בדיקת אי סבילות למזון: בדיקה אמיתית או שרלטנות?
דיון מתוך פורום צרבת - ייעוץ תזונתי
שלום, לאחרונה שמעתי על בדיקות אי סבילות למזון. הבנתי שיש בדיקה שפותחה במכון וייצמן על בסיס ניתוח חיידקים בצואה (אך עדיין מוגדרת כמחקר ולא זמינה לקהל הרחב). בנוסף נתקלתי בכמה מכונים שמבצעים בדיקה על בסיס בדיקת דם. ושאלתי היא: האם הבדיקות ע"ב דם הן בדיקות רציניות, או שמדובר בשרלטנות? תודה!
גלעד שלום, אני לא יודעת לאיזה צורך אתה מחפש בדיקות מסוג זה אבל אני יכולה להתבסס רק על בדיקות מבוססות מחקרים, או במילים אחרות בדיקות הנמצאות בקונצנזיוס. חלק מהבדיקות אליהן אני מתכוונת מוכרות יותר לציבור וחלק פחות. אני לא יודעת לחוות דעה על בדיקות הדם השונות מכיוון שקיימת שונות גדולה וכאמור אין להן מספיק תמיכה מחקרית. באשר לניתוח חיידקי הצואה, שכאמור איננה רלוונטית כרגע - הגישה העולמית כיום אכן מתמקדת רבות בתחום זה אך עדיין רב הנסתר על הגלוי. במידה ואתה סובל מתסמינים במערכת העיכול אני ממליצה לך לפנות לבירור רפואי אצל גסטרואנטרולוג ודיאטנית המתעסקת בתחום. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il