כמה שאלות לגבי ניתוח קיצור קיבה
דיון מתוך פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת
לד"ר קידר שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלותיי. אני עברתי ניתוח שרוול קיבה לפרוסקופי במהלך תקין לפני שבוע באיכילוב. אני נמצא כעת בתהליך החלמה והתאוששות ופועל לפי תוכנית האוכל שניתנה לי ע"י הדיאטנית בבית החולים. אני מרגיש תחושת מחנק ומעט תחושת בחילות במידה וסוג המזון הנוזלי סמיך מדי עבורי אבל תודה לאל, אינני מציג שום תסמינים של acute stress שיחייבו התערבות רפואית דחופה (חום, הקהות, כאב שאינו נשלט ע"י טיפול רפואי פומי וכו'). למזלי הרע, חילקתי חדר בבית חולים עם מטופל אחר שעבר אותו ניתחו שבועיים קודם ובמקרה שלו השרוול ככל הנראה היה צר מידי ולכן נאלצו לאשפזו מחדש עקב הצגת אותם תסמיני חירום שציינתי לעיל. כאמור אצלי הכול מתקדם בכיוון הנכון אני חוזר למעקב אצל המנתח באיכילוב ב30 לחודש אבל למותר לציין שקיים בתוכי בכל זאת לא מעט חרדה שגם אצלי השרוול יצא צר מידי. שאלותיי הם כדלקמן: 1. האם יש למנתחים בריאטרים שיטת חישוב כלשהו כמו, למשל, אינדקס מסת גוף (BMI), גודל איברי מטרה, שבו משמשים לקבוע את קוטר השרוול שיוצרים בכל מנותח, זאת על מנת לצמצם את האפשרות שהשרוול תהיה צר מידי? 2. במידה ושרוול אכן יצא צר מידי עבור אותו אדם האם האופציה היחידה הוא ניתוח נוסף על מנת לתקן אותו או האם יש אפשרות שתיווצר anatomical adjustment - שתהיינה התרחבות אנטומית טבעית כלשהו? 3. במידה ונקבע שיש מקום/צורך לביצוע ניתוח מתקן חוזר, האם מדובר בניתוח ע"ב אלקטיבי, דהיינו המטופל יוכל לבחור אם לעבור הניתוח או להמשיך ולחיות עם המצב כפי שהוא, או ניתוח חיוני שחובה לבצעו בכל מקרה על מנת למנוע סיכון חיים למטופל? בתודה מראש ובברכה, אליהו
בכל מקרה מחליטים לפי המצב. אם אתה לא מסתדר אתה פשוט צריך לחזור לבית החולים = מרפאה, מיון. מחלקה... ולבקש עזרה... אתה שואל שאלות בצורה מתוחכמת מדי. אין דברים כפי תיארת אותם. זה לא מטמטיקה... כשמדובר בסיבוך - צריך לחזור לצוות המטפל ולשאול אותם את השאלות האלה. תרגיש טוב...