פטריה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

17/05/2016 | 19:09 | מאת: דניאל דניאל

ד"ר שלום, אני בת 21, יש לי בן זוג מזה 3 שנים. בשנה האחרונה הופיעה לי מספר פעמים רבות (בממוצע פעם בחודשיים) פטריה בנרתיק. אני בקבע בצבא והרופאים בצבא עד היום לא יודעים להסביר לי מדוע הפטריה חוזרת כל כך הרבה פעמים. במהלך השנה עשו לי בדיקות רבות, שתן, משטח ומחלות מין.. בביקורים אצל הרופאים תמיד התלוננתי שבנוסף להכל יש לי כתמי דם זעירים על התחתונית. תמיד התעלמו מההערה שלי למרות שחזרתי עליה בכל ייעוץ ובדיקה. בגלל הרפואה הבעייתית בצבא אני לא מקבלת טיפולים מיידיים. לרוב הטיפול שנתנו לי מעת לעת הוא טבלית אגיסטן ומשחה להרגעה. פעם אחת גם קיבלתי טיפול של כדור אחד - פלוקנול. ליפני חודשיים עשו לי בדיקת מחלות מין ומצאו אצלי את החיידק ureaplasma parvum. נתנו לי טיפול אנטיביוטי של doxylin ל14 יום והסבירו לי שאחרי הטיפול הזה זה לא אמור לחזור. בן הזוג שלי נבדק ואצלו לא מצאו את החיידק הזה או כל חיידק אחר. בימים האחרונים חזרה לי אותה התחושה, הכאב והגרד. כמו כל פעם שהכאב חזר לי בחנתי את האיזור שלי בקפידה והיום שמתי לב לפצמים (נראה כמו חתכים) בשפתיים החיצוניות. בנוסף, מהפצעים יוצא דם כאשר אני מורידה את התחתון (השפתיים נדבקות לתחתון/לתחתונית וכשאני מורידה אותו העור נתלש והפצע מפריש דם) כמובן שמהרגע ששמתי לב לפצעים התחלתי למרוח משחה בתדירות גבוהה. תור לרופא משפחה יש לי בשבוע הבא ומקווה שיפנה אותי כמה שיותר מהר לרופא נשים.. בגלל שאני כבר דיי מיואשת מהטיפולים הרבים והניסיוניים של הרופאים שלי, מה לדעתך יכולה להיות הסיבה שהפרטיה חוזרת? ואיך הפצעים יכולים להיות קשורים לכל זה ? מה הטיפול שעליו אתה ממליץ ?

שלום אני לא יכול לדעת בלי בדיקה יתכן וזו לא פטריה אלא דלקת אחרת בכל מקרה יש הרבה סיבות לפטריה כמו תזונה לחות ורטיבות באזור ועוד

מנהל פורום רפואת נשים