טעימות
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום, רציתי בבקשה לדעת מה/איך/מתי כדאי לתת לתינוקת בת 4 חודשים וחצי טעימות מזון (הבנתי שעדיף למשל להתחיל מירקות, אז אלו ירקות, כיצד להכין לה אותם וכו'..). תודה מראש.
שלי שלום,הנחיות משרד הבריאות לגבי התחלת מזון משלים עבור תינוקות - כגוןמרק ירקות,עוף ,פירות - הינם להתחיל מגיל 6 חודשים. עד אז מספיקה התזונה של חלב אם או תמ"ל - כמובן לא לשכוח 2 טיפות של ויטמין D, וברזל 7.5 מג' ליום. בתדריך התזונה החדש של משרד הבריאות (שהוא כבר בן שנתיים אך עדיין נקרא התדריך ה"חדש") יש 2 משפטי מפתח.משפט ראשון -ניתן להתחיל בגיל 4 חודשים ב"טעימות"- כיון שחשיפה מוקדמת למזונות לא מעלה את הסיכון לאלרגיות. טעימה = עד 2 כפיות ליום. הדבר היחידי שאסור לתת - גם לא ברמה של טעימה לפני גיל שנה- זה דבש!!פרט לכך - ניתן לתת לטעום הכל - אך לא צריך להכין הכנה מיוחדת - אם משהו בתפריט שלך הוא במרקם שאפשר לתת לטעום - לדוגמא, רוטב של סלט,רוטב של תבשיל,אפילו חומוס או טחינה(לזכור שזה טעימה=2 כפיות ליום!ולא יותר)ניתן לתת . בתדריך אף מצויין כי ניתן לתת דגים וביצים ברמה של טעימה - אך איך בדיוק נותנים לתינוקת בת 4 וחצי חודשים דגים וביצים? הכוונה שאם יש תבשיל שמכיל דגים וביצים - אין מניעה מלתת לתינוקת לטעום למשל מהרוטב.משפט מפתח שני- רצוי לחשוף לדגנים בין גיל 4-7 חודשים כיון שחשיפה בחלון הזדמנות זאת - מוריד את הסיכון לצליאק (רגישות לחלבון החיטה). על כן מומלץ לחשוף לדגנים (ברמה של טעימה=עד 2 כפיות ליום). לכן אם ביתך מקבלת תמ"ל ניתן להוסיף חצי כפית של דייסת שיבולת שועל או סולת או דגנים מעורבים במנה אחת ליום - וזה כבר חשיפה מספקת. במידה וביתך יונקת - אזיי בגיל 6 חודשים כאשר תתחילי להכין עבורה מרק ירקות עם עוף - ניתן יהיה להוסיף למרק גריסים או כמה איטריות - וזו גם תהיה חשיפה מספקת.בינתיים תהני מהחשיפה לטעימות! זה כיף גדול לחוות את התגובות של התינוקות לטעמים שונים!