ביצה ובשר -טעימות
דיון מתוך פורום טיפת חלב
רנה שלום 1) היום אני נותנת לביתי בפעם הראשונה לטעום ביצה ונאמר לי לתת רק את הצהוב שאלתי היא מתי נותנים את החלבון של הביצה? 2) ביתי בת חצי שנה ועדיין לא ננתי לטעום בשר האם עדיף לעשות בניפרד או להוסיף למרק הירקות? ואיזה בשר הכי עדיף עוף (איזה חלק) הודו (איזה חלק) או בשר אדום (איזה) תודה וחג שמח דליה
דליה שלום, מבחינת טעימה של ביצה - זה לא משנה איזה חלק היא טועמת - ניתן לתת לה לטעום ביצה בשלמותה - בגיל 6 חודשים רצוי שהביצה תישאר בגדר טעימה - וכיוון שבגיל 6 חודשים רצוי שהאוכל שאנו נותנים לטעום יהיה במרקם נוזלי - בד"כ תינוקות בני 6 חודשים עדיין מתקשים לאכול מוצקים ממש - לכן ניתן לתת ביצה כחלק מהטעימה - לדוגמא - את יכולה להוסיף קציצות בשר שמכילים ביצה בתוך המרק - ולמעוך/לטחון. בכל מקרה - לא מומלץ ביצה רכה! בביצה רכה יש סכנת הידבקות בחיידק הסלמונלה. לגבי העוף/בשר - בהחלט ניתן להוסיף למרק ירקות - ולטחון יחד עם המרק ירקות - לא צריך להפריד - זה גם יותר טעים ביחד. מומלץ בשר משוק של עוף או בשר הודו אדום, או כל נתח של בשר אדום (רצוי לא שמן מדיי). המנה שאנו שואפים להגיע אליו מבחינת כמות בשר ליום - היא 50 גרם - וזה שווה מבחינת הכמות - לכמות של בשר עוף שיורד משוק של עוף. סביר כי בהתחלה - שוק אחד יספיק ל3 ימים - אך ככל שביתך תגדיל את הכמויות - מומלץ גם להגדיל את כמות הבשר בהתאם עד למנה של 50 גרם ליום.בתיאבון!