ברזל ומוצרי חלב
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום, שמתי לב שברוב מוצרי חלב של תינוקות רשום "מועשר בברזל" ואנו יודעים שמוצרי חלב מפחיתים ספיגתו, אז איך זה הולך? מאיזה גיל ניתן להגיש (בדי \ גמדים \ דניילה...) לתינוק? הבת שלי כבר חוותה גבינות ויוגורט ומעדנים לבנים תודה
אמא שלום, אכן את צודקת - הרבה מוצרי חלב המיועדים לתינוקות וילדים מועשרים בברזל , אך החלב מעכב את ספיגת הברזל. ישנם סוגים שונים של מלחי ברזל שחלב לא מפריע לספיגתם - ולדוגמא פריפל 3 (של חברת כצ"ט) היא אחת הברזלים שיש בשוק שמיועדים לתינוקות , ושעשוי ממלחי ברזל שנספגים גם אם ניתנים עם חלב. בכל מקרה, עדיף לתת מוצר עשיר בברזל - גם אם לא תהיה ספיגה מלאה של הברזל - כי אנו רוצים להגיע למצבור מתאים של ברזל כדי למנוע אנמיה אצל התינוק(וזאת הסיבה שלמרות שהתינוק בגיל זה כבר אוכל מזונות עשירים בברזל - כגון בשר/ עוף וכו' - בכל זאת אנו ממליצים לתת תוספת של ברזל עד גיל שנה). ניתן לתת מוצרי חלב על כל סוגיו , גווניו, טעמיו וכו' מגיל 9 חודשים. וכפי שאת התחלת - בצורה מצויינת - תמיד כדאי להתחיל במוצרי חלב הלבנים - ורק אח"כ לשלב לצורך הגיוון גם מעדנים (אם כי זה אינו הכרחי - אם התינוק אוהב את מה שלבן - מומלץ להישאר איתו - ולא להוסיף מוצרי חלב מתוקים לתפריט סתם...)בתיאבון!