פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר
מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר
![ד"ר אודי צינמון ד"ר אודי צינמון](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_26017.jpg)
היום בין השעות 15:30 - 16:30 עברתי ניתוח קטן שבו הרופא שם לי הרדמה מקומית הוא אמר לי שהתחושה צריכה לחזור לי לאוזן אחרי חצי שעה התחושה לאוזן חזרה, אבל באזור שבו הרופא תפר את לי את הספוגים אין לי תחושה והאזור בצבע סגול - כחול האם זה טבעי וזה בסדר?
שכחת לתאר לשם מה בוצע הפרוצדורה מלכתחילה... ממליץ פניה חזרה לרופא יתכן ומה שאתה מתאר תואם למצב שהצריך טיפול
האוזניים שלי סתומות כשבוע ימים,רופא נתן לי בימים הראשונים טיפות דתאמיצין,כרגע עדיין סתומות.מה לעשות?
פונים לרופא אאג
שלום אודה לך על ההסבר לגבי השיטה הנ"ל בטיפול באטימות האף (לא ברור אם זה על רקע אלרגי או דלקתי) שלא התרפאה בטיפול תרופתי אלרגי/דלקתי. (ייתכן ויש גם סטית מחיצה). קראתי על כך שלריריות האף יש תפקיד פיזיולוגי חשוב, וששיטת הפלסמה פוגעת הכי פחות בריריות, וגם לא גורמת לדימומים. א. האם זו השיטה היעילה והפחות טראומתית להקטנת הקונכיות? ב. האם יש חשש להגדלת הקונכיות בעתיד יותר מאשר בשיטות האחרות ? ג. אלו עוד שיטות קיימות ? ניתוח ? גלי רדיו ? ד. האם שיטת הפלסמה מוכרת בסל הבריאות ? ה. וכן האם מיד לאחר הטיפול ניתן לנשום מהאף ולהרגיש שיפור מהמצב שלפני הטיפול ? מודה מראש על ההסבר והעזרה.
לא ברור בכלל באם שימוש בטכנולוגיה זו או אחר טובה - באספקטים השונים - מרעותה. שימוש בטכנולוגיות מתקדמות אינן מכוסות על ידי קופת החולים.
השואלת שאלה מספר שאלות וזו כל ההתייחסות שהיא זוכה לה? יש פה רופא עם יותר ידע/מומחיות?
שלום,אני בהריון שבוע 24,יש לי כאב באוזן שמאלית ,אוזן לא נפוחה,הכאב מורגש עמוק בתוך האוזן בזמן לעיסה או שכיבה על האוזן? מה זה יכול להיות? איך לטפל שזה לא יזיק לתינוק? תודה מראש
דלקת באוזן אולי בעיה במפרק הלסת רעיון! - להבדק
שלום רב האם נזלת אחורית שקופה עלולה לגרום לסינוסיטיס. מדוע הנזלת לא יוצאת מקדימה. תודה על תשובתך.
בעיות מבניות באף?
לא ידוע לי על בעיות מבניות באף. אני שואלת שוב. האם נזלת אחורית שקופה עלולה לגרום לסינוסיטיס. והאם סביר שהדבר נמשך מעל חודש וחצי למרות לקיחת אנטיביוטיקות שלא עזרו ומי מלח? אני מודאגת. אודה לתשובתך.
לגבי פעוט בן שלוש וחצי גילו אצלו אנדואידים, גם נוחר, והפה שלו מרגע לידתו תמיד פתוח, ונושם קשה. קראתי על ניתוח יחסית חדשני "קובוסיישן"? אולי מכשיר חדשני לכריתת אנדואידים ושקדים. מה דעתך עליו?? תודה רבה.
אין יתרון ברור על שימוש במיכשור אחר
שלום אלו שיטות ניתוחיות יש לתיקון סטיית מחיצת האף ? האם שיטת פלסמה (קובליישן) קשורה גם למחיצה ? האם ניתוח מחיצה מחייב טמפונים או שיש שיטות ללא טמפונים ?(מה שיאפשר קצת נשימה מהאף גם אחרי הניתוח) שמעתי שיש שיטה עם קיבוע פלסטיק במקום טמפונים, או טמפונים עם מעבר אוויר בתוכם. והאם בכל השיטות יש כיסוי של קופות החולים ? וכן לגבי ההרדמה, האם עושים את זה בהרדמה מלאה או חלקית ?
ישנן שיטות שונות -להן יתרונות וחסרונות -תדיין הנושא עם מי שינתח אותך. ניתן לנתח גם בהרדמה מקומית או בכללית. תפקיד הטמפונים למנוע דימום ביום לאחר הניתוח. כל השיטות עובדות לא יודע על כיסויי קופ"ח בהצלחה!
מזה מספר שנים אני סובל מכאב חד כמו זרם במצח מעל העין בזמן נחיתה במטוס. הכאב נפסק לאחר הנחיתה. במה המדובר? מה הטיפול המניעתי? איזה רופא מטפל בזה?
תת לחץ בסינוסים ממליץ בדיקת אאג
שלום רב! אני בת 31 ובבדיקת דם גיליתי שיש לי כבד שומני וחיידק בקיבה.. לקחתי אינטיביוטיקה וזה עדיין גבוה. אני סובלת כבר כמה חודשים מכאבי ראש בתקופה האחרונה זה התגבר, הייתי אצל רופא עיניים ( מרחוק שאני רואה אני מתאמצת) והוא אמר שיש לי (מינוס 1 ) ואני צריכה להרכיב משקפיים למרחק. האם זה קשור לעיניים כאבי ראש?. גם שאני לא מתאמצת ולא רואה טלויזיה עדיין כאב לי ראש מאוד. אני מאוד לחוצה. תודה רבה מראש...
?
שלום ד"ר ברצוני לפנות לבעייה שצצה לי פתאום בשבוע וחצי האחרון אז כך אני גבר בן 25 חרדתי לפני שבוע וחצי היה לי סיתמט שעווה באוזן ימין ומכך נישמעה טינטון ואני לקחתי את זה בצורה פניקה מאותו יום יש לי את הטינטון הוא מתחזק ונחל באוזן שמאל האם יש צורך להיבדק הוא מה הרעש קשה להיכול שינה אי אפר רק שהוא מתחלש שמתחזק זה כמו שריקה לאוזן מה לעשות קבעתי טור אבל רק עוד שבעויים נתנו לי?
אני בן 48 סובל טיניטום באוזן שמאל קרוב ל 3 שנים בסיכום סריקת RMI ניכתב DVA באונה הפרונטלית מימין מה משמעות הממצא? והאם ניתן לרפא טינטום?
באם תרצה תשובה ופתרון תאלץ להבדק והיות מטופל בידי רופא אאג...
לפני כחודש וחצי התחלתי לסבול מכאבי ראש וכאבים מסביב לעיניים, בפנים ובאף כל ואפילו בלסת כל פעם הכאב מורגש יותר באחד מהמקומות הללו. רופא א.א.ג מבדיקתו קבע שזה דלקת בסינוסים. נתן צפורל היתה הקלה מלאה למספר ימים ולאחר מכן ותוך כדי המשך נטילת התרופה חזרו הכאבים. לאחר כשבוע חזרתי אליו ואמר שלא רואה כבר סינוסים אך לפי תיאורי כנראה שיש ונתן מוקסיפן 2000 מ"ג ליום. שוב הקלה משמעותית למספר ימים והכאבים מתחילים לחזור ועדיין לא סיימתי התרופה. נשאר לי עוד יום. מה דעתך? אני בהיריון ומתחילה לדאוג שמה הכאבים נובעים ממקור אחר. האם בהיריון ההחלמה יותר איטית? אני בשבוע 16 להיריון. ומודאגת מאוד מהכאבים שלא חולפים אלא נעלמים, נחלשים וחוזרים בעוצמה. אודה לתשובתך. בברכה חמה, טלי
הכאב הינו מהלחץ שנוצר בסינוסים תרופות העוזרות בהפגת הגדש אינן מומלצות בהריון... ניתן להניח קומפרסים חמים על הפנים ולהזליף - לטפטף - מי מלח לאף
שלום ד"ר אני בן 25 לפני חודש בערך אולי יותר התחיל לי שיעול שבעיקבותיו היתפתח לי שפעת דלקת גרון ואוזניים לקחתי אנטיביוטיקה והיום אחרי חודש ושבוע יש לי קושי בבליעה ושיעול מידי פעם לא יודע מה זה ששאלתי נאמר לי שזה יעבור אבל זה לא עובר השאלה אם הכאב יכול לנבוע מהדלקת שהייתה מה שלא נראה לי כי אין לי חום או משו או מיזה שתקוע לי משו בגרון ?...אשמח ליעוץ
לא ניתן להתיחס ברצינות מבלי לבדוק אותך...
שלום רב הבן שלי היה מחובר למכונת הנשמה למשך 3 ימים. כשהוא מדבר הקול שלו צרוד והלשון שלו התעקמה טיפה לכיוון ימין. רציתי לשאול אותך בבקשה האם הקול שלו יחזור לקדמותו? והאם הלשון שלו תוכל לחזור לצורה הקודמת חזרה? תודה רבה לך מראש
שאלה קשה - כי אינך מרבה בפרטים - מה היתה סיבת ההנשמה ועוד. ממליץ בחום - לא להתיעץ באופן וירטואלי - תפני לרופאים המטפלים של בנך הם יטיבו לענות והסביר.
מזה יומיים טיקים כואבים בתנוך/סחוס האוזן ולא ברור למה אין לי ירידת שמיעה עד כמה שאני יכולה להבין ואיו לי טינטון אבל עדיין זה גורם לי לכאב חד ולהפרה של שיווי משקל. אני בהריון בחודש חמישי ולכאבים לקחתי רק אקמול אציין גם שזה גורם גם לכאבים ברכות וכאב בצד שמאל של הראש שזה צד האוזן הכואבת. אני לא מרגישה את הכאב מתוך האוזן אשמח לקבל תשובה למה זה יכול להיות מתאים.
יכול להיות ממפרק הלסת ממליץ לפנות לרופא אאג לבדיקה
דר שלום, ביתי בת השמונה התעוררה בלילה עם כאב חד באוזן, שעבר, אך בבוקר היא החלה לשמוע כפול באוזן הכואבת.מה הפיתרון? בתודה מראש, הורה מודאג
בדיקת אוזן פשוטה ובסיסית
שלום, לפני כשנה היה נדמה לי שיש לי נפיחות באוזר הצוואר אך מכיוון ששמנתי אמרתי שאולי נדמה לי ולא הוספתי להטריד את עצמי בעניין. השבוע שוב ראיתי שיש לי נפיחות באזור וניגשתי לרופא המשפחה כדי שייתן לי בדיקות דם כולל בלוטת התריס. הוא אמר שכיוון שנבדקתי ב- 12.12.10 ב TSH והתוצאה היתה 3.38 שהיא תקינה אין צורך לבצע שוב את הבדיקה אך כדי שאהיה רגועה שלח אותי לאולטרה סאונד והתוצאה היא: בלוטת התריס בגודל תקין, מרקמה בהדיות תקינה. באונה ימנית שתי קשריות, אחת היפואקוגנית בגודל 8*7, 8*8 מ"מ והשניה בקטור 5 מ"מ. באונה שמאלית קשרית היפואקוגנית בקוטר 5,5 מ"מ עם הסתיידות זעירה בתוכה. בדופלר - צבע, ללא זרימת דם חריגה. לא ניצפו בלוטות לימפה מוגלדות בצוואר הקדמי. בלוטות הרוק התת - לסתיות ופרוטיס משני הצדדים ניצפו תקינות. סיכום: קשריות בכמתואר בבלוטת התריס. למעקב ב- US בעוד 6 חודשים או לפי יעוץ א.א.ג. קבעתי תור לרופא א.א.ג. אך הוא נמצא בחו"ל ויגיע רק באמצע אפריל. אני מבקשת לדעת האם אני צריכה להגיע לרופא עם עוד בדיקות אחרות, אולי TSH עדכני ועוד כמה בדיקות שחשוב שהוא יראה? תודה מראש
דיקור במחט עדינה יתן מידע על טיב הגידול. פניה לאאג - מעשה נכון! בהצלחה
שלום בחור בשנות השלושים, סובל מזה שנים מתופעות (נזלת, אף סתום, גירוד בעיניים ובלוע) שקשורות ככל הנראה משילוב של בעיות אלרגיה/דלקת (לא חיידקית) ואולי גם משהו מבני. אבל הבעיה העיקרית זה הנשימה מהאף, ובשכיבה זה מתגבר, כך שמפריע לשינה. ידועה אלרגיה למספר צמחים. וכנראה גם שינויי מזג אויר וכדומה משפיעים מיידית. אך לאחרונה התופעה די כרונית ומפריעה לנשימה בשינה. במשך השנים מדי פעם השתמשתי באוטריווין (הנזק ידוע) ובתרסיסים סטרואידים, גם זריקות וכדורים, אך התוצאה שעל אף שגמלתי את עצמי מאוטריווין במשך למעלה מחודשיים , לא חל שיפור. יש לי מחיצת אף קמורה (לא משהו חדש), אבל זה לא משהו חדש, וכן יובש משמעותי בריריות האף. ברצוני לשאול : 1. האם יש קשר לבעיית מחיצת האף, שהרי לא תמיד היא הפריעה, וכן אם זו בעיה מבנית אז גם האוטריווין לא היה פותח את האף ? 2. ככל הנראה אין מנוס מהתערבות כלשהו לגבי הגודש בריריות האף, האם התערבות כירורגית כלשהי תפתור את הבעיה גם אם יש אפשרות שהמקור הוא אלרגי ? 3. אותה שאלה במקרה שמדובר בדלקת כרונית באף. וכן האם יכול להיות קשר לכך שיש לי דלקות בכמה פרקים בגוף ? 4. מה הסיבה שבשכיבה אטימות האף מתגברת ? תודה רבה על העזרה.
נישמע שהפתרון הוא ניתוחי ויפתור את הבעיה בהצלחה!
יש לי ילד בן שנה וחצי שכל שבועיים לערך מתנפחים לו השקדים והם דלקתיים והוא מקבל אנטיביוטיקה עד עכשיו זה היה ראפאפן מגה ועכשיו זה כבר אוגמנטין והשאלה שלי היא האם יש דרך למנוע את הדלקות גרון כי הילד חי על אנטיביוטיקה שבוע כן שבוע לא והוא מאוד סובל עד כדי אי שקט מתמשך
יש מקום לברר באם אכן הדלקות הו חידקיות - מליץ לקחת משטח (תרבית) גרון. אם אכן מדובר בדלקות - לפיהמשטח - צריך לבדוק באם הדבקויות הן מנשא - מילד אחר או אולי ממך?
שלום רב, היום הכניסו לתינוק שלי - בן שנה ושמונה חודשים, את התרחיף המיועד לנטילה דרך הפה (AZENIL), לאוזן. לפי מה שהבנתי לא החדירו לו את כל הכמות (4 מ"ל) אלא פחות - כי זה לא נכנס להן לאוזן (מעניין למה...).... מה צריך לעשות והאם זה מסוכן? אודה לתשובה מהירה. מור
מוזר... אבל לא מסוכן
שלום רב. שמי דלית נשואה +2, לשני ילדי היה החורף חיידק בגרון. אך לאחרונה במשטח כשכאב לבן שלי הגרון המשטח יצא תקין. לי כואב הגרון לסרוגין(עם כאבים ממש באיזור של מיתרי הקול כאילו אני "נחנקת"). ולבעלי נתנו היום אנטיביוטיקה לגרון ללא משטח בטענה שיש לו דלקת. השאלה שלי מתי לגשת שוב לרופא לבדיקת משטח גרון כשכואב הגרון עם חום או בלי או שיותר משבוע? לפי איזה סימפטומים לחזור לרופא כי אינני רוצה להדביק אותי ואת ילדי במחלות אחרות? יש לציין שהעבר היה לי כאב גרון חזק במשך שבועיים ושכבר חשבתי ללכת לרופא זה עבר(לא הייתי מודעת לסכנות שבאי טיפול בחיידק). יש מצב לחיידק בגרון שעובר לבד? תודה מראש דלית
רצויה בדיקה בעת שמרגישים לא טוב. אולם באם קיים חשד שאת נשאית לחיידק - ניתן לקחת משטח (תרבית) גרון ולפי ממצאים לטפל.
