תזונה תינוקת בת 4 חודשים
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום רב ותודה על הפורום המדהים הזה! היום אני מתחילה טעימות לבתי בת הארבעה חודשים הסובלת מריפלוקס. 1. האם יש לתת לה גם הודו? אם כן איזה חלק מההודו? האם לתת לה כל יום משהו אחר (פרי/ירק שונה)? 2. האם עלי לתת לה דייסה? למה בעצם מוסיפים דייסה? האם כדי "להשביע" את התינוק כדי שלא יקום בלילה או שיש לה ערכים תזונתיים חשובים? היא אוכלת אינפמיל שגם ככה סמיך והיא קמה פעם אחת בלילה לאכול.היא עולה במשקל מעט אך תקין.. תודה רבה!
אביטל שלום, תודה על הפירגון לגבי הפורום! איזה כיף להתחיל את הטעימות - זה גיל כל כך מתוק וכייפי!. ההכוונה לטעימות על פי נוהל משרד הבריאות - הוא שטעימה שווה ל-עד 2 כפיות ליום של כל דבר פרט לדבש. המטרה אינה להכין לה אוכל מיוחד עבורה ולתת לה טעימות ממנו - את השלב הזה תעשי בגיל 6 חודשים - אז הטעימה הופכת למנה של ממש - כגון מרק ירקות ,/עוף/הודו פירות וכו'. בטעימות ניתן לגוון מכל דבר - כך שאם את עושה הודו בתפריט המשפחתי - אפשר לתת לה לטעום מהרוטב של ההודו - ולאו דוקא צריכים לטחון לה את ההודו כדי שהוא יהיה במרקם המתאים - מספיק לתת את הרוטב כטעימה. מטרת הטעימות היא לחוות טעמים חדשים - אך היא לא מחליפה את התזונה העיקרית - שזהו התמ"ל. ניתן לתת לה לטעום מכל תבשיל משפחתי שיש בו מרקם המתאים לה - מעבר לרוטב של התבשיל, ניתן לתת לה לטעום רוטב של סלט, רוטב של דגים, וכו' וכו'. אם יש משהו במרקם מרוסק - נניח קישואים - אפשר לתת לה לטעום - ושוב מקסימום 2 כפיות ליום.(אפשר לתת לטעום או מכפית או מהאצבע) לדייסה יש 2 מטרות - העיקרית שבהן היא להסמיך את הפורמולה - בעיקר לילדים פלטנים - אך כיון שהיא אוכלת כבר אנפמיל א.ר. - כבר בתוך התמ"ל שלה יש עמילן אורז שמסמיך את הפורמולה בקיבה - כדי להקטין את הסיכוי לפליטות. לכן אין צורך להוסיף עוד דייסה לפורמולה - זה יעמיס עליה. מטרה שניה של הדייסה - היא תוספת קלוריות - מתאים לילדים שאנו רוצים להעלות להם בכל מנה את הINTAKE הקלורי שהם מקבלים - במיוחד בתינוקות שאינם עולים במדדי הגדילה כמצופה. מעבר לכך, אכן לדייסה יש סיכוי שיגרום לשובע - כיון שהיא פחמימה מורכבת המתפרקת לאט יותר - אבל בגיל 4 חודשים זה עדיין נורמלי לגמרי להתעורר פעם בלילה לאכול - ודוקא המתוקה היא מהעולות מעט במשקל - לא הייתי מוותרת על הארוחה הלילית הזאת - אם היא לא מוותרת עליה(היא מרוויחה יותר קלוריות מעוד ארוחה של תמ"ל מאשר מארוחה אחת פחות אבל המכילה דייסה).אבל, כיון שמשרד הבריאות מעודדת חשיפה לדגנים בין גיל 4-7 חודשים - אז אם היא מקבלת בארוחה אחת אנפמיל רגיל ולא אנפמיל א.ר - אפשר להוסיף חצי כפית דייסת דגנים למנה. אך אם כל הארוחות של הם אנפמיל א.ר. - אז ההמלצה היא לחכות עם החשיפה לדגנים עד גיל 6 חודשים - ואז אפשר לחשוף לדגנים על ידי תוספת איטריות ו/או גריסים למרק, או פתיבר לפירות. בתיאבון! מעבר לטעימות, כדאי להוסיף 3 טיפות ברזל ליום!