צלילה ונוגדי חמצון
דיון מתוך פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)
ד"ר מלמד שלום רב, בצלילה, כידוע, אנו צורכים חמצן בלחץ חלקי גבוה מן הרגיל (לא משנה כרגע מהי תערובת הגזים). ידוע גם שחמצן הוא אחד הגורמים ל"בלאי" של תאים ולהזדקנותם, בשביל זה מומלץ לצרוך במזון נוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים). השאלה שלי היא האם אדם הצולל לעיתים קרובות צריך לשקול את נוגדי החמצון בתפריט שלו בצורה יותר רצינית, כלומר האם הוא צריך לצרוך יותר נוגדי חמצון מאדם שלא צולל? או שאולי אין כלל קשר? תודה רבה מראש, רן.
שלום לך רן, ראשית החמצן אינו גורם ל"בלאי של תאים", אכן יש מעורבות של רדיקאלים חופשיים בתהליך ה"בלאי" אך בגוף הבריא יש לשמחתנו מנגנונים פיסיולוגים רבים ומספיקים הפועלים ומאזנים תהליכים אלה בצורה אפקטיבית ביותר גם במידה ונחשפים ללחצים חלקיים גבוהים של חמצן בצלילות או אפילו בטיפולים בחמצן בתא לחץ שם מגיעים ללחצים חלקיים גבוהים בהרבה מצלילה. צלילות באוויר דחוס, בתערובות, במכשיר סגור חמצן, שימוש נכון בדקומפרסייה על חמצן, כל אלה במידה ונעשים על פי הכללים !!! אינם גורמים לנזק גם לא לנזק שייורי. במכון לרפואה ימית של חיל הים נעשו עבודות רבות בנושא ובמרכז המידע והסיפריה של המכון אפשר לקבל פרטים על כך וגם מידע על ספרות עדכנית בנושא.