בתי בת השנה, סובלת המון זמן מנזילה מהאוזניים כמעט כל שבוע וחצי,פניתי לאף אוזן וגרון וקיבלתי תשובה שזה טבעי ויש תינוקות כאלה. רק לנקות עם מי חמצן ולטפטף טיפות אוזן.אשמח לשמוע חוות דעתך.
יתכן ומדובר בדלקת אוזן תיכונה עם נקב בתופית. רצויה תרבית מההפרשה וטיפול אנטיביוטי לפיה.
שלום דוקטור. אני באמצע שנות ה40 שלי. זה שנים יש לי קשריות על התירואיד, שגדלו. עברתי FNA שיצא תקין. שאלתי- זה חודשים רבים שבלילה, במהלך השינה אני חווה כאבים מציקים בתירואיד. זה חודשים רבים שלא ישנתי לילה רצוף. בבוקר, לאחר זמן זה עובר וכמעט לא מציק במהלך היום, אך חוזר כל לילה. לעיתים קרובות אני גם מתעוררת בבוקר עם ריח זיעה. לגבי תוצאת US - מה אומר המשפט "זרימות דם מוגברות בהיקף"? וכן "בלוטות לימפה עם מרכז שומני". האם זה תקין? אציין כי לאימי היה סרטן בתירואיד. תודה מראש עלתשובתך.
ממליץ - לפגוש רופא אאג שעוסק גם בניתוחי ראש וצוואר (טירואיד) - עם תוצאות ה אולטראסאונד והדירור ולדיין הנושא באם בוצעו מספר אולטראסאונדים - רצוי לעבור על כולם.
ד"ר אודי צינמון שלום, הבן שלי סובל מירידה בשמיעה באוזן הימני והוא סה"כ בן 4 בחודשי החורף המצב מחמיר והשמיעה שלו יורדת בצורה משמעותית. מה ניתן לעשות ואיזה טיפול יש על מנת לייבש את הנוזלים? אודה לתגובה דייגו
צריך לבדוק, אך באופן תאורטי אולי נידרש לניתוח צינורוית איורור לאוזן ("כפתורים").
בת 38, רציתי לדעת לגבי ניתוח פלסטי באף, אני סובלת מנזלת כרונית והבנתי שאחרי הניתוח אסור לקנח את האף במשך כמה ימים ואצלי זו בעיה כי כל הזמן מנוזלת. שאלתי את השאלה גם בפורום ניתוחי אף שם נאמר לי שניתוח פלסטי באף יכול גם לגרום לבעיות בנשימה וכיוון שאני סובלת מנזלת כרונית זה עלול להגביר קשיים בנשימה, האם נכון? תודה.
אכן נכון מאוד!
שלום, לאחרונה הרגשתי תחושת גירוד מציקה בגב הגרון, הבוקר הסתכלתי פנימה וגליתי מעין חורים מלאים במוגלה בחלק האחורי בקיר הגרון, אולם לא על מיתרי הקול. הצלחתי להגינ בזה בעזרת קיסם אוזניים ולהוציא את זה. יצאה מוגלה קשיחה, או שאולי זו לא מוגלה. יש לי עוד שניים כאלו אחד ליד השני. אני אשמח לתשובה בנושא, מה זה יכול להיות והאם עליי לפנות לרופא? תודה רבה
מדובר כנראה באבני שקדים שדנו בהם בפורום זה די הרבה. לא מוגלה. פנה לאאג להסבר ולפתרון.
שלום רב, אני בת 38 ולפני כ-15 שנים עברתי תקופה מאד אלרגית בחיי שנבעה בגלל קירבה לחתולים וקירבה לאבק. מאז אני מודעת יותר ומתרחקת מהם, כמו כן השנים עשו עמי חסד והפכו אותי פחות אלרגית מבעבר. אני חוששת שבתקופה ההיא למעשה "נדפק" לי האף, כי מאז התחלתי להתקשות בשימוש בו. בשש שנים האחרונות אני נושמת כמעט רק מהפה. נחיר אחד חסום ב-100% והשני ב-90%. אני חייבת לציין שבשנים הללו אני לא סובלת מידי מאלרגיות או רגישויות או נזלות למינהן. כאשר אני מסתכלת במראה עם ראש מורם אני רואה דרך הנחיריים במו עיני - "גולת בשר" שחוסמת לחלוטין כל סיכוי לאוויר לחדור לאפי. 1. האם אילו הפוליפים? 2. האם תחושתי שאין מנוס מניתוח היא תחושה מוצדקת? פשוט לא נשמע לי הגיוני שאיזושהיא תרופה יכולה לחסל את שתי הגולות האילו. 3. כמה זמן לוקח להחלים מניתוח שכזה? 4. האם השמועה שהניתוח במקרה הטוב עוזר לאורך 10 שנים נכונה? תודה מראש!!
ממליץ - בדיקת אאג בתוך מספר שניות ניתן להבחין מה יש - ועוד דקות ספורות להסביר מה צריך לעשות ולהתחיל לפתור את הבעיה!
שלום רב, אני בת 21, בריאה בד"כ, בחודשיים האחרונים אובחנתי כחולה בדלקת גרון פעמיים, ופעם אחת בדלקת אזניים. בכל הפעמים לקחתי אנטיביוטיקה למשך 10 ימים. אחרי הדלקת האחרונה ערכו לי משטח גרון שיצא תקין. כעת, אני שוב מתחילה להרגיש כאבי גרון כמו בדלקות הקודמות, השקד השמאלי נפוח ועם כתמים לבנים. בנוסף, חזרתי לעשן בחצי שנה האחרונה, האם יכול להיות קשר? מה יכולה להיות הסיבה לדלקות החוזרות? והאם אפשר לטפל בזה ללא אנטיביוטיקה? תודה רבה!
