, ניתן לקבוע תור בטלפון 074-7050130

02/06/2022 | 17:55 | מאת: יפעת

אישה בת 70. לאחר דימום בשתן שלבסוף נעצר. תרבית שתן כללית תקינה אך באולטרסאונד דרכי השתן ראו באחת הכליות ציסטה 3.3 ס"מ. מה זה אומר? תודה על המענה שאקבל.

שלום יפעת. תלוי מה מאפייני הציסטה. ברוב המקרים זה חלל עם נוזל, מה שמוגדר כ"ציסטה פשוטה". במקרה הזה, אין לזה כל משמעות ואין צורך לעשות דבר.

22/05/2022 | 06:42 | מאת: שאלה הדמיה

שלום דר' בקצרה, בן 58 ללא מחלות רקע,כלל , היתה לי עליה מהירה בpsa, במשך 7 חודשים, מ1.25, ל3.35, ל4.1, ביולי2021ואז ירידה חזרה ל1.7 בנובמבר 2021, עד ל14.בתחילת 2022. כרגע 1.6 נשלחתי לברור mri, נמצא ממצא חשוד 3 ממ באפקס שמאל, pirads-3, סיכון בינוני, הבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד. האורולוג אמר שבגלל שpsa חזר ל 1.7 כנראה שזה כלום, אמנם נשלחתי לבדיקה 4kscore בדיקת -גם כן תוצאה 2 אחוז.psa 1.7 אבקש לדעת, האם 4kscore, נותנת אכן תוצאה ברורה לגבי הסיכוי להתפתחות סרטן קטלני גרורתי ב10 שנים או 15 מהבדיקה, ב2 אחוז זה אומר שגם אם הממצא סרטני זה לא סרטן אלים?. הבעיה היותר קשה בעניין, הופנתי לבדיק כי הממצא ב mri, הpirads3 ממצא חשוד, ששאר הממצאים לטענת האורולוג תקינים, האם יש מקרים של עליה וירידה כזאת בpsa? או שזה חריג. האורלוג אמר לי שבכלל לא הייתי צריך ברור והדמיה-mri. ה dre-תקין אלסטית+1. גודל ערמונית, מאוד מוטרד מה pirads3,שלא נתמך בשאר הממצאים. זה גם בגלל שזה נקבע כאשר לא נכשה עם חומר ניגוד, האם חש טעם לפענוח נוסף פרטי, למרות ש 2 אחוז, ב4kscore, בלבד? נתקלת במקרה כזה? ברור לי שביופסיה תיהיה אימות ברור לקיום סרטן בערמונית, וכמובן אם הוא מהסוג שמתפשט במהירות. האם כדאי להתקדם לביופסיה או לא להסתפק בתוצאת 4kscore, יש חובה במצב זה לבצע ביופסיה או המתנה ולבקש הפניה ל-mri נוסף עם חומר ניגוד? תודה רבה. אני חושש לפספס בשלב זה משהו באבחון. לאבי היה סרטן ערמונית בדרגה קלה, בגיל 73 חי איתו עד 85 ללא קושי לא התפשט.ללא טיפול. האורולג אומר, אין סכנה , אבל בפועל רק בביופסיה יודעים אם יש סרטן. מצד שני ביופסיה זה הליך לא פשוט. לדעתך אני מחוייב לביופסיה? גם אחריה4kscore? או יש טעם לחזור על mri,? הערה, אולי הפענוח לא מדויק ,ואולי בגלל שנעשה ללא חומר ניגוד? חוץ מההדמיה, הכל נראה תקין. אודה על כל עצה שתעזור לכוון אותי למסלול נכון לאור ניסיונך. תודה רבה. תוצאת הדמיה. ממצאים : להלן ממצאי סריקת תהודה מגנטית של ערמונית הבדיקה בוצעה בשקלול T1 ללא הזרקה של גדוליניום ,T2 כולל דיכוי שומן , DWI , ו SUBTRACTION - במישורים אקסיאלי , סגיטלי וקורונלי . גודל הערמונית : 3.1 * 5.4 * 4.4 ס"מ נפח הערמונית : 38 סמ"ק . בסריקת המקטע המרכזי ו- TZ : שינויים נודולריים היפרטרופיים –סימני PIRADS ( v2.1 ) 1 - BPH בסריקת המקטע הפריפרלי PZ : באפקס משמאל מוקד אות נמוך ב 2 10-24 ) עם רסטריקציה בדיפוזיס ADC ( ( 7-120 ) DWI ( 8-24 ) בגודל 4 מ"מ- לפלות 3 ( PIRADS ( v2.1 במידגלנד דו - צדדי פסים בעלי אות נמוך ב- T2 עם סימי רסטריקציה קלה -שינויי קופסית הערמונית שמורה . שלפוחיות הזרע סימטריות בעלות אות תקין . הצרור העצבי שמור . כיס השתן ריק . בסריקת האגן מגובה ביפורקציית האאורטה - סיגנל לשד העצמות שמור . אין עדות להגדלת בלוטות לימפה - סיכום : ערמונית מוגדלת עם סימני BPH , ממצא מוקדי משמאל עם רמת חשד לפחות בינונית ( הערכה לא מדויקת בהעדר הזרקת חומר ניגוד ).

