טעימות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/08/2011 | 14:17 | מאת: שלי

שלום, רציתי בבקשה לדעת מה/איך/מתי כדאי לתת לתינוקת בת 4 חודשים וחצי טעימות מזון (הבנתי שעדיף למשל להתחיל מירקות, אז אלו ירקות, כיצד להכין לה אותם וכו'..). תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלי שלום,הנחיות משרד הבריאות לגבי התחלת מזון משלים עבור תינוקות - כגוןמרק ירקות,עוף ,פירות - הינם להתחיל מגיל 6 חודשים. עד אז מספיקה התזונה של חלב אם או תמ"ל - כמובן לא לשכוח 2 טיפות של ויטמין D, וברזל 7.5 מג' ליום. בתדריך התזונה החדש של משרד הבריאות (שהוא כבר בן שנתיים אך עדיין נקרא התדריך ה"חדש") יש 2 משפטי מפתח.משפט ראשון -ניתן להתחיל בגיל 4 חודשים ב"טעימות"- כיון שחשיפה מוקדמת למזונות לא מעלה את הסיכון לאלרגיות. טעימה = עד 2 כפיות ליום. הדבר היחידי שאסור לתת - גם לא ברמה של טעימה לפני גיל שנה- זה דבש!!פרט לכך - ניתן לתת לטעום הכל - אך לא צריך להכין הכנה מיוחדת - אם משהו בתפריט שלך הוא במרקם שאפשר לתת לטעום - לדוגמא, רוטב של סלט,רוטב של תבשיל,אפילו חומוס או טחינה(לזכור שזה טעימה=2 כפיות ליום!ולא יותר)ניתן לתת . בתדריך אף מצויין כי ניתן לתת דגים וביצים ברמה של טעימה - אך איך בדיוק נותנים לתינוקת בת 4 וחצי חודשים דגים וביצים? הכוונה שאם יש תבשיל שמכיל דגים וביצים - אין מניעה מלתת לתינוקת לטעום למשל מהרוטב.משפט מפתח שני- רצוי לחשוף לדגנים בין גיל 4-7 חודשים כיון שחשיפה בחלון הזדמנות זאת - מוריד את הסיכון לצליאק (רגישות לחלבון החיטה). על כן מומלץ לחשוף לדגנים (ברמה של טעימה=עד 2 כפיות ליום). לכן אם ביתך מקבלת תמ"ל ניתן להוסיף חצי כפית של דייסת שיבולת שועל או סולת או דגנים מעורבים במנה אחת ליום - וזה כבר חשיפה מספקת. במידה וביתך יונקת - אזיי בגיל 6 חודשים כאשר תתחילי להכין עבורה מרק ירקות עם עוף - ניתן יהיה להוסיף למרק גריסים או כמה איטריות - וזו גם תהיה חשיפה מספקת.בינתיים תהני מהחשיפה לטעימות! זה כיף גדול לחוות את התגובות של התינוקות לטעמים שונים!

מנהל פורום טיפת חלב