שאלה שנישאלת די הרבה. לא כאב בגרון = דלקת. אנטיבויטיקה עוזרת לגוף בהתגברות על זיהומים חידקיים - איינה תרופה נגד כאב. לפיכך ראוי לבבר באם בכלל יש דלקת. עישון תורם להוצרות דלקת כרונית בגרון - וכמובן גם לסרטן של הפה, הלוע הגרון והראות. י
שלום ד"ר צינמון, במשך כחודש וחצי אני סובלת מורטיגו. בהתחלה קשה ולאט לאט הסימפטומים יותר קלים. לאחרונה קיבלתי סטונרון למשך 10 ימים 3 פעמים ביום. השאלה היא אם אפשר לקבל תרופה זו לטווח ארוך כזה? והאם עייפות וטשטוש ילוון אותי במשך כל עשרת הימים? לתשובת אודה מרים
תתחילי ממינון מופחט ותיראי - למשל פעמיים ביום. עקרוני לא פחות לשאול (לברר) מדוע יש סחרחרת. זאת יש לחפש דרך אאג - או נוירולוג.
בחודשיים האחרונים אני מאוד צרודה, קשה לי לנשום, לפתע אני נוחרת והשיעולים מהגרון חונקים אותי. הרופא עשה לי את הבדיקה שמכניסים צינור עם מראה דרך האף לגרון והבחין שמיתרי הקול מעט התעבו ויש לי בצקת עליהם, סימנים היכולים להעיד על סרטן וכי אצטרך לעשות כל 3 שבועות את הבדיקה הנוראית הזאת. עליי לציין שאני מעשנת די כבדה. האם באמת יש לי סרטן בהתהוות? מתי אוכל לדעת סופית? מה הטיפול?
הפסקת עישון מידית! בשלב כל שהוא תתכן נטילת ביופסיה על לברר באם סרטן או לא. באם אכן סרטן - ניתוח או קרינה. לא נחמד...
היה לי צינון לפני כשלושה שבועות (נזלת, כאב גרון וצרידות). הכל עבר אך אני ממשיכה להשתעל בכבדות במהלך הלילה. מה זה יכול להיות? האם עלי ללכת לרופא? תודה מראש
כן
האם חייבים להוציא שקד ימני שהוא גדול יותר? תודה
כאשר חושדים בסרטן
אני בן 32 ולפני כשנתיים וחצי אבחנו אצלי CMV וירוס לאחר בירור של מספר חודשים. מאז ועד היום כל הזמן יש לי נזלת , ותקופות של שיעולים חזקים בגלל הנזלת, ותקופות עם הרבה פחות שיעולים. תמיד אני מרגיש תחושה, שכאילו יש לי משהו תקוע בנחיר השמאלי שמקשה עלי לנשום. לקחתי במשך חצי שנה כדורים נגד אלרגיה שלא עזרו בכלל לנזלת ולשיעולים. וכל מספר חודשים יש לי דלקת גרון קלה שבד"כ עוברת ללא אנטיביוטיקה. ולעיתים קרובות אני מרגיש גירודים באוזניים , ושאני נוגע באוזניים אז אני מרגיש שיוצא משמה שעווה. בנוסף לזה , חשבו שהגורם אולי פסיכולוגי , ובבירור עם הפסיכולוג הוא לא מצא מקור לבעיה. במשך תקופה הפסקתי עם מוצרי חלב כי חשבו שאולי זה הבעיה, אבל , גם כאן זה לא עזר. שלחו אותי לצילומי סיטי ורנטגן של הסינוסים, ויצא תקין. בלי קשר לבעיה הזו, אני מרגיש טוב ומתאמן 3-4 פעמים בשבוע. רק קצת מתוסכל מזה שאין שום דבר שעוזר נגד הנזלת הזו. באופן אישי התחושה שלי , היא שיש לי איזה גרגיר או משהו קטן שתקוע בנחיר השמאלי , וזה כל הזמן גורם להווצרות של נזלת שגורמת אחרי זה לאוזנים סתומות ולדלקת קטנה , בנוסף לזה השיעולים לפי דעתי גם נגרמים בגלל אותה נזלת. מבקש את עצתך לגבי עיניין זה. בתודה תומר.
לא מתאים למענה וירטואלי - פנה לרופא !
שלום רב, אני סובלת כבר שבוע וחצי מכאבי גרון, מדי פעם ישנן נקודות לבנות על השקדים ולפעמים רק אודם מלווה בכאבים. יש לי מעט בחילות ואני מניחה שזה קשור גם כן. המשטח גרון שעשיתי יצא תקין. זו הפעם השניה בחודש וחצי האחרונים שאני סובלת מהכאבים הללו. האם יש לך השערה לגבי מקור התופעה הזו? תודה ושבוע נעים!
נשימה עם פה פתוח - מחלה ויראלית ועוד מספר אפשרוית
תודה לד"ר על תשובתך המלומדה, ואכן מיהרנו לבדיקות טרום ניתוח בב"ח וחשבנו לתומנו מאחר ודחיפות האיבחון, אכן כבר באותו יום או מקסימום לאחריו ינותח בעלי.. אבל לא דובים ולא יער, המרפאה של בי"ח לא חשבו כך ורק התקבלנו לא.ק.ג. והבאנו את הבדיקות הדם אתנו ,ישבנו עם רופאה מנחתחת ואף עם המרדימה... אבל אופס אין ניתוח קרוב ואף לא ידוע מתי תאריך הנתוח,בעלי נכנס ללחץ בשל הענין כי לא הבינונו שאין ניתוח בקרוב. האם כך העניין?? האם המצב כפי שהוסבר על ידך לא דחוף מספיק?? חזרנו הביתה כאשר בעלי מתוסכל ומעדיף לחשוב בשל היותו חבר בקופ"ח או חולה ציבורי יש עדיפות לאחרים שמשלמים את הממון הדרוש (דרך שר"פ ) או משהו כזה?? האם הרפואה הציבורית אכן נדחקנו לצד למרות הדחיפות הרפואית??
?
שלום, כבר חודש וטיפה אני סובלת משקד שמאל נפוח וקשרי לימפה נפוחים בגרון, אין לי חום וזה מתבטא רק בכאב ושיעול. הרופא לקח משטח גרון ואמר שזה וירוס. עשיתי בדיקה למחלת הנשיקה בבדיקת דם, והתברר כי אין לי. השאלה שלי היא, אם אין לזה תרופה, מה אני יכולה לעשות עם זה? ומה זה יכול להיות?
רצויה בדיקת אאג
שלום, אני סובל מצרידות מתמשכת כבר 4 חודשים. עשיתי בדיקת סטרובוסקופיה (לפני כחודשיים) עם סיב קשיח ולהלן הממצאים: -הצטברות ריר מרובה בהיפופרינקס,המיתרים מעט מטרופיים,יתכן ועדות לשימוש יתר. אודם כללי בלרינקס.המיתרים עצמם חלקים לכל אורכם וגמישים,הסגירה הגלוטית טובה, אין לזהות נגע כגון יבלת/ציסטה/פוליפ וכו. - לסיכום סימני לרינגיטיס,יובש כללי בגרון וגירוי. ההמלצה הייתה: שתיה מרובה של מים, הקפדה על תזונה מסודרת, להימנע מאוכל כבד\חריף\חמוץ\מתובל. צמצום קפה,הימנעות ממשקאות מוגזים. -צמצום כמות הדיבור וקצב הדיבור. הצרידות לפעמים משתפרת למספר שעות ואחרי זה שוב חוזרת, כלומר רוב הזמן אני צרוד. בנוסף אני לא מעשן או שותה אלכוהול. האם יש המלצות נוספות נוכח העובדה שהמצב לא השתפר? תודה רבה, אילן
ריפוי בדיבור - פנה לקלינאית תקשרת העוסקת בתחום.
בן 25 בריא. לפני כחודש נראה לי גיליתי גוש די קשה בעורף העליון השמאלי שמסתבר שהוא קישרית לימפה. לא נראה לי שהייתה לי דלקת/פציעה באיזור מה שדי הלחיץ אותי מלימפומה. בשבוע האחרון הוא נראה לי גדל. להלן בדיקות ה-US שבהם גם התגלה ממצא נוסף (פאראתירואיד או לימפה - לא ידוע עדיין). אני מודאג. ----- US: אונה ימנית: גודל ומרקם תקין. אונה שמאלית: גודל ומרקם תקין. איסטמוס: לא מעובה ללא לימפאדנופטיה צוארית חשודה. *מאחורי אונה ימנית הודגם מבנה היפואקוגני בגודל 8x6 מ"מ, אליפטי ללא זרימה לתוכו בדופלר. PTA? קישרית לימפה?, לשקול בדיקה מעבדתית במיפוי לפי הצורך להשלמת הבירור. *מאחורי אונה שמאלית: ממצא דומה 8.5x5.5 מ"מ. בוצעה סריקה גם רקמות רכות של צוואר אחורי משמאל בגובה ממצא מישושי מעט מאוד מעל קו השיער, במיקום ממצא מישושי הודגמה קישרית לימפה בגודל 7x4.5 מ"מ זרימה מרכזית חלשה עם מראה סונוגרפי שמור. לסיכום: ממצאים בפרויקציה של פארתירואיד להמשך בירור כנ"ל. -------- בדיקות דם: ספירת דם מלאה - תקינה. קלציום: 9.85 זרחן: 4.0 שקיעת דם: 2 (המינימום בסקאלה) CRP: 0.08 הכל תקין. עדיין לא קיבלתי תוצאות PTH. ------ השאלות: לגבי הלימפה בעורף: שאלתי את הרופא שעשה את ה-US אם זה סרטני (לימפומה) והוא אמר לי שחד משמעית לא. אבל נראה לי שהוא אמר את זה רק כדי להרגיע אותי כי הייתי לחוץ מאוד. הוא אמר שצריך לעשות בדיקות דם ואם הם יהיו תקינות לא יהיה צורך ב-US. על מה זה הוא התבסס שאמר שזה לא סרטני? מה זה אומר שהמראה הסונוגרפי שמור? לגבי הפאראתירואיד שאולי זה בכלל לימפה: הקלציום יצא תקין (קצת גבוה אבל בנורמה) - עד כמה זה אומר שזה לא PTA אלא קישרית לימפה. אם זה אכן קישרית לימפה - האם זה יכול להיות מסוכן, כלומר יש אפשרות שזה לימפומה? מיפוי רדיואקטיבי יכול להגיד מה זה ולשלול לימפומה? האם זה שספירת הדם תקינה מוריד את הסיכויים שמדובר בלימפומה? לגבי התוצאות באופן כללי: עד כמה זה מסוכן? תודה
בלוטות הפאראטירואיד או גידולים שלהן לא נימצאים בעורף אלא הצוואר קידמי . מיפוי יתרום להבנה לגבי הפאראטירואידים ובדיקת ה PTH חשובה. שאלתך ארוכה ומביעה את חששך - מדוע אינך פונה ורופא אאג שיסביר לך ויברר אותך?
