streptococcus agalactiae- grop b

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

29/05/2016 | 17:02 | מאת: רוית

שלום, אני בהריון שבוע 16 ובמסגרת בדיקות שתן שנתבקשתי לבצע בתחילת ההריון נתגלה בבדיקת Urin cultur vitek התוצאה: streptococcus agalactiae- (grop b גדול מ- 100,000 cfu/ml. טופלתי באנטיביוטיקה ולאחר מכן עברתי בדיקה חוזרת עם אותם ממצאים, הרופאה נתנה לי שוב אנטיביוטיקה... והיום לאחר בדיקה נוספת, בפעם השלישית, שיצאה זהה, אמרה שעליי לקחת אנטיביטיוקה עד סוף ההריון (שזה בערך עוד 5 חודשים) וכולל בלידה עצמה. הרופאה אמרה שהרחם לוחץ על האיברים הפנימיים ושיש סיכון שהחיידק יגיע לכליות ושזה מסוכן. האם זה נכון שצריך לקחת אנטיביוטיקה למשך כל ההריון (5 חודשים) או שזה מסוכן לי או לעובר? בברכה, רוית

שלום אין צורך באנטיביוטיקה במהלך כל ההריון אלא רק במהלך הלידה בחדר הלידה אינו מסוכן לא לך ולא לעובר אלא רק בלידה עצמה

מנהל פורום רפואת נשים