שלום. בעיקרון זה משחק סטטיסטי. 4K של 2% אומר שהסיכוי לסרטן ערמונית משמעותי ומתקדם הוא בערך 2%. לטווח של 15 שנה, הסיכוי לפתח גרורות הוא נמוך. עם זאת, הבדיקה נבדקה באוכלוסיה של אנשים שלא עשו MRI. זאת אומרת שאנחנו לא יודעים מה הסיכון בקבוצה של אנשים שעשו MRI ויש ממצא חשוד לסרטן. המשמעות של PIRADS 3 ב-MRI היא שיש סיכון של כ-10-15% לסרטן ערמונית משמעותי. אבל, בשקלול ה-PSA הנמוך, ה-4K והעובדה שב-MRI הממצא הוא רק 3 מ"מ, סביר להניח שהסיכוי שמדובר בסרטן משמעותי הוא פחות מ-10%. אני נזהר מאוד בניסוח, שכן מדובר רק בהנחה. עכשיו אתה צריך להחליט מה מידת הסיכון שאתה יכול לחיות איתה. אם סיכוי של מעל 90% שאין לך שום דבר מפחיד בערמונית מרגיע אותך, אתה יכול פשוט להמשיך מעקב. אם סיכוי קטן מ-10% שיש סרטן ערמונית משמעותי בתחילתו מטריד אותך, אתה יכול לעשות חוות דעת שניה ל-MRI או לעשות ביופסיה מכוונת.

24/05/2022 | 06:10 | מאת: אברהם

ראשית תודה על התשובה, במצבי טרום ביופסיה, אני מבין שלמעשה לא ניתן יהיה לטפל כי אין דגימה מהערמונית. או שיש משהו שניתן לטפל באמצעותו בלי ביופסיה.כמו כן, נשלחתי לבצע בדיקה גנטית brca1-2, במידה ואני נשא, הטיפול במעכבי prap עקרונית זה טיפול שמשתמשים בו כיום? כלומר זה מטפל בנגע ומונע התפתחותו? אם כן האם זה ישים גם ללא ביופסיה? לקחת טיפול כלשהו כזה? יש בדיקה זו באמצעות בדיקת דם בקופה, ראיתי שיש גם באמצעות רוק, brca1,2, 130 וריאנטים, בדגימת רוק dna,של חברת מיי היריטאג שבודקת גם מוצא גנטי, בדיקה מרוק לbrca,נותנת אותה תשובה לנשאותו כמו מבדיקת דם גנטית? סליחה על הבורות. תודה

26/05/2022 | 11:22 | מאת: אברהם

דוקטור, האם חוץ מbrca1,2, יש מה לבדוק גנטית בלי שיש דגימה מביופסיה? תודה.

30/05/2022 | 14:53 | מאת: תוצאות הדמיה mri ובצוע pet ct

שלום דר, אני מאוד מודה לך על התשובה, שעזרה לי מאוד להבין איפה אני נמצא באבחון. האם בשלב זה כדאי לבצע pet ct psma, אם לא ניגש לביופציה? הpet,יתן תשובה לגבי הממצא 4 ממ שבהדמיה, בוודאות אם הוא סרטני או לא, או שכדאי להמתין. תודה מקרב לב.

במצב כזה, לא נהוג להתחיל טיפול כלשהו בלי אבחנה מביופסיה.

שלום ד"ר יקר אני בן 43 ולפעמים אני חש כאבים ורגישות באזור בטן התחתונה ובחלק מתחת לעטרה לפעמים גם במותניים .הכאב מוקל לאחר יחסים.הכאבים הם לא חזקים אך לא נעימים . הייתי פעמים אצל 2 אורולוגים שונים אחד אמר שיש לי דלקת בערמונית כרונית והשני טען שאולי זרקתי אבן תכלס הכאבים חוזרים ונעלמים הפעם שלח אותי הרופא משפחה לאולטרסאונד דרכי שתן אני חושש מהתוצאה כי צלצלו אלי מהמכון שאני חייב לרוץ לרופא התוצאה :כליות תקינות ואין עדות לאבנים ולהידרנפרוזיס שלפוחית שתן עם קבולת טובה עםדפנות סדירים ערמונית בגודל 30.8 שארית שתן גדולה 315.3 לסיכום שארית שתן גדולה יש צורך ביעוץ אורולוגי בהקדם האפשרי אבקש ממך להבין למה כ"כ הריצו אותי בדחיפות לרופא משפחה שרק שלח אותי לאורולוג ולא הסביר כלום,,האם המצב מסוכן ובעייתי אני חושש מסרטן לציין שאני קם פעם אחת בלילה ובדרך כלל אין לי לחץ ללכת לשירותים ולפעמים בעבודה אני צריך להתאפק כי אין לי זמן ללכת לשירותים

לציין שהערמוניתבגודל 30 סמ"ק והשארית 315.3 cc

אני חושב שהסיבה היא השארית היחסית גדולה שהיתה לך, שיכולה להעיד על בעיה בתפקוד השלפוחית (אבל לא על סרטן). לעומת זאת, לפעמים ב-US, כיוון שנבדקים נדרשים לשתות הרבה ולהתאפק, השלפוחית מתמלאת הרבה יותר מהרגיל ואז קשה להתרוקן ונמדדת שארית גדולה. כדי לדעת, אפשר לחזור על ה-US אבל בלי למלא את השלפוחית לפני הבדיקה, כלומר, לשתות רגיל ולהתרוקן לפני הבדיקה.

האם ערמונית כ-6.5 ס"מ, יכולה או גדלה עם השנים, כך שמינון תרופות יכול לא להתאים יותר? איזה מעקב צריך לעשות ע"מ לדעת מה או האם הטיפול השמרני מספק?

שלום דן. הערמונית גדלה עם השנים, בערך ב-1-2 סמ"ק לשנה. זה כמובן שונה מאדם לאדם. מה שחשוב לגבי טיפול הוא החומרה של הפרעות ההשתנה ופחות גודל הערמונית. אם שוקלים טיפול ניתוחי, גודל הערמונית חשוב כדי לדעת איזה טיפול ניתוחי מתאים.

ססטיק דרמטיטיס. או סטף גואקולוז (Sthapilococos), חיידק עור ממקור חיצוני. חדר כנראה לשלפוחית שתן, ולדם. בהחדרת קטטר אולי. נאמר לי שזה חיידק שיש לכולנו בגוף, ואין לו חשיבות. אכן? אם זה חודר לשתן זה אמור להתנקז וזהו? או יתרבה? לפעמים אין חום.

שלום רמי. בדרך כלל, זה לא חודר לשלפוחית עצמה, אלא חודר מהעור לתרבית. כלומר, תוך כדי לקיחת התרבית, החיידק עובר, מהעור של הפין או של היד לתוך הדגימה עצמה. אם כן יש חום, צריך לחזור על תרביות, ולקחת בחשבון שיכול להיות שמדובר בחיידק הזה שגורם לזיהום ולטפל בהתאם.

האם מצב דלקתי, חיידק בשתן, יכול לגרום לחוסר השפעת התרופה? או שמא סכרת שהחמירה? או תת פעילות בלוטת התריס? או אולי המינון כבר לא מתאים. לאיזה כיוון לחפש אולי תשובה. קשיש. דלקת פשוטה יכולה לאצור שתן עד כדי בטן נפוחה וקשה? ורק אם תטופל שתן יתחדש? יש קשר?

שלום משה. זיהום בשתן בהחלט יכול להחמיר מצב של הפרעות השתנה ולגרום לאצירת שתן. במצב כזה, צריך קטטר, לקחת אנטיביוטיקה ולנסות להוציא את הקטטר אחרי חלוף הזיהום מתוך תקווה שזה יסתדר. בחלק מהמקרים, זה לא מסתדר וצריך טיפול ניתוחי.

25/04/2022 | 11:05 | מאת: יוסף

בן 22-לפני כשנתיים אובחן סרטן אשכים וגרורות בסטרנום ובעמוד שדרה ובחלל הבטן עבר כימו ניתוחים הקרנות. בעת הגילוי של הסרטן בעת ההשתנה היה כאב(צריבה) בפי הטבעת וכאב באזור הטבור הגורם להתקפלות מעט-הכאב באזור הטבור לפעמים גם בעת התמתחות(כמו פיהוק) סיפרתי לרופא על כאב בהשתנה והרופא ציין שאין קשר לסרטן. ועכשיו גם אחרי כשנתיים זה ממשיך להופיע מדי פעם -לא קבוע .?מה זה אומר? ועוד שאלה-מהכימו יש לי צבע קצת כהה(אדמדם) בשני צדי הבטן העליונה וכן בסטרנום במקום ההקרנה יש לי אדום על פני השטח-עד מתי זה?

שלום יוסף. אני מניח שבמסגרת המעקב אתה עושה בדיקות דם למרקרים ובדיקות הדמיה. אם הן תקינות, אזי שהכאב בהשתנה לא מעיד על חזרת המחלה. לגבי שאר השאלות, אתה צריך לשאול אונקולוג.

22/04/2022 | 14:54 | מאת: יורם

איפה אפשר לעשות בבקשה בדיקת איבחון מוקדם בשם AMAS http://www.medportal.co.il/pagedisplay.asp?Artnum=529 תוסיפו לי מספר טלפון שאפשר לקבוע פגישה לבדיקה זאת בבקשה עם אתם יכולים . תודה מראש.

לצערי, אני לא מכיר את הבדיקה בתחום אורולוגיה אונקולוגית.

11/04/2022 | 13:56 | מאת: יוסי

שלום רב, ללן הממצאים בבדיקת על קולית של כליות ודרכי השתן: כליה ימנית בגודל תקין פרנכימה שמורה לא הודגמה הרחבה דל מערכת מאספת לא הודגמו אבנים כליה שמאלית בגודל תקין פרנכימה שמורה לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת לא הודגמו אבנים שלפוחית השתן בקיבולת חלקית כ-74 סמק ללא ממצא גס בולט בתוכה, דפנות טרבקולריים. בלוטת הערמונית מוגדלת, בנפח כ-80 סמק תהליך ציסטי בגודל 0.7 ס"מ בתוכה שארית השתן לאחר התרוקנות הודגמה שארית השתן קטנה- בינונית בנפח כ- 31 סמק. אודה לחוות דעת. מה משמעות התוצאות ומה כדאי לעשות הלאה. תודה

שלום יוסי. זה נקרא כמו בדיקה ללא סימנים משמעותיים. כמובן שזה תלוי בהקשר הקליני שבו נעשתה הבדיקה. חג שמח.

09/04/2022 | 23:34 | מאת: גלעד

שלום דוקטור בגלל עליית PSA עברתי MRI שבו נמצא מוקד חשוד בצד שמאל BIRADS 4 ללא פריצת קופסית .עברתי ביופסיה גם בפיוזן וגם בייופסיות אקראיות ומתוך 16 גלילים נמצא אדנוקרצינומה רק בגליל אחד יש מעורבות של 70 אחוז גליסון 5 פלוס 4 ואין פרינוירל או אקסטרה פרוסטטיק אקסטנשן .עשיתי פט PSMA שהראה שאין פיזור מחוץ לערמונית וגם אין קליטה בבלוטות לימפה באגן והחלה היא רק מוגבלת למוקד אחד בערמונית משמאל קראתי שגליסון 5 פלוס 4 זה גידול יחסית אלים עם סיכון יחסית גבוה ובגליסון כזה הטיפול הוא קרינתי ולא ניתוחי .ומה שלא ברור לי מהקריאה הרבה שקראתי ,האם העובדה שרק גליל אחד מעורב מפחיתה מחומרת הגליסון ואולי מאפשרת גם אפשרות לטיפול ניתוחי תודה רבה

