שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

09/09/2011 | 02:23 | מאת: מילי

שלום רב, הכנתי קציצות בשר אך את ההפשרה של הבשר עשיתי מחוץ למקרר. כלומר השארתי את הבשר בשעות הערב לכשלוש וחצי שעות בחוץ ולאחר שזה כמעט הופשר בישלתי כחצי שעה לקציצות. הן בושלו ברוטב עגבניות כך שלאחר כעשרים דקות הפכתי אותן צד ואז עוד כ-8 דקות על הצד השני. האם זה בעיה לאכול אותן? יהיה לי חבל לזרוק אותן. הן נראות נפלא.

לקריאה נוספת והעמקה

זה מסוג הדברים שלא כתובים בספרי הרפואה וקשורים יותר לניסיון חיים אין לי תשובה מוסמכת רפואית מחקרית לשאלה ראי לפי הריח והרגשתך בתאבון אני לא בטוח שהשאלה הופנתה לפורום המתאים ד"ר מיכאל ויינפאס , רופא מומחה, גמילה מעישון, ירידה במשקל, רפואת משפחה, דיקור אוזן לירידה במשקל וגמילה מניקוטין www.refoua.co.il

09/09/2011 | 13:51 | מאת: מינדה

ראשית תודה על תשובתך אך שאלה נוספת לי: את התבשיל בחשתי בכף עץ שמצאתי שהיתה בצבע לבן. כנראה הכף לא היתה העשויה רק עץ (לפחות לא הצבע שלה) כי לאחר שסיימתי לבחוש ולהכין את התבשיל גיליתי שקצה הכף כמו נמס מהחום ועיווות את קצה גב הכף ויצר מעין בליטה בקצה. אני חוששת שבמהלך הבישול והבחישה אולי הופרשו חומרים מזיקים שהיו בצבע הכף לתוך התבשיל - האם מסוכן לאכול אותו? זה יהיה לי מאוד חבל.תודה.

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית