רגישות לדגנים
דיון מתוך פורום טיפת חלב
הי, שבוע שעבר נתתי לראשונה לבתי בת ה 9 חודשים דייסת 8 דגנים של מטרנה ( שמכילה שיבולת שועל, סולת, כוסמת, תירס, אורז,סורגום, שיפון ושעורה). למחרת בבוקר הילדה התפתלה מכאבים ואף פיתחה חום. לא קישרתי בהכרח בין הדברים, אבל אתמול נתתי לה שוב את הדיסה וכל המיקרה חזר על עצמו (התפתלות מכאבים וחום). האם יתכן שהיא רגישה לאחד המרכיבים בדייסה?
חגית שלום, בד"כ תגובת רגישות ראשונית לא מלווה בחום - אך תופעת כאבי הבטן היא אכן תופעה של רגישות. לכן, כשלב ראשון יש להפסיק עם החשיפה למזון הנחשב כאלרגני - כלומר לדייסת דגנים. אחרי שהיא חוזרת לעצמה לחלוטין - ללא חום ו/או כאבי בטן - ניתן לנסות לתת את דייסות הדגנים - אך בנפרד - לדוגמא דייסת שיבולת שועל או דייסת סולת או דייסת אורז או דייסת קורנפלור. כך תוכלי לבחון האם יש אלרגיה ספציפית לאחד ממרכיבי הדייסה. במידה וביתך לא מגיבה שוב בחום וכאבי בטן - לדייסות הבודדות - אפשר לנסות שוב את דייסת הדגנים המעורבים . אם , החום וכאבי הבטן ממשיכים או חוזרים על עצמם בכל אחת מהחשיפות לדייסות , כדאי לפנות לאיבחון ובירור אצל הרופא המטפל. כיון שאת כעת רק תנסי את מגוון הדייסות אני ממליצה להתקשר לשירות הלקוחות של מטרנה ולבקש שישלחו לך דוגמיות של דייסות מאלה שציינתי - כדי שתוכלו להתנסות בהם לפני שאת רוכשת חבילות שלמות. בהצלחה!