שלום גלעד. העובדה שזה בגליל אחד לא מפחיתה את חומרת הגליסון. עדיין, גם בגליסון חמש פלוס ארבע מותר לשקול ולהציע ניתוח לכריתת הערמונית. צריך לשקול זאת מול הסיכוי שהסרטן יישאר או יחזור לאחר הניתוח ויהיה צורך בטיפול קרינתי נוסף. האפשרות השניה היא טיפול קרינתי משולב עם טיפול להורדת טסטוסטרון (טיפול הורמונלי). גם אחרי טיפול כזה יש סיכוי שהסרטן יחזור וצריך לחשוב מה תהיינה אפשרויות הטיפול אז. כמובן, שבדיון כזה צריך לשקלל את הגיל שלך, מה תופעות הלוואי הצפויות של כל טיפול ומה ההעדפות שלך בהתאם.

07/04/2022 | 04:27 | מאת: גורי

שלום דר' אני חולה סרטן שלפוחית השתן שחוזר ולאחר כריתת כליה ושופכן קיבלתי 6 שטיפות של מיצומיטין לאחר ביקורת ראשונה היו לי גידולים רבים ואז עשו לי שטיפות bcg של 6 טיפולים בביקורת ראשונה היה נקי ועשו לי 3 טיפולים נוספים אך לאחר ביקורת שוב חזרו לי הגידולים כעת עושים לי שטיפות של גמזר האם החומר הזה יעיל יותר ואמור לעזור ומה האפשריות הנוספות שיש אם זה לא יעזור תודה על תשובה

שלום גורי. מאוד חשוב לדעת במקרה שלך מה היתה ההיסטולוגיה של הסרטן שכרתו בפעמים הקודמות. זה עוזר להעריך את הסיכון של חזרה, אבל יותר חשוב, של התקדמות (כלומר, שבחזרה הבאה הסרטן יהיה אגרסיבי יותר ויחדור עמוק יותר לדופן השלפוחית או, חס וחלילה, גרורות). גמזר הוא טיפול יעיל למניעת חזרה והוא אחת האפשרויות לשטיפות שלפוחית, יחד עם BCG ומיטומיצין. אני מבין שכיוון שאצלך הסרטן חזר לאחר שניסו מיטומיצין ו-BCG, עכשיו מנסים את האפשרות הזאת. לגבי האפשרויות שיש, אם זה יחזור שוב - זה מאוד תלוי בסוג הסרטן שהיה ובסוג הסרטן שיחזור, אם זה יחזור.

28/03/2022 | 18:36 | מאת: סקיי

בן 35 לאחר כריתה רדיקלית של אשך בפתולוגיה סמינומה כולל חסימת צינור הזרע ,ללא רקמת אשך בכלל בוצע סבב כימו למניעה בקרבופלטין שאלתי היא האם תקין שלמעקב נדרשתי רק לבדיקות דם ולא בדיקת דימות ?

שלום. לפי הקווים המנחים של ה-NCCN, יש צורך בהדמיה של הבטן והאגן (CT או MRI) אחת לשנה ב-3 השנים הראשונות למעקב.

18/03/2022 | 15:19 | מאת: צחי

האם בכל ניתוח כריתה רדיקלית של הערמונית כורתים גם את בלוטות הלימפה? אם לא, מה הקריטריון לעשות זאת? תודה

שלום צחי. לא בכל ניתוח עושים גם דיסקציה של קשריו הלמפה באגן. עושים זאת במקרים שהסרטן מראה מאפיינים יותר אגרסיביים (לפי הביופסיה או ה-MRI) וכשיש סיכון מוגבר לכך שהסרטן התפשט מעבר לערמונית.

17/03/2022 | 14:38 | מאת: דיקלה

שלום רב בני בן 6, נכנס לעיתים קרובות מאוד, בערך כל 10 דקות לעשות פיפי, בכל פעם מספר טיפות, כשביקשתי שינסה להתאפק, אמר שהוא חא יכול. יש לציין שלפני כחצי שנה היתה האפיזודה הזו כחודשיים ואז היתה רגיעה של כ-3 חודשים ושוב חזר. מה לעשות?

שלום דיקלה. זה לא ממש הנושא של הפורום הזה, אבל צריך לעשות בדיקת שתן כללית ותרבית שתן ולפנות לאורולוג ילדים.

13/03/2022 | 22:45 | מאת: בני

שלום רב, מבצע בדיקה עצמית לגילוי סרטן אשכים. לא חשתי גושים כלשהם חוץ ממעין חומר ״צמיגי״ כזה שזז ממקום למקום ואינו במקום קבוע (כמו מעין ג׳ל אבל בעובי שניתן להרגישו, לעיתים מרגיש כמו גוש ולעיתים ״מתמוסס״ ). החומר עצמו יוצר מעט תחושת אי-נוחות שנוגעים בו (כאילו שזה החומר שאחראי על הכאב בעת קבלת מכה) האם הדבר תקין?תודה רבה

13/03/2022 | 23:26 | מאת: בני

הבהרה - מרגיש שהחומר מקיף את האשך עצמו

13/03/2022 | 23:28 | מאת: בני

(סליחה נלחץ מוקדם) - מרגיש שהחומר לא נמצא על האשך עצמו אלא בחלק המקיף, כמו ג׳לי שהאשך נע בתוכו

שלום בני. אתה כנראה ממשש את יותרת האשך (אפידידימיס), שזו מערכת צינורות שדרכם תאי הזרע יוצאים מהאשך. עם זאת, כדי להיות בטוח, כדאי שתפנה לאורולוג שיאשר את הבדיקה.

בס"ד ערה טוב. בן 71 עם בעיות בריאות רבות. לחץ דם גבוה, סכרת, copd , אסתמה קשה. לאחרונה אובחנתי עם מיליומה מחלת מח עצם..עדין לא מקהל טיפול. אמור לעשות pedct , ועוד מספר בדיקות . בבדיקות איסוף שתן שנתבקשתי לעשות אלה התוצאות : Bence-jonse proteins תוצאה lambda flc. Protein-urine 24h 515mg/24h . מבין שתוצאה גבוה ...מה זה אומר ? תודה רבה אברהם

שלום אברהם, זה לא הפורום המתאים לשאלה. ממליץ להתייעץ עם המטולוג.

08/03/2022 | 21:42 | מאת: דוד

שלום דוקטור אני בן 32 ללא מחלות רקע כאבי גב +צד לעיתים. , לא מעשן בבדיקה מקרית דם בשתן 2 בדיקות רצופות 50 אחרי חודש וחצי בדיקה נוספת ללא דם בשתן , (בגבול הנורמה 10) אותה תוצאה שהיתה לפני הדם בבדיקה מיקרוסקופית יצאו 3 תאים לשדה . ליתר ביטחון ctu תקין . ציטולוגיה עדיין ממתין לתוצאות האם יש צורך בהמשך מעקב או ציסטוסקופיה ?

לאור גילך הצעיר והיעדר היסטוריה של עישון, יכול להיות שניתן יהיה לוותר על ציסטוסקופיה. אתה צריך להתייעץ ולוודא עם אורולוג שאין גורמי סיכון אחרים לסרטן בדרכי השתן.

27/02/2022 | 18:53 | מאת: דור

ממצאים האדרת יתר מתונה של דופנות במקטע של איליום דיסטלי לאורך 5 ס''מ עם רסטריקציה מסויימת ברצפי דיפוזיה. ספק רסטריקציה קלה באלים טרמנלי. מה הממצא?

הממצא שאתה מתאר הוא חלק ממערכת העיכול. אין לזה קשר לאורולוגיה. מציע להעלות את השאלה בפורום המתאים.

24/02/2022 | 16:15 | מאת: אני

שלום רב, אודה להסבר: מה פירוש קליטה דיפוזית? ומה זה מחלה שאתית בעלת avidity נמוכה לרצפטורים של psma ? תודה מראש!

שלום. "קליטה דיפוזית" היא קליטה שהיא לא ממוקדת באזור אחד. מחלה שאתית עם אווידיות נמוכה ל-PSMA היא סרטן ערמונית שלא מבטא הרבה חלבון PSMA ולכן לא קולט (או קולט מעט) את החומר המוזרק בבדיקת ה-PET.

27/02/2022 | 12:55 | מאת: אני

תודה רבה על תשובתך. ברשותך אציין את התוצאה במדויק: קליטה דיפוזית מעט מוגברת (suv עד 7) בבלוטת הערמונית שהיא מוגדלת עיבוי דופן של שלפוחית השתן עם מס' סעיפים בקיר ימני ריאקטיבי.. אודה להסברך. דיפוזית במקרה זה מתייחס לשלפוחית השתן? אשמח אם תפרש לי. המון תודה!!

