מזון לתינוק בן 7 חודשים
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום רב קראתי בפורום שכתבת כי עדיף לתת ביצה בשלמותה רק מגיל 9 חודשים אך האחות בטיפת חלב בה אנחנו מטופלים המליצה כבר בגיל חצי שנה לתת ביצה ישירות ולא רק בתוך פשטידה או קציצה , נתתי לתינוק , האם חלילה גרמתי נזק ?.ומהו הדבר הנכון לעשות ? כמו כן האם ישנם מאכלים נוספים מהם יש להימנע בגיל זה ? מלבד דבש וחלב פרה ? וכן , מתי אפשר לתת מעדנים ? תודה
נעמה שלום, אני מסכימה איתך שיצאת מבולבלת מכל ההנחיות - וזה בדיוק קורא כאשר ההנחיות של משרד הבריאות הן מבלבלות. בהנחיות החדשות משנת 2009 מצויין כי ניתן לתת טעימות מגיל 4 חודשים, ירקות /עוף/בשר/פירות/קטניות מגיל 6 חודשים,מוצרי חלב מגיל 9 חודשים וביצים מגיל 10 חודשים. אבל - בדף סיכום של אותם הנחיות (המוגש כנספח לתדריך)הביצים מופיעים יחד עם ההנחיות למתן עוף/ירקות/ בשר וכו' מגיל 6 חודשים. ולכן - את מקבלת הנחיות סותרות.מטרת דחיית הביצים בשלמותם לגיל 10 חודשים - היא רק עקב סכנת אלרגיה לביצים - כך שאם התינוק חשוף לביצה ואינו רגיש אליה - אין בעיה להמשיך לתת את הביצה ובשלמותה גם לפני גיל 10 חודשים. פרט לדבש - אין שום הנחייה להימנע ממזון לפני גיל שנה (גם דגים שהיו בעבר בהנחיות ניתנים בגיל שנה - גם לגביהם מצויין באותו נספח כי מותר לתת כבר מגיל 6 חודשים.) ולכן - פרט לדבש - יש להימנע רק ממאכלים המסוכנים עקב סכנת חנק בלבד - כגון דגים עם עצמות וכדו'. מעדנים וגבינות מומלץ לתת מגיל 9 חודשים. הסיבה שמעכבים את מתן המעדנים לגיל זה ולא מתחילים איתם בגיל מוקדם יותר - שוב - איננה בגלל סכנת אלרגיה - הרי גם תחליפי החלב מבוססים על חלב פרה - ויש סבירות כי אם תינוק לא רגיש לפורמולה הוא לא יהיה רגיש למעדנים. הסיבה של דחיית החשיפה למעדנים/גבינות הינה בגלל תכולת ברזל נמוכה בהן - לעומת תכולת ברזל גבוהה בתחליף/בהנקה - ואיננו רוצים שהמעדן/הגבינה יחליפו ארוחה שהיא עשירה בברזל - כגון הנקה /פורמולה בארוחה שהיא ענייה בברזל - כגון מעדן. ולכן ההמלצה היא מתן גבינות /מעדנים רק מגיל 9 חודשים. אך בכל מקרה אין בעיה לחשוף לטעימות גם של מעדנים/גבינות ואפילו גלידה במינון של עד 2 כפיות ליום. ובגיל 9 חודשים אפשר להציע מנה שלמה. בתיאבון!