אדמת והריון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

14/06/2012 | 17:46 | מאת: גלי

שלום, אני בת 30, אמא לתינוקת בת שנה שאמורה לקבל חיסון נגד אדמת (+חיסוני גיל שנה) בעוד שבועיים. לפני יומיים גילינו לשמחתנו שאני שוב בהריון - שבוע רביעי + יום-ממש בהתחלה. הבעיה היא שהתחסנתי נגד אדמת רק פעם אחת בכיתה ז' - לפי פנקס החיסונים. טרם עשיתי בדיקת דם לגילוי נוגדנים. השאלות: 1) האם ביתי בעקבות החיסון יכולה לחלות באדמת או אבעבועות רוח ובכך אני אהיה בסיכון? 2) אילו צעדים עלי לנקוט מעכשיו (ידוע לי שאי אפשר להתחסן בהריון). אני ממש מפחדת שגם אם אדבק - לא אדע! מה עושים??? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

גלי שלום, שיהיה לכם בשעה טובה ומוצלחת עם ההריון! זו מתנה נוספת עבורכם ועבור ביתכם הבכורה! לגבי נוגדני אדמת - על פי הנחיות משרד הבריאות אין צורך לבדוק נוגדנים לאדמת בתחילת כל הריון - משרד הבריאות קבע כי תיעוד של 2 חיסונים הוא הקובע שאת מחוסנת נגד אדמת. ולכן כיון שיש לך תיעוד של חיסון 1 - כמו שיש לכל הנשים בגילך - מומלץ מאד אחרי ההריון - להתחסן בחיסון שני - ואז תהיי מחוסנת לאדמת ללא צורך לבדוק נוגדנים או לחשוש בעתיד. פשוט להביא את פנקס החיסונים לטיפת חלב - כאשר תגיעי עם התינוק החדש בעוד כמה חודשים - ואחיות טיפת חלב יחסנו אותך נגד אדמת.זה כדי שלא תחששי בעתיד. לגבי עכשיו- גם כאן אין סיבה לחשוש - חוסנת פעם אחת - וזה כבר נותן לך כיסוי מסויים עד מושלם נגד אדמת (כלומר הסיכון שלך לחלות באדמת הינו נמוך מאד)- עקרונית אפשר להתחסן נגד אדמת גם בהריון (בניגוד למה שחשבו בעבר - החיסון אינו טרטוגני - כלומר הוא לא עובר לעובר)אך כיון שאנו נמנעים באופן כללי לחסן נשים בהריון אם אין צורך מובהק לכך - על כן לא יחסנו אותך לאדמת כעת - כי ממש אין צורך מובהק לכך. אין צורך לנקוט בשום צעדים להימנע מהידבקות - כי הסיכון שלך בכל מקרה נמוך. במידה ותחלי במחלה ויראלית שאחד הסימפטומים שלה הינו פריחה - הרופא המטפל יכול לבצע בדיקת דם לגלות האם זה אדמת - ובבדיקה ניתן לראות האם זה מחלה עכשווית או נוגדנים מהעבר. לגבי אבעובועת רוח - סיכוי סביר כי חלית בעבר - כי רובינו חלינו כילדים, אבל גם אם לא חלית - הסיכון שלך להידבק מאבעבועות רוח מהילדה שלך במידה ותחלה - גדול לאין שיעור מהסיכון שתדביק אותך מהחיסון עצמו לכן מומלץ בכל מקרה - לחסן אותה!!!. שיהיה הריון תקין, כייפי וקל!

מנהל פורום טיפת חלב