06/03/2022 | 11:55 | מאת: אני

שלום. מקפיצה שוב את השאלה, בתקווה לתשובתך. תודה רבה!!

קליטה דיפוזית - הכוונה בערמונית לפי הבנתי.

20/02/2022 | 08:19 | מאת: ינאי

שלום שמי ינאי בן 15 מהמרכז אני בכיתה י יש לי גוש באשך שמאל כבר מהחופש הגדול שלפני כיתה ט , האשך עם הגוש מרגיש יותר גדול מאשך ימין לשתיהם אותו מרקם הגוש ממוקם באזור העליון של אשך שמאל וגודלו לא השתנה כל התקופה הוא בגודל של חצי אפון לאורך יחסית רך בשתי הצדדים ליד האשך אני מרגיש כמו תולעים כאלה ( בשתי הצדדים ליד האשכים ) יש לי סרטן ??? או שאני סתם לחוץ אשמח לעזרה וחוות דעת מקצועית

שלום ינאי. סביר להניח שאם מדובר בגוש שלא גדל, לא מדובר בסרטן. אבל, וזה מאוד חשוב, אי אפשר לדעת בלי לבדוק אותך. לכן, אתה חייב לגשת לבדיקה של אורולוג וכדאי גם לבצע אולטרהסאונד אשכים. זה חשוב מאוד לא להזניח את זה ולבדוק את זה כדי להיות בטוחים מה זה.

14/02/2022 | 21:38 | מאת: אברהם

בסד אני בן 70 . עם המון מחלות רקע. לחץ דם גבוה. Copd, אסתמה קשה . אחרי סרטן בלוטת התריס, סרטן ערמונית. לאחרונה אובחנתי עם מילומה. עדיין בלי טיפול. הרופא הפנה אותי לct עצמות ובמכון מור עשו לי אגן ובטן...בטעות. יחד עם זאת ב ct אובחנה ציסטה אקופיטית כליה ממין בקוטר 12 מודדת סמיכות של HU 30 ללא הזרקת חומר ניגוד . Ct משנת 2015 לא נראתה . אשמח לשמוע מה דעתכם. תודה רבה .

שלום אברהם. כשמדובר בציסטות בכליה, מה שחשוב זה מידת המורכבות שלהן. אם הן נראות כמו ציסטה שרק מלאה בנוזל, הן נקראות ציסטות פשוטות, ואין אפילו צורך במעקב. אם נראים בהן מרכיבים אחרים חוץ מהנוזל, יש צורך במעקב, ולפעמים, אם המרכיבים האלה נראים כמו רקמה, אנחנו חושדים שאולי יש סרטן בציסטה ואז ממליצים על ניתוח לכריתתה. לכן, יש חשיבות שתיגש עם פענוח הסיטי ועם הדיסק של הבדיקה עצמה לאורולוג, כדי שיוכל להסתכל ולהעריך.

ביצעתי ctu ובתשובה לא היה זכר לערמונית . Ctu לבירור דם גלוי האם זה אומר שהיא פשוט תקינה ? הרי יש שם שלפוחית וכליות ואגן , לולאות מעי . אז איך אפשר לא לציין נפח ערמונית לדוגמא ?

שלום קון. סיטי היא בדיקה לא טובה בשביל ערמונית. קשה לראות בבירור את הגבולות שלה בשביל למדוד אותה. בכל מקרה הבדיקה נעשתה כדי לשלול גידולים בדרכי השתן (כליות, שופכנים ושלפוחית), לא בשביל למדוד את גודל הערמונית.

12/02/2022 | 16:03 | מאת: מחמוד

אני מתלבט לגבי ביצוע ציסטוסקופיה , כרגע לא הפנתי על ידי האורולוג שרוצה קודם חודשיים מעקב של בדיקות שתן . האם זאת החלטה טובה ? הסיבה היא דם סמוי 45 פעמיים תוך שבועים . הופנתי לctu שיצא תקין לחלוטין ללא ממצא חריג או בעיה גרמית. רק עם ציסטה בוסניאק דרגה 1 , קורטיקאלית בכליות . יש ליכאבי גב ואגן כבר המון זמן וכאבי דופן הבטן בצד ימין. בדיקות השתן הבאות שעליי לעשות הם ציטולוגיה ומיקרוסקופיה ותרבית . בתקווה שהםתקינות האם אפשר לוותר על ציסטוסקופיה ולחיות עם הדם בשתן ? או שבכל זאת כדאי לבצע . האם עדיין יכול להיות גידול? שאלה נוספת - האם CT תקין אומר שגם אם יש משהו הוא כנראה מקומי בלבד ושטחי ? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבדוק ? אולי עמוד שדרה ? אני בן 34 ללא מחלות רקע , לא מעשן, לא שותה אלכוהול .

שלום מחמוד. במקרה שלך, אם לא היה דם שראית, אלא רק בבדיקת השתן, וכיוון שאתה לא מעשן ומתחת לגיל 40, ובהנחה שאין לך גורמי סיכון לסרטן שלפוחית, יתכן שאפשר לוותר על ציסטוסקופיה. עם זאת צריך לזכור ש-CT אורוגרפיה יכול לפספס גידולים קטנים בשלפוחית.

13/02/2022 | 20:55 | מאת: מחמוד

האם חודשיים בדיקות שתן ציטולוגיה + מיקרוסקופ הם מספיק טובים ורק אחר כך להחליט על ציסטוסקופיה ? האם חודשיים זה זמן סביר לחכות גם אם בטעות התפספס איזה משהו ?

אם יש סרטן בשלפוחית, לא כדאי לחכות חודשיים. אבל - בבן 34, לא מעשן, שיש לו דם רק בבדיקת שתן (ולא ראה דם בשתן), הסיכון לסרטן שלפוחית הוא יחסית נמוך.

07/02/2022 | 17:50 | מאת: דניאלה

שלום דוקטור עברתי למפקטומיה לפני 8 שבועות של ILC סרטן שד ER פוזיטיב ,הר 2 נגטיב ,KI67 הוא 8 אחוז . ללא מעורבות של בלוטות לימפה במהלך הבירור התגלה באקראי תהליך סולידי בכליה שמקבל האדרה בקוטר 3.1 סנטימטר החשוד ל RCC . השאלה שלי מה קודם למה ,האם קודם צריך לעשות הקרנות או קודם צריך לעשות כריתה של הממצא בכליה תודה רבה

שלום דניאלה. סרטן כליה בדרך כלל מתקדם לאט. עם זאת, כדאי שהאורולוג המנתח יתייעץ עם האונקולוג המטפל בנוגע לקדימויות.

06/02/2022 | 21:54 | מאת: חרד לבריאותי

שלום אני בן 41 אחרי המקלחת הבחנתי בשומה על שק האשכים השמאלי האם זה חלילה סרטני כי יש לי הרבה שתן אולי כי אני שותה המון וקשה להתאפק לפעמים במיוחד שקר צילמתי את החלק הזה אם תרצה אעלה לכאן או אשלח לאימייל אשמח אם תענה לי בהקדם

שלום. אתה צריך להיבדק ע"י רופא עור.

27/01/2022 | 17:26 | מאת: טל

שלום רב, קיבלתי תוצאות א"ס דופלר לאשכים. לכל אחד מהאשכים נרשם בדיוק כך: מדדים תקינים ללא עדות נוזל עודף מסביב לאשך אפידידימיס תקין בכל חלקיו הודגמה מיקרוליטיאזיס במידה בינונית מה ניתן להסיק ? המון תודה !

שלום טל. נראה שהתשובה תקינה חוץ מ"מיקרוליתיאזיס". מדובר בהסתיידויות קטנות ברקמת האשך. היום אנחנו יודעים שאצל מי שאין לו עבר של סרטן אשכים, לא מדובר בממצא פתולוגי. עם זאת כדאי שתהיה במעקב. בעיקר, בדיקה עצמית של האשכים ופניה לאורולוג במידה שאתה מרגיש שינוי.

27/01/2022 | 09:25 | מאת: אור

שלום אתמול סוף סוף עברתי ציסטוסקופיה אחרי המון חששות הכל נמצא תקין אבל יש לי טיפה צריבות בשתן רק כשאני עושה שתן האם זה כך? והאם זה חולף בהדרגה? תודה

שלום אור, אחרי ציסטוסקופיה מרגישים צריבה וכאבים במתן שתן ויכול להיות גם דם בשתן. זה דבר תקין לחלוטין, כל עוד לא עולה החום. צפוי שיפור בהדרגה כעבור מספר ימים.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 28