בימים האחרונים אני סובלת מכאבי גרון ויש לי ליחה שמעורבבת עם שאריות של דם (ככה זה נראה לי ) האם זה דורש פנייה לרופ או שפשוט להמשיך לקחת כדורי מציצה לכאבי גרון.?
באם את מוטרדת ממה שאת מתארת - פני לרופא והבדקי
בני בן 6 אובחן בבדיקת דם כחולה במחלת הנשיקה בתחילת פברואר. לא היו לו סמפטומים מיחדים פרט לנפיחות בכל הבלוטות כולל במפשעה, בגרון ומתחת לאוזניים. הסמפטום המטריד ביותר הוא נחירות קשות , שהרופאה ייחסה לנפיחות בבלוטות התת לסתיות ובשקדים. בימים האחרונים שמנו לב כי הוא עדיין נוחר באופן די קשה,וממש לא נושם טוב בשינה. חשוב לציין כי הוא חזר לפעילות רגילה ובריא. יחד עם זאת הבלוטות עדיין נפוחות. שאלותי- כמה זמן לאחר מחלת הנשיקה הבלוטות והשקדים נפוחים ? ומתי אמורה לרדת הנפיחות? האם הנחירות מסוכנות ? והאם נראה לך שזו אכן הסיבה לנחירות. תודה
ממליץ בדיקת אאג
האם יעילות המכשיר איירפופר אכן הוכיחה את עצמה ואכן מונעת ניתוח כפתורים? אשמח לקבל מידע אודות היעילות ו/או החוסר יעילות מול ניתוח.
היעלות לאורך זמן לא הוכחה.
גילו לבעלי במרפאת בי"ח פוליפ שסוגר על קנה הנשימה ונשלח מיד לניתוח דחוף, מחר מוזמן למרפאה לטרום ניתוח ובטח למחרת יסירו את הפוליפ בגודל בערך של 2 ס"מ (גרם לו מזה זמן רב לשיעולים רבים ותכפים ובהוצאת ליחה כאשר הוא בשכיבה) שאלתי מה הסיכון? בניתוח זה ומה ח"וח סוג הפוליפ? איך הרופא יודע אם הוא חו"ח לא סרטני?? אודה לתשובתכם , כדי שארגע...
הסיכון הוא בלא לנתח מכיוון שבעלך יחנק. הממצא יכרת ויבדק על ידי הפתולוג שיאבחן את טיבו המדוייק של הממצא.
האם חייבים לנתח ולכרות את הבלוטה כשיש ממצא של גוש בגודל 34 מ"מ - גם אם הוא אינו ממאיר ? או שרק בניתוח אפשר לגלות אם הוא ממאיר ?
הענין מעט יותר מורכב. בעקרון - כאשר יש רמזים או חשד לממאירות באולאראסאונד או בדיקור במחט עדינה (כמו ביופסיה)- או באם הממצא גדול ומפריע יש סיבה לנתח. לעיתים נדע רק אחרי או תוך כדי ניתוח את טיבו המדויק של הגידול.
שלום רב. בתי בת 14. קיבלה חום גבוה 39.8 לאחר לקיחת משטח גרון התברר כי יש לה את החידק סטרפטוקוקוס בגרון. הרופאה נתנה לה מוקסיויט פורטה קפסולה 3 פעמים ביום. אגב משקל הילדה 37 ק"ג. האם זה לא יותר מדי. ? בכל אופן שאלה נוספת. היא לא מסוגלת לבלוא על הקפסולה הכחולה לכן אני נותנת לה רק את האבקה שבפנים. האם יש חשיבות גם לפלסטיק העוטף את האבקה? בנוסף אני נותנת לה פרביוטיקה אודה לכם מראש על תשובה
עברו לסירופ
ד"ר שלום, בעברי איבדתי את השמיעה בפתאומיות כיומיים לאחר ביצוע צניחה חופשית בפעם הראשונה. אושפזתי לשבוע ורוב השמיעה חזרה אליי אם כי לא בצורה אבסולוטית. המומחים שבדקו אותי אמרו שאין קשר בין הצניחה לאיבוד השמיעה וזוהי מקריות בלבד. מאז עברו שנתיים. השאלה שלי היא פשוטה, האם בהתאם למצב הנוכחי היום בו השמיעה באוזן לא חזרה לי לחלוטין, האם אני יכול לגשת לעשות קורס ולעסוק בצניחה חופשית בראש שקט או שמה הסכנה שאאבד את שמיעתי שוב גדולה יותר וזה אף לא מומלץ? תודה גיל
אינני חושב שיש קשר לצניחה החופשית - אלא באם אתה סובל מבעיה באוזן התיכונה - לפי הסיפור זה לא הענין. תהנה!!
אם ככה אז מצויין. תודה רבה
שלום רב, מזה שנים רבות תהיתי ואף ביקרתי באין ספור את רופאי האף אוזן גרון בתקווה שיעזרו לי להבין מדוע אני "חש"מידי פעם בגוש בגרון ושאני לא מסוגל להוציא אותו או לבלוע אותו. כאשר התמזל מזלי וכן הצלחתי בדרך לא דרך להוציא את הגודש הזה, זה נראה כגוש מאד מאד צמיגי (דביק נורא בצבע חום/צהב כהה) אציין כי כאשר אני חש באותו גוש יש ריח רע מהפה. בכל אופן היום שהדבר הזה נעשה מאד מאד מטרד עבורי עד כדי כך שאני מתעורר באמצע הלילה לגרגר מי מלח בתקווה שזה יעזור לי,הבנתי שהסימפטומים הנ"ל מתארים אולי "אבני שקדים" אם כי לפי תמונות באינטרנט זה לא תמיד נראה אותו הדבר. אני ממש סובל מהתופעה הזו. הייתי בטוח כי כל החיים הגודש הזה הוא כתוצאה של נזלת אחורית או משהו דומה שיורד לגרון ונתקע מאחר והוא צמיג. אודה לך מאד על הכוונה לטיפול בבעיה
??? אבני שקדים - הם כמו גרגרים מסריחים מתאים???
שלום, קראתי שסטירה על האוזן עלולה לגרום לנזק השאלה היא, האם גם במצב שקרה לי, שבו שמעתי רעש חזק ולכן הנחתי במהירות את הידיים על האזניים, כלומר מעין "חבטתי" על האוזניים יכולה לגרום לנזק כלשהו? אם כן מה הייתי מרגיש? תודה
רעש עלול לסכן את השמיעה גם חבטה לאוזן אם יש לך לקות בשמיעה פנה לרופא ולבדיקת שמיעה באם אין כל בעיה - אז אין בעיה...
אני פונה לגבי גולה (גוש) באוזן המיקום: מעל לתעלה, ממה שניסיתי לראות בתמונות, זה מתחת למקום שנקרא "פטיש" מזה כחצי שנה אני מבחינה שהגולה רק גדלה לאחר התייעצות עם א.א.ג - הוא אמר שלדעתו זה שום דבר ושאפשר להתייעץ עם רופא עור. הרופא לא היה זמין, אז הפנו אותי לאחות - והיא טענה בתוקף שזה שום דבר , ושאני אפסיק לחשוב על זה כי זה כלום!! לי , זה נראה מוזר. שאלתי, מה עלי לעשות כעת, ומה זה יכול להיות. אציין שזה לא מכאיב או מציק - פשוט קים. בתודה מראש, hadas
למה לא לפנות לרופא אאג ולשאול מה מהותו המדויקת יותר של ה"כלום". הבהרה כזו תקנה לך מידע ורוגע.
אני, לא חושבת שגולה נוצרת מכלום. ואני צריכה להיות אצלו עד סוף הרבעון- לפי הצהרת הקופה. ברור שהייתי מעדיפה לקבל חוות דעת של מומחה יותר מתמצא בתחום,או יותר הומאני- שיודע להבהיר מה הוא יודע, ולהסביר מה הוא רואה. שיבדוק את זה בצילום, או CT או לא יודעת מה. העיקר שאני אראה במו עיני שזה באמת "כלום". טוב, מה האפשרויות שלי כרגע? תודה על התשובה, hadas
אני, לא חושבת שגולה נוצרת מכלום. ואני צריכה להיות אצלו עד סוף הרבעון- לפי הצהרת הקופה. ברור שהייתי מעדיפה לקבל חוות דעת של מומחה יותר מתמצא בתחום,או יותר הומאני- שיודע להבהיר מה הוא יודע, ולהסביר מה הוא רואה. שיבדוק את זה בצילום, או CT או לא יודעת מה. העיקר שאני אראה במו עיני שזה באמת "כלום". טוב, מה האפשרויות שלי כרגע? תודה על התשובה, hadas
שלום, הבן שלי בן שנתיים ועשרה חודשים. עשינו אתמול משטח גרון ונמצא-Strep.pyog.gr.A נכון להיום ללא חום בכלל אך בלי תאבון... מה עושים? והאם צריך טיפול אנטיביוטי? תודה.
שאלה שאלתית - כמו שנאמר - ותלוי את מי שואלים... הדעות משתנות - ממליץ להועץ עם ר ילדים דעתי - במידה ואינו מבטא מחלה - קרי - נשא - ואין אף חולה בבית - שאותו מדביק הנשא - אין בהכרח צורך בטיפול. מחשבה זו מתבססת על זה שבגיל של הבן שלך יש כ 20% נשאים בקרב ילדי הגן (לפי נתונים שגם עליהם יש מחלקת).
שלום רב יש לי ציסטה בפארוטיס שמאל אורך1.35 רוחב 0.5 מתאים לWARTHING T TUMOR האם כדאי לנתח ולהוריד מאוד אודה על תשובה מהירה
תשובה מהירה - כן
רצוני להודות באמת על התשובה המהירה שקיבלתי. אני כרגע מאוד מבולבלת כי בהתיעצות עם פרופסור העוסק בניתוחים כאלו הוא מסר שאין צורך בשום ניתוח והמליץ על MRI. כך שאיני יודעת מה לעשות ואני יודעת שבניתוח מסוג זה יש סיכון לעצב הפנים. האם גוש מסוג זה שיש לי wharting tumor מטבעו גודל. כך הסביר לי רופא אף אוזן גרון של קופת החולים. אנא האר את עיני. מה לעשות? בתודה מראש אתי
בת 40, לאחר תאונה. בשל תזוזה בעצמי השמע, נגרמה ירידת שמיעה הולכתית. האם מומלץ לעבור ניתוח לשיקום? מה בדיוק כולל הניתוח ומהם סיכויי ההצלחה שלו?
תלוי במה בדיוק הבעיה. בעקרון תוצאות משביעות רצון תמיד אלטרנטיבה הינה מכשיר שמיעה