לאכול לבד
דיון מתוך פורום טיפת חלב
בוקר טוב, שחר בן שישה חודשים, כבר אוכל מנת פירות ומנת מרק המחליפות את התמ"ל, הוא התנסה במגוון פירות וירקות, עוף וקציצת בשר ואיטריות שטחנו במרק. נתנו לו מעט במבה שמעכתי ביד, וגם ביסקוויט שריככתי במים חמים, שבוע שעבר היינו בבריכה ונתנו לו מעט ארטיק קרח וזה היה מצויין כי הוא התחיל להוציא שן ראשונה. שאלותי הן: מתי אפשר לתת לו חתיכות של אוכל להחזיק ביד, מה מומלץ? מתי אפשר לשנות את המרקם של האוכל (לטחון פחות) את הפירות והמרק? ואיזה עוד דברים מעניינים אפשר לתת לו כבר לטעום? אילו חוויות של אוכל אפשר לתת לו לחוות. (לפעמים נראה לי שאנחנו מתרגשים מחווית הטעיות יותר ממנו....) תודה
הילה שלום,גיל 6 חודשים זה גיל מדהים - בדיוק כי האוכל הופך להיות משהו חוויתי - ורק לראות את הפרצופים של הקטנטנים כאשר הם חווים טעם חדש - זה מקסים! אבל - כפי שציינת - לא צריך להעמיס טעמים שונים . האוכל צריך להיות מלווה בהנאה - וככל שנעמיס טעמים - זה יכול לגרום לגירוי יתר ולבילבול . מעבר לכך, תינוקות אוהבים דברים צפויים - הם חיים טוב עם מונוטוניות - ולכן חשוב שכל יום תהיה מנת פירות קבועה ומנת ירקות קבועה. אפשר מדיי פעם לשנות את הטעמים - כדי שיוכל להנות מטעם חדש - אבל לא צריך לעשות זאת כל יום. בד"כ רק אחרי חודש של נסיון עם אוכל שהוא לגמרי טחון - אפשר לנסות מרקם גרוס - בהתאם ליכולת של הקטן - למשל אם הוא רגיל שכל המרק יהיה טחון בבלנדר, אפשר לנסות למעוך את הגזר במזלג - ולראות איך הוא מתמודד כשחלק של המרק הוא לא טחון לחלוטין. אם הוא אוכל את זה ללא קושי - אפשר להתקדם עוד - ולמעוך יותר דברים במקום לטחון אותם - אבל אם הוא מראה סימנים של "חנק" - אז זה אומר שהוא לא בשל עדיין למרקם גרוס - ויש לחזור חזרה למרקם טחון - לעוד שבועיים שלושה ואז שוב לנסות. לגבי החזקת אוכל ביד - מתאים יותר סביב גיל 9 חודשים - כאשר התינוק לומד להתיישב מעצמו. גם המסת במבה או ביסקויט - חבל להרגיל תינוק לממתקים /חטיפים - הוא יגיע לזה בבוא הזמן - והרצון לחשוף אותו לטעמים אלה בגיל צעיר - לא מוסיף לו כלום חוץ מהרגל לאוכל מתוק ולא בריא במיוחד. ברמה של דברים מעניינים לטעום - כל דבר שבתוך התפריט שלכם שהוא במרקם טחון - כגון רוטב של סלט, רוטב של תבשיל, טחינה/חומוס וכו'(חוץ מדבש). שיהיה לכם בתיאבון!