ברזל ומוצרי חלב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/06/2012 | 06:32 | מאת: mother

שלום, שמתי לב שברוב מוצרי חלב של תינוקות רשום "מועשר בברזל" ואנו יודעים שמוצרי חלב מפחיתים ספיגתו, אז איך זה הולך? מאיזה גיל ניתן להגיש (בדי \ גמדים \ דניילה...) לתינוק? הבת שלי כבר חוותה גבינות ויוגורט ומעדנים לבנים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אמא שלום, אכן את צודקת - הרבה מוצרי חלב המיועדים לתינוקות וילדים מועשרים בברזל , אך החלב מעכב את ספיגת הברזל. ישנם סוגים שונים של מלחי ברזל שחלב לא מפריע לספיגתם - ולדוגמא פריפל 3 (של חברת כצ"ט) היא אחת הברזלים שיש בשוק שמיועדים לתינוקות , ושעשוי ממלחי ברזל שנספגים גם אם ניתנים עם חלב. בכל מקרה, עדיף לתת מוצר עשיר בברזל - גם אם לא תהיה ספיגה מלאה של הברזל - כי אנו רוצים להגיע למצבור מתאים של ברזל כדי למנוע אנמיה אצל התינוק(וזאת הסיבה שלמרות שהתינוק בגיל זה כבר אוכל מזונות עשירים בברזל - כגון בשר/ עוף וכו' - בכל זאת אנו ממליצים לתת תוספת של ברזל עד גיל שנה). ניתן לתת מוצרי חלב על כל סוגיו , גווניו, טעמיו וכו' מגיל 9 חודשים. וכפי שאת התחלת - בצורה מצויינת - תמיד כדאי להתחיל במוצרי חלב הלבנים - ורק אח"כ לשלב לצורך הגיוון גם מעדנים (אם כי זה אינו הכרחי - אם התינוק אוהב את מה שלבן - מומלץ להישאר איתו - ולא להוסיף מוצרי חלב מתוקים לתפריט סתם...)בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב