בת 7 חודשים- רק מוצקים מרוסקים?..
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום לך ותודה מראש! בתי בת 7 חודשים וב"ה מאוד אוהבת מוצקים עד עכשיו אנחנו נותנים לה רק דברים מרוסקים ממש בבלנדר: קירת פירות\ קערת ירקות + עוף אני רוצה יותר לגוון לה, גם כי היא מתעניינת במה שאנחנו אוכלים וגם כדי שתכיר מקטנות כמה שיותר דברים, בתקווה שככה תאהב יותר דברים בעתיד.. אבל - לקטנטונת אין שינים ואני כל הזמן חוששת לתת לה דברים לא ממש מרוסקים- אשמנח שתאירי את עיני: מה היא אמורה להצליח לבלוע?
ברכה שלום, גיל 7 חודשים זה גיל מקסים - והחשיפה של התינוקות למזונות משלימים זו פשוט חגיגה. לכל תינוק יש בשלות לאכול מוצקים שאינם לגמרי מרוסקים בזמן אחר - בד"כ בין גיל 6- 12 חודש. הימצאות שיניים איננו קריטריון לאכול מוצקים - ישנם תינוקות בני שנה עם שיניים שעדיין מתקשים לאכול מוצקים ולעומתם ישנם תינוקות בני 6 חודשים ללא שיניים - שמסוגלים לאכול מוצקים ללא קושי. ולכן צריך להתחיל לנסות - סביב גיל 7 חודשים - כאשר התינוק כבר החל לאכול את המרק והפירות ונהנה מכך - אשר להתחיל לגוון במרקם יותר גרוס - לדוגמא בתוך המרק להשאיר גזר שמרסקים במזלג ולא בבלנדר - וכך את יכולה לבחון האם המתוקה מצליחה להתמודד עם מרקם שהוא גרוס יותר מבעבר. אם את רואה שהיא מתלהבת ומצליחה - אפשר לדוגמא למעוך קציצה - ולתת לה לאכול - גם כאן המרקם יהיה יותר מוצק מאוכל מרוסק. וכך את למעשה משלבת אוכל שהוא גרוס יותר ועם חתיכות קטנות - יחד עם אוכל שעדיין מרוסק. במידה ואת נותנת לה את המרק עם הגזר שריסקת במזלג - ואת רואה שהיא מתקשה לאכול את זה ומראה סימנים כאילו נחנקת - אז חוזרים חזרה רק לאוכל המרוסק לגמרי - ומנסים בעוד שבועיים שוב.בכל מקרה אפשר להמשיך ולתת לה מאכלים מתפריט המשפחה - לטעום - רק לודא שמבחינת המרקם היא מסוגלת לאכול את זה(חוץ מדבש אפשר לתת לטעום הכל - כולל דגים וביצים). בתיאבון!
לגבי מוצרי חלב: אני יודעת שמותר לתת, חוץ מחלב ניגר, השאלה היא אם יש צורך בזה מבחינה תזונתית, כי באופן כללי גם לגבי מבוגרים יש מחלוקת האם אכן מוצר חלב יעילים, והם גם ידועים כמגבירי ליחה- האם את ממליצה כן לתת לה או בינתיים לגוון ללה עם כל שאר שלל האפשרויות האחרות?