פרות וירקות אלרגנים
דיון מתוך פורום טיפת חלב
רנה שלום,ביבי בת 7 וחצי חודשים ואני לא יודעת למה עוד צריך לחשוף אותה. היא אוכלת :קישוא ,בטטה,גזר,דלעת ,תפוח אדמה,בצל, אורז,ברוקולי,אבוקדו עוף ,הודו,שיבולת שועל,תפוח עץ,בננה ,אבטיח, מלון (עשה לה כאבי בטן קשים),משמש (עשה לה שילשול),ביצה,טחינה.הכל במצב טחון בנוסף אשמח לשמוע אילו מאכלים (פירות וירקות ) הם נחשבים אלרגנים וכדאי להמנע מהם ועד מתי? האם כדאי להכניס תבלינים ואיזה? תודה עדי
עדי שלום, סליחה על העיכוב בתגובה.המבחר שאת מציעה לביתך הוא נפלא!!וזה טוב שאת מצליחה למקד את המאכלים שלא עושים לה טוב - ואותם פשוט להוציא מהתפריט. השלב הבא מבחינת התזונה זה לאפשר להתנסות באוכל שהוא פחות מרוסק - לדוגמא - את הקישוא למעוך במזלג ולא בבלנדר, וכו' - כך ביתך תוכל להתנסות בלעיסה. חשוב לעשות זאת בהדרגה ולהיות קשובה לתגובות של התינוקת - אם היא מראה שהיא מתקשה בכך - ועושה סימני חנק - אז מפסיקים לשבוע שבועיים את החשיפה למוצק-חוזרים להכל טחון - ובעוד שבוע שבועיים מנסים שוב. מבחינת תפריט אפשר גם להוסיף טעימות של דגים וביצים - בהנחה שהיא מסתדרת אם המרקם. לגבי פירות אלרגניים - בד"כ פירות קיץ הם יותר אלרגנים מפירות חורף - לדוגמא אפרסק, נקטרינה, שזיף,מנגו הם יותר אלרגנים מתפוח,בננה, תפוז,אגס. ולכן מומלץ להתחיל תמיד במינון מאד קטן של הפרי - לבחון האם זה משפיע עליה לרעה (כפי ששמת לב עם המישמיש למשל) - ובמידה ואין השפעה שלילית אפשר לחשוף לאותו פרי בלי מגבלה. אם היא מראה סימנים של אי סבילות - להפסיק את אותה חשיפה לפרי.לגבי תבלינים - אין צורך להוסיף תבלינים לאוכל שאת מכינה במיוחד עבורה- חשוב שהיא תכיר את הטעם הטבעי של האוכל. אך מצד שני אין סיבה להימנע מלהכניס תבלינים לאוכל שאת מכינה עבור המשפחה ושאת נותנת לה לטעום ממנו. הרי ממילא בחודשים הקרובים היא תעבור לגמרי לתפריט המשפחה - על כל המשתמע מכך - גיוון, תבלינים, מרקמים שונים וכו'. בתיאבון וסופשבוע נעים!
מתי ניתן להתחיל לתת בשר בקר? תודה עדי